Η Ιαπωνία έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας Internet με 319Tbps

Author: No Comments Share:
Η Ιαπωνία έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας Internet με 319Tbps

Ερευνητές στο NCIT στην Ιαπωνία πέτυχαν σχεδόν διπλάσια ταχύτητα ίντερνετ από το ρεκόρ του 2020.

Γνωρίζουμε ότι πολλοί από εσάς θα θέλατε με την ταχύτητα ρεκόρ στο Internet, 319Tbps, να παίζετε και να κατεβάζετε. Λίγο υπομονή και όλα θα γίνουν…

Τα ρεκόρ ταχυτήτων των πολλών gigabit της προηγούμενης δεκαετίας πλέον φαίνονται ανεπαρκή. Το Motherboard αναφέρει πως επιστήμονες στο Εθνικό Ινστιτούτο Πληροφοριών και Τηλεποικοινωνιών (NICT) στην Ιαπωνία διέλυσαν το ρεκόρ ταχύτητας του ίντερνετ και πέτυχαν μεταφορά δεδομένων στα 319Tbps. Αυτή η ταχύτητα είναι σχεδόν η διπλάσια από αυτήν των 179Tbps που πέτυχε μία ομάδα Βρετανών και Ιάπωνων ευρενητών τον Αύγουστο του 2020.

Πώς επετεύχθει το ρεκόρ ταχύτητας Internet των 319Tbps

Το NCIT το κατάφερε να επιτύχει το ρεκόρ ταχύτητας Internet με την ολοκληρωτική αναβάθμιση του αγωγού μεταφοράς. Η γραμμή οπτικής ίνας είχε τέσσερις πυρήνες αντί για έναν και οι ερευνητές έριξαν ένα laser των 552 καναλιών σε διάφορα μήκη κύματος με την βοήθεια σπάνιων ενισχυτών. Παρ’όλο που το τεστ ήταν περιορισμένο στο εργαστήριο, η ομάδα χρησιμοποίησε συσπειρωμένη οπτική ίνα για την μεταφορά δεδομένων προσομοιάζοντας μία απόσταση των 3.000 χιλιομέτρων χωρίς να χάσουν ποιότητα σήματος ή ταχύτητα.

Όπως με πολλά τέτοια πειράματα, θα πρέπει να περάσει αρκετός καιρός για αυτές τις αποδόσεις να έχουν σημαντικό αντίκτυπο. Ενώ η οπτική ίνα των τεσσάρων πυρήνων μπορεί να δουλέψει με τα ήδη διαμορφωμένα δίκτυα, το σύστημα θα ήταν πολύ ακριβό. Είναι πολύ πιθανόν να δούμε την αρχική της χρήση στην ραχοκοκαλιά του ίντερνετ και σε άλλα μεγάλα network projects όπου η χωρητικότητα μετράει παραπάνω από το κόστος.

Όμως, κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει το ίντερνετ του κόσμου. Οι ερευνητές του NCIT οραματίζονται την next-gen οπτική ίνα τους να χρησιμοποιείται για την πιο εύκολη και πρακτική δημιουργία των τεχνολογιών πέρα από το 5G.

Subscribe to our newsletter!

Ακολουθήστε το Electronicanto στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! 

Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ., Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το Electronicanto στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://electronicanto.net/feed/ στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Previous Article

Οι τιμές του Samsung Galaxy Z Fold 3 μαζί με άλλων συσκευών διέρρευσαν

Next Article

Το Xiaomi Mi Pad 5 έρχεται με 6GB RAM, 256GB ROM, stylus και πολλά ακόμη