Λύσεις από την TP-Link για εργασία από το “σπίτι-γραφείο”

Author: No Comments Share:
tp-link deco

Η TP-Link παρουσιάζει τεχνολογικές λύσεις για ευκολότερη και αποτελεσματικότερη εργασία εξ αποστάσεως, από το σπίτι.

Η TP-Link, πάροχος προϊόντων δικτύωσης και υψηλής τεχνολογίας, παρέχει λύσεις, οι οποίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, επιτρέπουν σε κάθε εργαζόμενο να έχει πρόσβαση από το σπίτι του στις εφαρμογές που είναι απαραίτητες για την εργασία του.

Οι πληροφορίες που μοιράζεται μαζί μας η TP-Link έχουν αφορμή την οπτική της εταιρείας ότι “το «σπίτι-γραφείο» έχει γίνει μία αναπόφευκτη πραγματικότητα και για τους περισσότερους Έλληνες εργαζόμενους, καθώς η παγκόσμια εξάπλωση του CοVID-19 (η νόσος που έχει προκληθεί από τον κορωνοϊό του 2019) έχει φέρει σημαντικούς περιορισμούς στις καθημερινές μετακινήσεις όλων μας”.

Διαβάστε ακόμη:

Η πραγματοποίηση του πρώτου βήματος για το στήσιμο του «σπιτιού-γραφείου» είναι πολύ ευκολότερη από ό,τι νομίζουμε, λέει η TP-Link, καθώς ήδη διαθέτουμε συστήματα που παρέχουν τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση στον server της εταιρείας, ανά πάσα στιγμή, από το σπίτι μας. Πλαισιώνοντας αυτά τα συστήματα με μία καλή σύνδεση στο διαδίκτυο, μπορούμε να έχουμε την πληρέστερη δυνατή εργασιακή εμπειρία από το σπίτι.

Wi-Fi με υψηλές επιδόσεις για το «σπίτι-γραφείο»

Ένα από τα προβλήματα που απασχολεί τους περισσότερους εργαζομένους, όταν πρέπει να εργαστούν από το σπίτι είναι το να έχουν καλή σύνδεση στο διαδίκτυο που να τους επιτρέπει να ολοκληρώσουν την εργασία τους χωρίς καθυστερήσεις ή απροσδόκητες επιπλοκές. Στοχεύοντας σε αυτό, η TP-Link προσφέρει 5 κατηγορίες συσκευών που, όχι μόνο εγγυώνται την καλύτερη δυνατή σύνδεση στο διαδίκτυο από το σπίτι, αλλά επιπλέον επιτρέπουν να διατηρήσετε το συνηθισμένο επίπεδο παραγωγικότητάς σας ή ακόμα και να το ενισχύσετε:

  1. DECO & Wi-Fi Mesh

Η τεχνολογία MESH είναι πάρα πολύ χρήσιμη και ιδανική για μεγάλους χώρους. Αναφερόμαστε σε χώρους μέχρι 500 τ.μ., όπου πρέπει να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή κάλυψη, ταχύτητα και σταθερότητα σε κάθε γωνιά του χώρου. Συσκευές που έχουν αυτή την τεχνολογία διανέμουν το σήμα τους από το κεντρικό router χωρίς διακοπές σε όλο τον χώρο, ώστε ο χρήστης να μην διαπιστώνει πτώση στην απόδοση ή την ταχύτητα, καθώς μετακινείται από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

tp-link deco m5
Deco M5 (φωτό: TP-Link)

Για παράδειγμα το Deco M5 (3-pack) που συνδυάζει dual band Wi-Fi και δημιουργεί ένα δυνατότερο MESH δίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, παρέχεται γρηγορότερο δίκτυο και απρόσκοπτη κάλυψη. Επιπρόσθετα, μπορούμε να έχουμε ασφάλεια απέναντι σε κακόβουλο λογισμικό, επιλογές γονικού ελέγχου, αλλά και συμβατότητα με smarthome συσκευές.

