Samsung Galaxy Z Flip3 5G review – mainstream χωρίς συμβιβασμούς

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Galaxy Z Flip 3 5g mainstream

To πιο όμορφο αναδιπλούμενο ever, το Galaxy Z Flip3 5G καταφέρνει να συνδυάσει τις επιδόσεις των premium smartphone με την ευχρηστία των κλασικών clamshell.

“Αν χρησιμοποιήσετε έστω και για μια ημέρα το αναδιπλούμενο Galaxy Z Flip3 5G είναι σχεδόν αδύνατον να επιστρέψετε ξανά στα επίπεδα, μονοδιάστατα, βαριά και ογκώδη smartphone. Βελτιωμένο σε όλα σχεδόν τα σημεία σε σχέση με τον πρόγονό του, το Galaxy Z Flip3 5G προσφέρει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία χρήσης από την κοινή που σχεδόν όλοι έχουμε για περισσότερο από μια δεκαετία με τα κινητά.”

ΣυνΠλην
+ Οθόνη με πυκνό μαύρο
+ Απαράμιλλη αίσθηση
+ Εξαιρετικός ήχος με δυνατό μπάσο
+ Πολύ μικρό μέγεθος και βάρος
+ Κάμερα με επιδόσεις Samsung
+ Πανέμορφο
+ Κατασκευή που εμπνέει αξιοπιστία, IPX8
+ Λογική τιμή
– Δεν παρέχεται με φορτιστή
– Δεν μπορείς να περάσεις απαρατήρητος όταν το χρησιμοποιείς

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά Samsung Galaxy Z Flip3 5G

 • Info: Samsung
 • Μοντέλο: SMF-711
 • Τιμές: €1.099 (8/128), €1.349 (8/256), €1.149 (16/512)
 • Οθόνη: 6,7 ιντσών FHD+ Dynamic AMOLED 2X Display (22:9) Infinity Flex Display, 2640×1080 pixel, 425ppi, Pυθμός Aνανέωσης Adaptive 120Hz. Φωτεινότητα HBM: (Κύρια οθόνη) 900nits. Μέγιστη: (Κύρια οθόνη) 1200nits
 • Εξωτερική οθόνη: 1,9 ιντσών Super AMOLED Display, 260×512 pixel, 302ppi. Φωτεινότητα: 935nits                                                                                
 • Ήχος: Στερεοφωνικά ηχεία με Dolby Atmos, Dolby Digital, Dolby Digital Plus
 • Ανθεκτικότητα στο νερό: IPX8
 • Μπαταρία: 3,300 mAh dual battery, Fast Wired ((QC2.0 και AFC) & Wireless Charging (WPC και PMA) 15W / 10W, Reverse Charging 4,5W
 • OS: Android 11, UI 3.1.1
 • Διαστάσεις: Διπλωμένο 72,2 x 86,4 x 17,1mm (Hinge) – 15,9χιλ (Sagging) mm, Αναδιπλωμένο: 72,2 x 166,0 x 6,9 mm
 • Βάρος: 183 g
 • Κάμερα [selfie]: 10MP Selfie Camera: F2.4, Pixel size: 1.22μm, FOV: 80˚
 • Κάμερα [κύρια]: Διπλή κάμερα 
 • 2MP Ultra Wide Camera: F2.2, Pixel size: 1.12μm, FOV: 123˚ 
 • 12MP Wide-angle Camera: Dual Pixel AF, OIS, F1.8, Pixel size: 1.4μm, FOV: 78˚
 • Εξαιρετικά καθαρό γυαλί με Corning Gorilla Glass με DX
 • Μέχρι και 10x ψηφιακό ζουμ, HDR10+ καταγραφή, Tracking AF

Δείτε τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του Galaxy Z Flip3 5G.

