LG TV 2021: WebOS 6.0, νέο Magic Remote και AI περιεχόμενο

Author: No Comments Share:
lg magic remote 2021

Νέα Home Screen στο WebOS 6.0, νέο Magic Remote και επενδύσεις για ακόμη πιο επιτυχημένες προτάσεις περιεχομένου με χρήση AI από την LG.

Η LG Electronics (LG) ανακοινώνει την εισαγωγή του νέου webOS 6.0 για τις Smart TV OLED, NanoCell και UHD του 2021. Σε συνδυασμό με το νέο Magic Remote, η τελευταία έκδοση της αναγνωρισμένης πλατφόρμας smart TV της εταιρείας, WebOS 6.0, προσφέρει στους θεατές μια πιο ευχάριστη και διαισθητική εμπειρία ανακάλυψης περιεχομένου. Το αναβαθμισμένο LG ThinQ AI στο webOS 6.0 υποστηρίζει νέες φωνητικές εντολές τόσο για το Google Assistant όσο και για την Alexa της Amazon, κάνοντας τη διαχείριση της τηλεόρασης και την περιήγηση σε streaming υπηρεσίες, στο διαδίκτυο αλλά και σε τηλεοπτικά κανάλια, πιο εύκολη από ποτέ. 

WebOS 6.0

H Home Screen στο WebOS 6.0 είναι πλουσιότερη και κάνει την πρόσβαση στο περιεχόμενο και στις εφαρμογές ταχύτερη. (φωτό: LG)

Οι χρήστες που είναι εξοικειωμένοι με το webOS θα παρατηρήσουν αμέσως την ανανεωμένη αρχική οθόνη που έχει επανασχεδιαστεί για βελτιωμένη χρηστικότητα και για να καλύψει τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των θεατών για προβολή περιεχομένου. Η νέα αρχική οθόνη παρέχει ταχύτερη πρόσβαση στις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται πιο συχνά και βελτιστοποιεί την ανακάλυψη περιεχομένου με προτάσεις βάσει των προτιμήσεων του χρήστη και του ιστορικού προβολής. Με όλες τις πληροφορίες να εμφανίζονται σε πλήρη οθόνη για να προβάλλουν το επιθυμητό περιεχόμενο και τις σχετικές λεπτομέρειες με μια ματιά,  το νέο Home λειτουργεί ως κεντρικός κόμβος τόσο για τις ρυθμίσεις, όσο και συνολικά για το ευρύτερο περιβάλλον webOS.

Magic Remote 2021

lg magic remote 2021
To ανανεωμένο Magic Remote των LG Smart TV για το 2021. (φωτό: LG)

Πέρα από τη νέα premium σχεδίαση, το Magic Remote προσφέρει απλούστερο έλεγχο κατά τη χρήση φωνητικής αναγνώρισης στις παρεχόμενες υπηρεσίες του LG ThinQ, όπως η Alexa της  Amazon ή το Google Assistant. Το νέο Magic Remote είναι απλό στην πλοήγηση, έχει ομαλή και εύκολη χρήση, ενώ προσφέρει πιο φιλικές προς τον χρήστη δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων ταχύτερων συνδέσεων μεταξύ της τηλεόρασης και άλλων συσκευών και πλήκτρων πρόσβασης σε δημοφιλείς streaming πλατφόρμες όπως το Netflix, το Amazon Prime και το Disney +. To Magic Τap, είναι μια λειτουργία NFC που με ένα άγγιγμα στο Magic Remote, παρέχει άμεση πρόσβαση σε μια σειρά από συναρπαστικές δυνατότητες προβολής. Ακουμπώντας απλώς ένα smartphone με δυνατότητα NFC στο τηλεχειριστήριο, οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται περιεχόμενο από το τηλέφωνό τους στην τηλεόραση ή το αντίστροφο. Οι χρήστες μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο στο κινητό τους τηλέφωνο στις τηλεοράσεις LG ενώ συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τις αγαπημένες τους εφαρμογές και λειτουργίες στο smartphone.

Μέσω της τελευταίας τεχνολογίας AI, των φωνητικών εντολών και του Magic Remote, οι χρήστες μπορούν να λάβουν οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζονται, χρησιμοποιώντας απλώς τη φωνή τους. Το Magic Explorer, μια βελτιωμένη έκδοση του Magic Link της LG, παρέχει ενημερωτικό περιεχόμενο που σχετίζεται με αυτό που εμφανίζεται στην οθόνη, ώστε οι θεατές να μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με τους ηθοποιούς, τις τοποθεσίες και άλλα είδη ενδιαφέροντος για τις ταινίες και τις εκπομπές που παρακολουθούν. Η λειτουργία που διαμορφώνεται ανάλογα με το περιεχόμενο, προσφέρει επίσης την ευκολότερη και πιο φιλική εμπειρία αγορών για προϊόντα που εμφανίζονται σε επιλεγμένα κανάλια και υπηρεσίες LG TV, συμπεριλαμβανομένων των ζωντανών τηλεοπτικών προγραμμάτων, του Gallery, των ρυθμίσεων και του τηλεοπτικού οδηγού, αλλάζοντας το χρώμα του κέρσορα όποτε ο Magic Explorer έχει διαθέσιμες πληροφορίες. 