2. Powerline Adapters

tp-link tl-pa7017
TL-PA7017P (φωτό: TP-Link)

Η τεχνολογία PLC είναι πολύ χρήσιμη για τα σπίτια στα οποία η σύνδεση Wi-Fi δεν φτάνει για όλα τα δωμάτια και δεν είναι δυνατό να μεταφερθεί ένα καλώδιο Ethernet από το ένα δωμάτιο του σπιτιού στο άλλο. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει να χρησιμοποιούμε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις μέσα στο σπίτι μας, για να φέρουμε το Internet σε κάθε δωμάτιο. Απλώς συνδέστε μία συσκευή PLC δίπλα στο router και μία άλλη σε όποιο δωμάτιο επιθυμείτε, συνδέστέ τα και απολαύστε σύνδεση στο Internet μέσω ηλεκτρικού ρεύματος. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στα μοντέλα μόνο με Wi-Fi ή να συνδέσετε θύρες Ethernet, επιπλέον διαθέσιμες θύρες, Gigabit Ethernet, ταχύτητα AV2000 ή λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, μεταξύ των πολλών άλλων πρόσθετων επιλογών.

Διαβάστε ακόμη:

Μία λύση για απαιτητικούς χρήστες είναι το μοντέλο TL-PA7017P KIT, με AV2 standard και ταχύτητα μέχρι και 1000Mbps, θύρα Gigabit για ενσύρματες συνδέσεις σε υπολογιστές, επιπρόσθετη θύρα ρεύματος και λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας μέχρι και 85%, σύμφωνα με την TP-Link. Και εάν ψάχνετε για μία φθηνότερη επιλογή, το TL-4220 KIT προσφέρει ταχύτητες στη μεταφορά δεδομένων μέχρι και 600Mbps πάνω από την υπάρχουσα ηλεκτρική καλωδίωση στο σπίτι. Και τα δύο είναι Plug and Play, επιπρόσθετα αν προσθέσετε ένα wireless PLC μπορείτε να ελέγξετε τα PLC μέσω smartphone με το tpPLC App. Μπορείτε να συνδέσετε έως 24 TP-Link PLC (αναλόγως μοντέλου) συσκευές στο δίκτυο του σπιτιού σας.

tp-link tl-wpa 4220 kit
TL-4220 KIT (φωτό: TP-Link)

3. Wi-Fi extenders

Επεκτείνετε το Wi-Fi σας σε περιοχές που είναι δύσκολο να φτάσει το σήμα, απλώς τοποθετώντας το Wi-Fi Range Extender ανάμεσα στο ασύρματο router και τις Wi-Fi συσκευές. Έτσι, η κάλυψη γίνεται πιο ευρεία, ενώ τα νεκρά σημεία μειώνονται. Ο έξυπνος αισθητήρας σήματος θα σας κατευθύνει να επιλέξετε την καλύτερη τοποθεσία. Επιπλέον, εκμεταλλευτείτε την επιλογή AP mode και τη δυνατότητα ευκολότερης διαχείρισης μέσω του Tether App.

Μπορούμε να επιλέξετε από βασικά και ιδιαίτερα οικονομικά μοντέλα, μέχρι ενισχυτές με dual band Wi-Fi, πρόσθετη θύρα, beamforming και Mu Mi-Mo, ή και ακόμα τα τελευταία μοντέλα που περιλαμβάνουν τεχνολογία MESH εφόσον χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με One-Mesh συμβατό δρομολογητή.

Ο ενισχυτής κάλυψης TP-Link RE200, είναι ένας ενισχυτής, με dual band Wi-Fi, επιπρόσθετη Ethernet θύρα, ιδανικό για προβολή HD video, για online διασκέψεις, «κατέβασμα» μεγάλων αρχείων και άλλες απαιτητικές δραστηριότητες.

4. Switches

Εάν χρειάζεται να συνδέσετε πολλαπλές συσκευές στο ενσύρματο δίκτυο, τα switches είναι μία επιλογή. Αυτές οι συσκευές είναι υπεύθυνες για όλες τις συνδέσεις του εξοπλισμού εντός του ίδιου δικτύου. Αποτελούν, δηλαδή τα τοπικά δίκτυα ή LAN, μαζί με την καλωδίωση. Επιτρέπουν τον διαμοιρασμό φακέλων, ούτως ώστε οι άλλες συσκευές να έχουν πρόσβαση σε αυτούς, τον διαμοιρασμό εκτυπωτών, αλλά και της σύνδεσης στο διαδίκτυο, για κονσόλες, «έξυπνες» τηλεοράσεις, κλπ.

