Τέλος υποστήριξης των Windows 10 από τις 14 Οκτωβρίου του 2025

Author: No Comments Share:
Τέλος υποστήριξης των Windows 10 από τις 14 Οκτωβρίου του 2025

Ακόμα ένα σημάδι πως τα Windows 10 δεν θα είναι “η τελευταία έκδοση των Windows”.

Η Microsoft σταματάει την υποστήριξη των Windows 10 στις 14 Οκτωβρίου 2025, λίγο παραπάνω από 10 χρόνια μετά την επίσημη κυκλοφορία τους. Φαίνεται πως είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία μίλησε για το τέλος της υποστήριξης των Windows 10.

Δεν είναι ξεκάθαρο πότε ανανεώθηκαν τα έγγραφα για την υποστήριξη του λειτουργικού αλλά  η Microsoft είχε μιλήσει για το τέλος υποστήριξης ορισμένων εκδόσεων των Windows 10 και όχι για όλο το λειτουργικό.

Η Microsoft έχει δώσει πολλές ενδείξεις στο ότι είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει τα Windows 11. Την επόμενη εβδομάδα η εταιρεία θα αποκαλύψει την «νέα γενιά» του λογισμικού μέσα από ένα special event που ξεκινά στις 6μ.μ ώρα Ελλάδος. Μαζί με όλα αυτά, στελέχη της Microsoft αναφέρουν για πολλούς μήνες τώρα μία ανακοίνωση για την «νέα γενιά των Windows». Πρόσφατα η Microsoft δημοσίευσε teaser video των Windows 11.

Τέλος υποστήριξης των Windows 10: έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία τους η Microsoft είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάτι καινούριο

Περιμένουμε την Microsoft να ανακοινώσει την νέα έκδοση των Windows με μεγάλες αλλαγές στο U.I (user interface) και αναδιαμόρφωση του Windows Store. Επιπλέον η εταιρεία δουλεύει πάνω σε κάτι με κωδική ονομασία “Sun Valley”, όπου το χαρακτήρισε ως μία «οπτική ανανέωση των Windows».

Πάντως δεν βρισκόμαστε στην περίοδο όπου οι ενημερώσεις του λογισμικού σταματάνε αλλά η υποστήριξη, τα bug fixes και τα security patches υπάρχουν ακόμα.

Τέλος, τα Windows 10 ήταν μία ασυνήθιστη κυκλοφορία για την Microsoft, μιας και ξέφυγε από το τυπικό χρονοδιάγραμμα της όπου κυκλοφορούσε μία νέα έκδοση του λογισμικού ανα λίγα χρόνια. Αντίθετα η εταιρεία μετέτρεψε τα Windows σε μία υπηρεσία, όπου την ενημέρωνε δύο φορές τον χρόνο με νέα features. Μπορεί η Microsoft να τα είχε χαρακτηρίσει ως την «τελευταία έκδοση των Windows», αλλά πέρασαν 6 χρόνια από την κυκλοφορία τους και η εταιρεία είναι τελικά έτοιμη να προχωρήσει σε κάτι καινούριο.

Previous Article

Δείτε το αναδιπλούμενο smartphone της Honor

Next Article

realme GT 5G: η realme παρουσιάζει το απόλυτο μοντέλο-ναυαρχίδα της