Επιπλέον, η νέα δυνατότητα Next Picks αναλύει τις προτιμήσεις των θεατών για να προτείνει περισσότερο περιεχόμενο που τους ταιριάζει. Χρησιμοποιώντας δεδομένα ιστορικού προβολής, προτείνει δύο ζωντανά προγράμματα από την ψηφιακή ή τη συνδρομητική τηλεόραση, καθώς και έναν τίτλο ή εφαρμογή VOD, εξοικονομώντας χρόνο και κόπο για να βρουν τι θα παρακολουθήσουν στη συνέχεια.

«Η τελευταία έκδοση της φιλικής προς τον χρήστη ανοιχτής πλατφόρμας webOS 6.0 αντιπροσωπεύει την πιο σημαντική ενημέρωση από την πρώτη παρουσίαση του webOS το 2014», δήλωσε ο Park Hyoung-sei, πρόεδρος της LG Home Entertainment Company. «Με τη νέα έκδοση του webOS, η LG αποδεικνύει τη δέσμευσή της να προσφέρει υπηρεσίες, προϊόντα και τεχνολογίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες των πολύτιμων πελατών μας».

Επενδύοντας στην AI

Η LG έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα την κατανόηση των προτιμήσεων των καταναλωτών στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ψηφιακό μετασχηματισμό με σκοπό την παροχή καλύτερων προσαρμοσμένων υπηρεσιών. Η LG και η Alphonso ανακοίνωσαν μια σημαντική επένδυση με στόχο να συνδυάσουν την τεχνολογία και την καινοτομία τους για την Smart σειρά τηλεοράσεων της LG. Με αυτήν την επένδυση που εκτιμάται στα 80 εκατομμύρια δολάρια, η LG θα είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής της Alphonso με πλειοψηφική συμμετοχή άνω του 50%.

Η εταιρεία πρόκειται να αξιοποιήσει το λογισμικό και τις υπηρεσίες της Alphonso- συμπεριλαμβανομένων των data analytics, του media planning και του Video AI– για το ευρύ φάσμα των προϊόντων οικιακής ψυχαγωγίας που διαθέτει. Οι συνδυαστικές προσφορές της Alphonso θα εμπλουτίσουν τις παρεχόμενες προς τους καταναλωτές υπηρεσίες, όπως τις προτάσεις περιεχομένου και την streaming υπηρεσία της LG, το LG Channels. Στόχος, είναι να δημιουργηθεί μία ισχυρή first-screen και cross-device διαφημιστική πλατφόρμα με ενσωματωμένη πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων για LG τηλεοράσεις αλλά και συνολικά για την αγορά έξυπνων τηλεοράσεων.

Αυτός είναι ο πρώτος γύρος επενδύσεων της Alphonso από τη χρηματοδότηση της σειράς Α ύψους 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων το 2017, με επικεφαλής την Manifest Investment Partners. Η Alphonso θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη επιχείρηση υπό την τρέχουσα επωνυμία με έδρα τη Silicon Valley.

«Η επένδυσή μας στην Alphonso αποτελεί βασικό συστατικό της στρατηγικής μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό με έμφαση στο AI, τα big data και το cloud με απώτερο στόχο την αλλαγή του πώς  οι καταναλωτές αλληλεπιδρούν με τις συσκευές τους», δήλωσε ο Park Hyoung-sei, πρόεδρος της LG Home Entertainment Company. «Με τις δυνατότητες ανάλυσης τηλεοπτικών δεδομένων της Alphonso, η LG θα μπορεί να καλύψει καλύτερα τις ανάγκες των καταναλωτών παρέχοντάς τους ακόμη πιο προσαρμοσμένες υπηρεσίες και περιεχόμενο. Είμαστε περήφανοι που καλωσορίζουμε την Alphonso στην οικογένεια LG». 

«Η LG και η Alphonso έχουν κοινό όραμα την ενίσχυση του οικοσυστήματος των Smart TVs μέσω καινοτόμων λογισμικών και υπηρεσιών, απευθυνόμενες στις εμπειρίες των καταναλωτών αλλά και τις εξαιρετικά ευέλικτες και προσοδοφόρες υπηρεσίες διαφήμισης και planning για τα brands, τα agencies και τα τηλεοπτικά δίκτυα», δήλωσε ο Ashish Chordia, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Alphonso. «Το να είμαστε μέλος της οικογένειας της LG Electronics, μας δίνει την υποστήριξη ενός από τους παγκόσμιους ηγέτες στα προϊόντα οικιακής ψυχαγωγίας, με πρόσβαση σε ένα τεράστιο απόθεμα συνδεδεμένων τηλεοράσεων. Μπορούμε τώρα να μεγιστοποιήσουμε από κοινού την επιρροή μας στην αγορά των τηλεοράσεων καθώς προσφέρουμε μαζί στο οικοσύστημα προϊόντα και υπηρεσίες με τεράστια αξία». 

Previous Article

Οι σειρές Sony 2021 TV – LCD & OLED – ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά τους

Next Article

Τα Xiaomi Redmi Note 9T και Redmi 9T είναι επίσημα