Galaxy Z Flip 35g folded and unfolded
Το Galaxy Z Flip3 5G επιτυγχάνει να έχει ελάχιστο μέγεθος ενσωματώνοντας παράλληλα μια μεγάλη οθόνη 6,7″. (Samsung)

Λίγο πριν την έλευση των smartphone, το ζητούμενο από του χρήστες κινητών ήταν… το λογικό: Να έχουν μια συσκευή με όσο το δυνατό περισσότερες δυνατότητες, με όσο το δυνατόν μικρότερο μέγεθος. Τα κινητά τηλέφωνα είναι φορητές συσκευές και ως εκ τούτου είναι δεδομένη η απαίτηση να έχουν κατά το δυνατόν μικρότερο μέγεθος και βάρος. Αυτό βέβαια ισχύει μόνο όταν η συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών είναι αρκετά ώριμη. Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι, αυτό δεν συνέβαινε έως και πριν λίγο καιρό. Οι χρήστες εντυπωσιασμένοι από την δυνατότητα να έχουν μαζί τους ένα φορητό υπολογιστή (στην ουσία, αυτό είναι κάθε smartphone), δεν έδιναν σημασία στο φορμά, στο σχήμα της συσκευής και σε άλλα χαρακτηριστικά όπως το μέγεθος της. Αντίθετα, λεπτομέρειες όπως η καμπύλη του γυαλιού στα άκρα της οθόνης και το αν υπάρχει κάμερα ορατή ή αόρατη κάτω από την οθόνη απασχολούσαν τους χρήστες και υποψήφιους αγοραστές. Το δε μέγεθος της οθόνης ήταν τόσο περισσότερο ευπρόσδεκτο, όσο μεγαλύτερο ήταν. Αναγκαίο κακό, θα μου πείτε.

Θα αγοράζατε laptop που δεν διπλώνει;

Galaxy Z Flip 35g youtube playback
(Electronicanto)

Με τα παραπάνω λίγο έως πολύ έχουμε συμβιβαστεί. Έτσι κουβαλάμε τεράστια σε μέγεθος δυσχρηστα κινητά που εξέχουν από τσέπες. Το καλοκαίρι δε, που οι τελευταίες εκλείπουν (μαζί με τα χειμερινά ρούχα),  τα κουβαλάμε σαν… παλτό. Αναγκαίο το κακό.

Φανταστείτε να έπρεπε να έχετε μαζί σας απαραιτήτως ένα laptop, αλλά αυτά να μην είχαν δυνατότητα αναδίπλωσης. Τι θα κάνατε; Υποχρεωτικά, θα συμβιβαζόσασταν.

Αυτόν τον συμβιβασμό είχαμε λόγους να κάνουμε έως σήμερα, καθώς η ευκολία που προσφέρει ένα κινητό, ακόμη και αν είναι τεράστιο, με ενοχλητικό μέγεθος είναι επικρατέστερος παράγοντας. Αλλά, αν διαθέσιμο είναι ένα premium αναδιπλούμενο smartphone, με κόστος ανταγωνιστικό, το οποίο μπορεί να κάνει όλα όσα ένα με διπλάσιο μέγεθος, ο υποψήφιος αγοραστής έχει πάρα πολλούς λόγους να το προτιμήσει.

Samsung Galaxy Z Flip3 5G: τα αναδιπλούμενα γίνονται mainstream

Με βάση τα παραπάνω, είναι απολύτως λογικό να βιώνουμε μια κοσμοϊστορική αλλαγή στα smartphone. Το αναδιπλούμενο φορμά έχει κάθε λόγο να γίνει mainstream. Αυτό είναι πανεύκολο να το αντιληφθεί κανείς αν ζήσει έστω και μια ημέρα με ένα αναδιπλούμενο smartphone. Επιμέρους λεπτομέρειες που μπορούν να οδηγήσουν σε ενστάσεις θα βρεθούν, δεν υπάρχει αμφιβολία. Όποιος ψάχνει βρίσκει. Αλλά όπως έχουμε γράψει εξαρχής, τα αναδιπλούμενα smartphone δεν μπορούν να συγκριθούν με τα παραδοσιακά σε επίπεδο specs, καθώς τα πρώτα συστήνουν ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο χρήσης. Ο οποίος, εν τέλει, θα δώσει ώθηση στα κινητά υψηλού κόστους, τα οποία σχεδόν στο σύνολό τους είναι τεράστια και δύσχρηστα και ως εκ τούτου όχι επιλέξιμα από μερίδα υποψηφίων αγοραστών.

