Τα Windows 11 λαμβάνουν νέα design features

Author: Δημήτρης Παπαδόπουλος Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Τα Windows 11 λαμβάνουν νέα design features

Η Microsoft σχεδιάζει να ανανεώσει τις ρυθμίσεις εξατομίκευσης στα Windows 11 με υποστήριξη για νέα features

Τα Windows ήταν ανέκαθεν ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο μπορούσε ο χρήστης να διαμορφώσει όπως ήθελε και τώρα η Microsoft σχεδιάζει να ανανεώσει τις ρυθμίσεις εξατομίκευσης στα Windows 11 με υποστήριξη για νέα features, συμπεριλαμβανομένων των Windows Spotlight και νέων θεμάτων για το Windows clipboard.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Windows Spotlight αποτελεί ένα μέρος των Windows από το 2015 και προς το παρόν κάνει την οθόνη κλειδώματος πιο ευχάριστη με την προβολή εικόνων υψηλής ανάλυσης, παρόμοιες με τις καθημερινές ταπετσαρίες που εμφανίζονται στο Bing search. Το Spotlight είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα και επιπλέον εμφανίζει διαφημίσεις μαζί με τις προτάσεις που κάνει.

Το Spotlight βασίζεται στο Bing και διαθέτει εικόνες υψηλής ποιότητας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ταπετσαρίες. Ευτυχώς, η Microsoft άκουσε στο feedback από τους χρήστες και πλέον θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εικόνες αυτές ως εικόνα στο background με τα Windows 11 22H2.

Στο Windows 11 Build 22518, η Microsoft δοκιμάζει μία νέα ρύθμιση εξατομίκευσης που ονομάζεται “Spotlight collection”. Όταν το feature είναι ενεργοποιημένο, τα Windows 11 θα ανανεώνουν το background με νέες εικόνες από την συλλογή του Spotlight. Η ίδια συλλογή Spotlight παρέχει τις εικόνες στην οθόνη κλειδώματος και το Bing search, αλλά έχει ανανεωθεί με καλύτερη υποστήριξη για τα desktop.

Επιπλέον, η Microsoft σχεδιάζει να προσφέρει fun facts για κάθε εικόνα απευθείας στο desktop.

Για να ενεργοποιήσετε το Spotlight collection:

  1. Αναβαθμίστε στο Dev Channel (Build 22518+)
  2. Δεξί κλικ στο desktop και επιλέξτε «Εξατομίκευση»
  3. Επιλέξτε «Φόντο»
  4. Στο dropdown menu επιλέξτε «Εξατομίκευση του φόντου σας»
  5. Επιλέξτε «Συλλογή Spotlight»

Με την επιλογή της συλλογής Spotlight θα δείτε απευθείας μία εικόνα στο desktop σας. Επίσης θα παρατηρήσετε ένα εικονίδιο Spotlight, το οποίο θα βρίσκετε στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας. Αν πατήσετε το εικονίδιο θα μάθετε περισσότερα για την εικόνα που βλέπετε.

Μία συλλογή Spotlight μπορεί να συμπεριλαμβάνει μέχρι και 5 διαφορετικές εικόνες.

Νέα θέματα για το Windows clipboard και νέο emoji menu

Επιπλέον, η Microsoft δουλεύει πάνω σε νέες ρυθμίσεις εξατομίκευσης για την εισαγωγή κειμένου, όπως του Windows clipboard και Emoji panel.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Η Volvo έπεσε θύμα επίθεσης ransomware

Next Article

Απεριόριστα δεδομένα στο κινητό & απεριόριστη ομιλία στο σταθερό δωρεάν για 15 ημέρες από την COSMOTE