Τα Windows 11 δεν θα παραμελήσουν το Microsoft Store

Author: No Comments Share:
Τα Windows 11 δεν θα παραμελήσουν το Microsoft Store

Η Microsoft ασχολείται παραπάνω με το Microsoft Store στα Windows 11, υποστηρίζοντας πλέον εφαρμογές Win32.

Η Microsoft ασχολείται παραπάνω με το Microsoft Store στα Windows 11. Ο browser της Microsoft, Edge είναι πλέον διαθέσιμος στο επανασχεδιασμένο store, μία μεγάλη αλλαγή μιας και στο παρελθόν οι εφαρμογές της εταιρείας δεν ήταν διαθέσιμες στο store της.

Αν και ο Microsoft Edge είναι ήδη προεγκατεστημένος στα Windows 11, η εταιρεία σημείωσε ένα μεγάλο ορόσημο. Ο Edge πλέον είναι η πρώτη επίσημη εφαρμογή Win32 της Microsoft που είναι διαθέσιμη στο Store των Windows 11. Παλαιότερα, όλες οι εφαρμογές της Microsoft ήταν είτε παραδοσιακές Progressive Web Apps (PWAs) είτε Universal Windows Apps (UWPs).

Αυτή η διαθεσιμότητα δείχνει πως η Microsoft θέτει ένα στάνταρ και θέλει να διευκολύνει τους developers στο να έχουν όλα τα παραδοσιακά προγράμματα στα Windows 11. Επιπλέον η εταιρεία τηρεί την υπόσχεση της στο να φέρει πολλές από τις Win32 εφαρμογές της στο store, όπως το Microsoft Teams και το Visual Studio (οι οποίες δεν υπάρχουν ακόμη).

Με την εγκατάσταση όμως του Edge από το store δεν αλλάζουν πολλά. Σύμφωνα με tests που έγιναν, απλά θα ξανακατέβει ο Edge και με το άνοιγμα του ο χρήστης θα επιστρέψει στην αρχική του συνεδρία. Αυτό γίνεται επειδή ο Edge είναι ήδη προεγκατεστημένος στα Windows και δεν χρειάζεται ξεχωριστό download. Η καταχώριση στο store απλά δείχνει πόσο εύκολο θα είναι για τον χρήστη να ανακαλύψει εφαρμογές Win32.

Πέρα από την Microsoft, άλλοι developers έχουν ξεκινήσει να ανεβάζουν εφαρμογές Win32 στο Microsoft Store όπως το OBS Studio και το PDF reader της Adobe, Acrobat DC. H εταιρεία δουλεύει επίσης πάνω στην υποστήριξη Android εφαρμογών από το Microsoft Store μέσα από το Amazon Appstore.

Subscribe to our newsletter!

Ακολουθήστε το Electronicanto στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! 

Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ., Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το Electronicanto στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://electronicanto.net/feed/ στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Previous Article

Samsung Galaxy A52 και A72: Μεγάλη αναβάθμιση στην ποιότητα της κάμερας

Next Article

Οι τιμές του Samsung Galaxy Z Fold 3 μαζί με άλλων συσκευών διέρρευσαν