Galaxy Ζ Flip3 5G – η στιγμή της ωριμότητας των foldable

Για τις τεχνικές λεπτομέρειες του Galaxy Z Flip3 5G έχουμε γράψει χιλιάδες λέξεις. Μπορείτε να διαβάσετε για τα κύρια χαρακτηριστικά του Galaxy Z Flip3 5G, αλλά και να δείτε πώς η ίδια η Samsung συστήνει το νέο της αναδιπλούμενο, όπως και τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Οπότε, περνάμε κατευθείαν στην ουσία.

Ποιότητα κατασκευής

galaxy-z-flip3-fingerprint-sensor
O αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων του Galaxy Z Flip3 είναι ταυτόχρονα και διακόπτης on/off, είναι σταθερός στη λειτουργία του και είναι τοποθετημένος στη σωστή θέση, στο πλάι της συσκευής. (Electronicanto)

Το Galaxy Z Flip3 έχει μια ιδιαίτερα στιβαρή κατασκευή, χωρίς να αυξηθεί το βάρος του σε σχέση με το Z Flip. Αυτό έχει επιτευχθεί με τη χρήση ανθεκτικότερου κράματος αλουμινίου Armor Aluminum από τη Samsung, σε συνδυασμό με γυαλί Corning Gorilla Glass Victus.

To Galaxy Z Flip3 είναι ανθεκτικό στο νερό με πιστοποίηση IPX8 – μπορεί να παραμείνει σε γλυκό νερό βάθους έως 1,5 m και μέχρι 30 λεπτά.

Οθόνη

H οθόνη 6,7″ FHD+ Dynamic AMOLED 2X με λόγο 22:9, 2640×1080, 425ppi με Adaptive Refresh Rate 120Hz διαθέτει πυκνό μαύρο και σημαντικά υψηλότερη φωτεινότητα από το προηγούμενο μοντέλο, έτσι ώστε να είναι ευδιάκριτα τα προβαλλόμενα ακόμη και κάτω από ισχυρό άμεσο ηλιακό φως. H απόδοση των γρήγορων σκηνών στο gaming και στις ταινίες αποδίδεται με άριστο τρόπο. Η κύρια οθόνη του  Galaxy Z Flip3 5G δείχνει και είναι στην πραγματικότητα πιο ισχυρή από την προηγούμενη στο Flip Z χάρη στην προστατευτική μεμβράνη PET, καθώς και άλλες επιστρώσεις, με αποτέλεσμα να είναι κατά πολύ πιο ανθεκτική (80%, σύμφωνα με τη Samsung). Στην πράξη, μόνο κακόβουλα μπορεί κάποιος να προκαλέσει σημάδι στην αναδιπλούμενη κύρια οθόνη του Z Flip3.

Η εξωτερική οθόνη του Galaxy Z Flip3 είναι χρησιμότατη για ενημερώσεις έως και λήψη selfie με την κύρια κάμερα. (Aspiotis)
Η εξωτερική οθόνη του Galaxy Z Flip3 είναι χρησιμότατη για ενημερώσεις έως και λήψη selfie με την κύρια κάμερα. (Aspiotis)

Η εξωτερική είναι απίστευτα βολική, τόσο χάρη στην ποιότητά της, όσο και στο μεγαλύτερο μέγεθος της. Ο χρήστης εύκολα μπορεί να ενημερωθεί για τις ειδοποιήσεις και τις πληροφορίες που επιθυμεί χωρίς να χρειάζεται να ξεδιπλώσει το κινητό. 

Ηχεία

Σε συνέχεια της κινηματογραφικής οθόνης με ευρύ λόγο πλευρών, το  Galaxy Z Flip3 εφοδιασμένο με ποιοτικά στερεοφωνικά ηχεία, τα οποία συμπληρώνουν με άριστο τρόπο την εμπειρία, είτε πρόκειται για παιχνίδι, ταινίες, μουσική. Μάλιστα, όπως διαπιστώσαμε κατά τις δοκιμές μας, στο ένα εκ των δύο αναδιπλούμενων μερών πρέπει να υπάρχει ενσωματωμένο υπογούφερ, το οποίο προσφέρει στον ήχο του  Galaxy Z Flip3 απρόσμενα ισχυρό μπάσο για το μέγεθος της συσκευής.