Το switch TL-SG108 με 8 Gigabit θύρες, εντοπίζει την ταχύτητα σύνδεσης της κάθε συσκευής δικτύου και προσαρμόζεται έξυπνα για καλύτερη απόδοση, αλλά και συμβατότητα. Οι 8 θύρες επιτρέπουν άμεση μεταφορά μεγάλων αρχείων και τη χρήση υψηλού εύρους ζώνης, χωρίς παρεμβολές. Επιπλέον, η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος προσαρμόζεται, αυτόματα, βάσει της κατάστασης της συνδεσιμότητας και του μήκους της καλωδίωσης, επιτρέποντας έτσι τη διεύρυνση του δικτύου, μειώνοντας το αποτύπωμα του άνθρακα και κατά συνέπεια και την ενεργειακή δαπάνη.

5. 3G ή 4G Mi-Fi routers

Ένα Mi-Fi router είναι ένα router με 4G ή 3G σύνδεση στο Internet από δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, δηλαδή, με μία κάρτα SIM. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ένα φορητό router, για να συνδεθείτε στο Internet, όπου και αν βρίσκεστε με χρήση δεδομένων και χωρίς την ανάγκη για δίκτυο οπτικών ινών ή ADSL.

tp-link m7200
M7200 (φωτό: TP-Link)

Αυτές οι συσκευές έχουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα, όπως όταν μοιράζεστε το Internet του κινητού σας: δημιουργούν ένα 4G Wi-Fi δίκτυο ως access point. Επομένως, δεν θα καταναλώνεται η μπαταρία του smartphone. Έχουν επίσης θύρες για φόρτιση μέσω USB και εμβέλεια. Για παράδειγμα, το μοντέλο M7200 προσφέρει 4G LTE σύνδεση που υποστηρίζει HD video, «κατέβασμα» μεγάλων αρχείων και μπορούν να το μοιραστούν μέχρι και 10 συσκευές με σταθερά video chats, όλα με ταχύτητες 150Mbps για «κατέβασμα» και 50Mbps για «ανέβασμα» αρχείων. Είναι, επίσης, διαχειρίσιμο μέσω του TPMiFi App.

tp-link archer mr-200
Archer MR200 (φωτό: TP-Link)

Όταν χρειάζεται να εγκατασταθεί μία ισχυρή σύνδεση σε ένα δίκτυο, το router Archer MR200 είναι μια επιλογή για το σπίτι ή σε μία περιοχή όπου δεν υπάρχει σύνδεση σε Wi-Fi. Πολύ απλά, ενεργοποιείτε τη συσκευή και εισάγετε την κάρτα SIM για να μοιράσετε Wi-Fi σε όλες τις συσκευές σας. Μπορείτε να παραμείνετε συνδεδεμένοι σε απομακρυσμένα μέρη, όπως στο χωριό, σε προσωρινές αποθήκες, σε κάποιο εξοχικό, αλλά και σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές. Το Archer MR200 είναι μία επιλογή με ολοκληρωμένο 4G LTE modem που προσφέρει ταχύτητες μέχρι και 150Mbps, κάλυψη dual band Wi-Fi και σύνδεση WAN που είναι διαθέσιμη ως backup, καθώς υποστηρίζει cable, fiber και DSL modems. Μπορείτε να δημιουργήσετε, ταυτόχρονα, δίκτυα dual-band Wi-Fi με ανώτατη ταχύτητα μέχρι και 300Mbps στα 2.4GHz και 433Mbps στα 5GHz.

Στο κοντινό μέλλον, η τάση για το «σπίτι-γραφείο» θα είναι μια ευρέως διαδεδομένη πραγματικότητα στην Ελλάδα, λέει η TP-Link. Οι τεχνολογίες, όπως αυτές που αναφέρθηκαν, θα είναι συνηθισμένες και θα μετατρέπουν την εργασία από το σπίτι σε δυνατότητα, αυξάνοντας την παραγωγικότητα των χρηστών.

Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο τύπου της TP-Link.

Previous Article

Vodafone: 10GB top-up

Next Article

#ΜένουμεΣπίτι με LG Sound Bars