Νέα ενημέρωση του Wear OS προσθέτει δείκτη UV

Author: No Comments Share:
wear os δεικτης uv

Η Google ενημερώνει το λειτουργικό σύστημα των wearable συσκευών με Wear OS, προσθέτοντας την λειτουργία δείκτη υπεριώδους ακτινοβολίας (UV).

Σύντομα τα smartwatches που υποστηρίζονται από το λειτουργικό σύστημα Wear OS της Google, θα μπορούν να κρίνουν αν είναι ασφαλές να βρίσκεστε έξω μια ηλιόλουστη ημέρα, χωρίς προστασία αντηλιακού για τον ήλιο. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή καιρού στο Wear OS θα αρχίσει να εμφανίζει έναν δείκτη υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) για την τοποθεσία που βρίσκονται οι χρήστες κάθε δεδομένη στιγμή. Αυτό θα δώσει την ικανότητα στους χρήστες να μπορούν να σχεδιάσουν καλύτερα τις εξωτερικές τους δραστηριότητες, αποφεύγοντας την έκθεση στις επιβλαβείς ακτίνες του ηλίου.

Ο δείκτης υπεριώδους που αναπτύχθηκε και τυποποιήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό το 1994, ειδοποιεί σχετικά με τον πιθανό κίνδυνο έκθεσης στον ήλιο και συνήθως μετριέται σε κλίμακα από 0 έως 12, με 0-2 να ορίζει τον χαμηλό κίνδυνο και μια τιμή πάνω από 10 να θεωρείται ως ο μεγαλύτερος. Όταν ο δείκτης UV είναι πάνω από 4, συνιστάται να μην εκθέτονται άμεσα τα μάτια και το δέρμα στις ακτίνες του ηλίου και να λαμβάνονται προφυλάξεις, όπως η εφαρμογή αντηλιακού ή η χρήση γυαλιών ηλίου.

Το Weather Tile επανασχεδιάστηκε στα τέλη του περασμένου έτους και πλέον δείχνει τον τρέχοντα καιρό, την τοποθεσία και την πρόβλεψη των υψηλότερων και χαμηλότερων θερμοκρασιών. Με τη νέα ενημέρωση, η εφαρμογή Weather της Google που δείχνει τον δείκτη UV στα κινητά, προστίθεται και στις wearable συσκευές με Wear OS, που είναι σίγουρα πιο βολικό από το να πρέπει να ανοίξουν οι χρήστες το τηλέφωνό τους για να το ελέγξουν.

Η Google αναφέρει ότι η νέα λειτουργία ξεκίνησε ήδη να κυκλοφορεί μέσω ενημέρωσης του Wear OS, οπότε αν δεν την έχετε λάβει ακόμη, μπορείτε να ελέγξετε αν η συσκευή σας είναι ενημερωμένη.

Ακολουθήστε το Electronicanto στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! 

Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ., Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το Electronicanto στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://electronicanto.net/feed/ στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Previous Article

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, Άρης-ΑΕΚ & Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ live stream

Next Article

Xiaomi Redmi Note 10: κυκλοφορούν επίσημα με δώρο το Mi Smart Band 5!