Τα Windows 11 αποχαιρετούν τις προεγκατεστημένες εφαρμογές

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
sonos move
Τα Windows 11 αποχαιρετούν τις προεγκατεστημένες εφαρμογές

Η Microsoft ελαχιστοποιεί τις προεγκατεστημένες εφαρμογές στα Windows 11 μιας και κατάλαβε πως υπέρβαλλε με τον αριθμό τους στα Windows 10.

Όπως ανέφερε το Windows Latest, ο αριθμός των προεγκατεστημένων εφαρμογών στα Windows 11, που κυκλοφορούν στις 5 Οκτωβρίου 2021, θα είναι πολύ μικρότερος από τον αντίστοιχο στα Windows 10. Αντ’ αυτού, εφαρμογές που ήταν προεγκατεστημένες στα Windows 10, τώρα θα εμφανίζονται ως shortcut και όταν ο χρήστης προσπαθήσει να τις ανοίξει θα μεταβεί σε ένα μενού για να τις εγκαταστήσει.

Ένας εκπρόσωπος της Microsoft επιβεβαίωσε το MSPoweruser πως αυτή η απόφαση «ελευθερώνει αποθηκευτικό χώρο στον δίσκο και θα υπάρχει λιγότερη background και download δραστηριότητα.»

Παράλληλα με την αλλαγή συμπεριφοράς των Windows 11 στις προεγκατεστημένες εφαρμογές, πλέον οι drivers για το Ethernet και το Wi-Fi μετατρέπονται σε on-demand για την ελευθέρωση επιπλέον αποθηκευτικού χώρου.

Το νέο Start menu των Windows 11

Με αυτήν την αλλαγή στις προεγκατεστημένες εφαρμογές. τα Windows 11 βελτιώνουν δραστικά την απόδοση τους σε σχέση με τον προκάτοχό τους. Η ελαχιστοποίηση του φόρτου του συστήματος σημαίνει πως το λειτουργικό σύστημα δεν θα έχει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που προκύπτουν με τα συνεχή updates για τις εφαρμογές που ο χρήστης δεν χρησιμοποιεί.

Ωστόσο, σημαντικές εφαρμογές όπως το To Do ή το Xbox Game Bar πιθανότατα θα πρέπει να εγκατασταθούν χειροκίνητα.

Τελικά, αυτή η αλλαγή είναι πολύ σημαντική για όσους σκοπεύουν να αναβαθμίσουν το σύστημα τους. Το λειτουργικό σύστημα πλέον θα είναι πιο ομαλό και σίγουρα θα βοηθήσει όσους χρήστες δεν γνωρίζουν πως να βελτιώσουν την απόδοση του OS τους όπως για παράδειγμα την εγκατάσταση ενός δίσκου SSD.

Περισσότερα από τα Windows 11:

Previous Article

Nokia G50: Το πιο οικονομικό 5G τηλέφωνο της Nokia

Next Article

Rocket: Υπογράφει συμβάσεις αορίστου χρόνου με τους διανομείς της

sonos move