Εμπειρία χρήσης

Κατά τη χρήση, το Galaxy Z Flip3 είναι flowless, μια ταχύτατη συσκευή, την οποία απολαμβάνεις να χρησιμοποιείς και να έχεις μαζί σου. Μάλιστα, αυτό που παρατηρήσαμε είναι ότι η ευχάριστη, λόγω μεγέθους και σχήματος, παρουσία του αναδιπλούμενου smartphone, μας ωθούσε να το χρησιμοποιούμε περισσότερο από θα κάναμε σε σχέση με ένα άβολο ογκώδες και βαρύ κινητό.

Η αυτονομία του Galaxy Z Flip3 είναι περίπου μια ημέρα, με δεδομένη τη βαριά χρήση που του κάναμε.

Κάμερα

Η Ακρόπολη της Αθήνας με το φόντο την πανσέληνο του Αυγούστου 2021, φωτογραφημένα με το Samsung Galaxy Z Flip3 5G. (Aspiotis)
Η Ακρόπολη της Αθήνας με το φόντο την πανσέληνο του Αυγούστου 2021, φωτογραφημένα με το Samsung Galaxy Z Flip3 5G. (Aspiotis)

Η κύρια κάμερα του Galaxy Z Flip3 δεν δημιουργεί παράπονα και μπορεί να ικανοποιήσει πλήρως τον χρήστη που ζητά καλές φωτογραφίες από το κινητό του. Στις φωτογραφίες με ισχυρό φωτισμό τα πάντα είναι άψογα, ενώ υπό δύσκολες συνθήκες νυχτερινής φωτογράφισης το Galaxy Z Flip3 απέδειξε ότι “ακούει” τις εντολές του χρήστη του. Ταυτόχρονα, η ακρίβεια απεικόνισης της οθόνης συμβάλλει στη σωστή λήψη. Το αναδιπλούμενο φορμά του κινητού διευκολύνει ώστε το ένα μέρος να λειτουργήσει εν είδη τριπόδου για τη σταθεροποίηση του κινητού σε μια επιφάνεια για καθαρές εικόνες.

Galaxy Z Flip3 5g video playback
(Samsung)

Να αγοράσω το Samsung Galaxy Z Flip3;

Αν σκοπεύετε να κινηθείτε στην υψηλή κατηγορία τιμής στην οποία περιλαμβάνονται τα smartphone που κοστίζουν 1000€ και περισσότερα, με βεβαιότητα θα πρέπει να εκτιμήσετε αυτά που προσφέρει το Galaxy Z Flip3. Αν δεν στοχεύετε σε κάποιο επιμέρους ειδικό χαρακτηριστικό, το οποίο μπορεί να διαθέτει ένα συγκεκριμένο κινητό, αλλά αναζητάτε ένα φιλικό προς εσάς smartphone, που τα κάνει όλα άνω του μέσου όρου και το οποίο διαθέτει απαράμιλλο στιλ και ξεχωριστό design, τότε το Galaxy Z Flip3 είναι μέσα στις περισσότερο δυνατές επιλογές σας. Είμαστε βέβαιοι ότι άμεσα, αλλά και στο βάθος του χρόνου θα εκτιμήσετε τις αρετές που διαθέτει το κομψό αναδιπλούμενο της Samsung. Όπως βέβαιοι είμαστε ότι, αν κάνετε δικό σας το Galaxy Z Flip3, είναι σχεδόν αδύνατο να επιστρέψετε στα μονοδιάστατα, επίπεδα, μη αναδιπλούμενα smartphone.

Galaxy-Z Flip3 5g main screen
(Samsung)

Subscribe to our newsletter!

sonos beam gen2 banner
Previous Article

realme GT Master Edition: Στις 13/9 στην Ελλάδα

Next Article

Samsung Galaxy Z Fold3 5G review – επέκταση κυριαρχίας