Η Volvo έπεσε θύμα επίθεσης ransomware

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
sonos move
Η Volvo έπεσε θύμα επίθεσης ransomware

Φωτογραφίες των αρχείων της Volvo που κλάπηκαν από την επίθεση ransomware έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Η Volvo πρόσφατα έπεσε θύμα επίθεσης ransomware, με την εταιρεία να εξηγεί πως οι hackers κατάφεραν να κλέψουν έναν περιορισμένο αριθμό από αρχεία Έρευνας και Ανάπτυξης.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ωστόσο, δεν αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην επίθεση και ενώ ανέφερε πως ήδη γίνονται έρευνες, δεν γνωρίζουν αν οι servers της έχουν μολυνθεί από το ransomware ή όχι.

Όπως φαίνεται, το ransomware group, Snatch, πρόσφατα ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης δημοσιεύοντας στην dark net σελίδα του. Η ομάδα έχει δημοσιεύσει screenshots από τα κλεμμένα αρχεία, ωστόσο δεν έχουν διαρρεύσει παραπάνω πράγματα.

Οι πληροφορίες για την επίθεση δημοσιεύτηκαν στα τέλη Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα, η Volvo αναγνώρισε την παραβίαση με μία δήλωση στις 10 Δεκεμβρίου.

Η Volvo παραδέχτηκε πως οι hackers κατάφεραν να κλέψουν μερικά δεδομένα, αλλά ανέφερε πως τα δεδομένα πελατών της παρέμειναν ανέγγιχτα.

«Η Volvo διεξάγει την δική της έρευνα και δουλεύει με ειδικούς για να ανακαλύψουν τα περιεχόμενα της κλοπής. Η εταιρεία δεν βλέπει, με τα τωρινά δεδομένα, πως η επίθεση είχε αντίκτυπο στην ασφάλεια των αυτοκινήτων των πελατών και των προσωπικών τους δεδομένων», αναφέρει η δημοσίευση της.

 Το ransomware group Snatch δεν είναι καινούριο όνομα. Η δραστηριότητα του ξεκινά από το 2019, ωστόσο μερικοί πιστεύουν πως οι παράνομες δραστηριότητες του σταμάτησαν το 2020. Παρόλα αυτά, η dark net σελίδα της ομάδας δείχνει αρκετούς στόχους που έχουν ήδη πέσει θύματα επίθεσης, συμπεριλαμβανομένης της Volvo και μίας σειράς από μεγάλες εταιρείες παγκοσμίως.

Μέχρι στιγμής, το Snatch δεν έχει δημοσιεύσει παραπάνω στοιχεία που να δείχνουν πως κατάφερε να συλλέξει περισσότερα αρχεία της Volvo από αυτά που ανέφερε η εταιρεία. Επιπλέον πληροφορίες, ωστόσο, πρέπει να δημοσιευτούν από την αυτοκινητοβιομηχανία όταν τελειώσει η έρευνα από τους ειδικούς ασφαλείας που έχει προσλάβει.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Η Canon κλείνει το 2021 με μοναδικές προτάσεις και προσφορές

Next Article

Τα Windows 11 λαμβάνουν νέα design features

sonos move