7 λόγοι που καθιστούν τον υπολογιστή Windows σας ευάλωτο σε επιθέσεις

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
7 λόγοι που καθιστούν τον υπολογιστή Windows σας ευάλωτο σε επιθέσεις

Οι hackers ξέρουν πως οι άνθρωποι κάνουν λάθη όταν χρησιμοποιούν τα Windows και μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα λάθη για να εξαπολύσουν επιθέσεις στους υπολογιστές τους.

Οι hackers ξέρουν πως οι άνθρωποι κάνουν λάθη όταν χρησιμοποιούν τα Windows και μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα λάθη για να εξαπολύσουν επιθέσεις στους υπολογιστές τους. Είναι στο χέρι του χρήστη να προστατευτεί από τους hackers.

Έχουμε συγκεντρώσει 7 λάθη ασφαλείας που γίνονται όταν χρησιμοποιείται τους υπολογιστές Windows σας για να μπορέσετε να προστατευτείτε από τις επιθέσεις.

1. Δεν έχετε ενημερώσει τα Windows

Οι hackers δημιουργούν χιλιάδες νέα malware για να επιτεθούν στους υπολογιστές σας κάθε μήνα, κάτι που σημαίνει πως δεν πρέπει να χάνετε σημαντικά updates ασφάλειας. Η Microsoft συνέχεια κυκλοφορεί νέα updates που προσθέτουν νέα features, διορθώνουν bugs και καλύπτουν ευαλωτότητες. Ωστόσο, αν έχετε απενεργοποιήσει τις αυτόματες ενημερώσεις, μπορείτε εύκολα να ξεχάσετε να εγκαταστήσετε τα νέα updates.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Ενημέρωση και ασφάλεια και επιλέξτε «Έλεγχος για ενημερώσεις».

2. Έχετε παλιές εφαρμογές

Από την στιγμή που πολλές εφαρμογές αποθηκεύουν προσωπικά στοιχεία, οι hackers μπορούν να τις παραβιάσουν για να κλέψουν τις πληροφορίες τους. Ευτυχώς, οι κατασκευαστές κυκλοφορούν ενημερώσεις που βελτιώνουν την ασφάλεια των εφαρμογών τους.

3. Δεν εκτελείτε Full System Scans

Όσο είστε στο internet, είναι εύκολο να κολλήσετε κάποιο malware χωρίς να το καταλάβετε. Έτσι, είναι καλό να κάνετε Full System Scans τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Μεταβείτε στο Χρονοδιάγραμμα εργασιών -> Βιβλιοθήκη Χρονοδιαγράμματος Εργασιών -> Microsoft -> Windows -> Windows Defender

Στη μεσαία στήλη κάντε διπλό κλικ στο Windows Defender Schedule Scan. Στο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέξτε την κατηγορία Εναύσματα και πατήστε Δημιουργία.

Στις ρυθμίσεις επιλέξτε Εβδομαδιαία και έπειτα πατήστε ΟΚ.

4. Το Firewall είναι απενεργοποιημένο

Το απενεργοποιημένο firewall είναι μία ανοικτή πρόσκληση για τις εξωτερικές απειλές. Θα πρέπει να το απενεργοποιείται μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο και δεν θα πρέπει να ξεχνάτε να το ενεργοποιείτε ξανά έπειτα.

Πατήστε το κουμπί Windows και μεταβείτε σε Ασφάλεια των Windows -> Τείχος προστασίας και προστασία δικτύου.

Επιλέξτε το Δίκτυο Τομέα και βεβαιωθείτε πως το Microsoft Defender είναι ενεργοποιημένο.

5. Έχετε απενεργοποιήσει το User Account Control (UAC)

To UAC είναι ένα feature που δεν θέλετε να έχετε απενεργοποιημένο. Μία από τις βασικές λειτουργίες του είναι ο περιορισμός των εφαρμογών όσον αφορά στην δημιουργία αλλαγών που επηρεάζουν το σύστημα.

Αναζητήστε Αλλαγή ρυθμίσεων ελέγχου λογαριασμού χρήστη και ρυθμίστε το στο επίπεδο που επιθυμείτε.

6. Δεν έχετε κρυπτογραφήσει τον σκληρό σας δίσκο

Αν στον δίσκο σας έχετε ευαίσθητα αρχεία είναι σημαντικό να τα κρυπτογραφήσετε.

Αναζητήστε Αυτός ο υπολογιστής και κάντε δεξί κλικ στον δίσκο που επιθυμείτε. Επιλέξτε Ενεργοποίηση BitLocker, πληκτρολογήστε τον κωδικό που θέλετε και έπειτα κάντε τις ρυθμίσεις backup που επιθυμείτε.

7. Επιτρέπετε σε όλους να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό σας.

Το να αφήνετε φίλους και οικογένεια να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή σας δεν είναι μεγάλο θέμα. Αλλά δεν θα πρέπει να τους αφήνετε να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό σας. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτό το θέμα είναι να δημιουργήσετε έναν χρήστη επισκέπτη.

Μεταβείτε σε Ρυθμίσεις -> Λογαριασμοί -> Οικογένεια και άλλοι χρήστες. Κάτω από το Άλλοι χρήστες επιλέξτε Προσθήκη άλλου ατόμου σε αυτόν τον υπολογιστή. Στο επόμενο παράθυρο επιλέξτε Δεν έχω τις πληροφορίες εισόδου αυτού του ατόμου -> Προσθήκη χρήστη χωρίς λογαριασμό Microsoft. Ονομάστε τον λογαριασμό Επισκέπτης/Guest.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Η Samsung παρουσιάζει το πρώτο Samsung E-store online event

Next Article

Η Sonos προσφέρει τα προϊόντα της ενόψει Αγίου Βαλεντίνου