Samsung Galaxy Z Fold3 5G review – επέκταση κυριαρχίας

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
samsung galaxy z fold3 phantom green open

Galaxy Z Fold3 5G – Το ισχυρότερο και πιο προηγμένο αναδιπλούμενο smartphone, είναι ο καλύτερος λόγος για να αλλάξετε επίπεδο κατηγορίας.

“Η ευκολία με την οποία μπορεί να έχει ο χρήστης του Galaxy Z Fold3 5G ένα ποιοτικό Tablet, με το μέγεθος και τις προηγμένες δυνατότητες ενός υψηλής ποιότητας smartphone είναι κάτι μοναδικό που δεν προσφέρεται από καμία άλλη συσκευή σήμερα. Το Galaxy Z Fold3 5G είναι ένα πολυτελές εργαλείο υψηλής παραγωγικότητας και ψυχαγωγίας.”

ΣυνΠλην
+ Οθόνη με πυκνό μαύρο
+ Αίσθηση πολυτέλειας
+ Μικρό μέγεθος – μεγάλη κύρια οθόνη
+ Κατασκευή που εμπνέει αξιοπιστία, IPX8
– Δεν παρέχεται με φορτιστή
– Υψηλό κόστος (Δικαιολογημένα)
– Δεν μπορείς να περάσεις απαρατήρητος όταν το χρησιμοποιείς

Τα αναδιπλούμενα smartphone προσφέρουν δυνατότητες που δεν μπορουν να ικανοποιήσουν τα συμβατικά τηλέφωνα, τόσο σε ό,τι αφορά την παραγωγικότητα, αλλά και την ψυχαγωγία. Δεν είναι λίγες οι φορές που το μεγάλο κοινού φορμά smartphone δεν είναι αρκετό για την απολαυστική ανάγνωση ενός άρθρου ή για τη θέαση ψυχαγωγικού περιεχομένου. Ακόμη περισσότερο έντονη γίνεται η ανάγκη που τελικά υπάρχει για ένα νέο φορμά smartphone όταν η εργασία απαιτεί multitasking – για παράδειγμα να συνομιλεί κάποιος στο Teams και παράλληλα να κρατά ιδιόχειρες σημειώσεις, ή να “σχεδιάζει” τις ιδέες του, με S Pen. Όλα τα παραπάνω έρχεται να ικανοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο το Galaxy Z Fold3 5G, το αναδιπλούμενο που αποτελεί το ισχυρότερο επιχείρημα για να εκτιμήσετε τις αξίες του φορμά που αντιπροσωπεύει. 

Για να είμαστε περισσότερο ακριβείς, το Galaxy Z Fold3 5G είναι από μόνο του μια κατηγορία, καθώς ο συνδυασμός της δυνατότητας αναδίπλωσης με τις άλλες δυνατότητες που διαθέτει είναι κυριολεκτικά μοναδικός και ο περισσότερο προηγμένος.

Η Samsung εμφανίζεται με την μεγαλύτερη πείρα στη σχεδίαση και κατασκευή αναδιπλούμενων συσκευών, πείρα την οποία έχει αποκτήσει τολμώντας να κάνει το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και το δεύτερο και το τρίτο.

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά Samsung Galaxy Z Fold3 5G

 • Info: Samsung
 • Μοντέλο: SM-F926
 • Τιμές: €1.899 (12/256), €1.349 (12/512), €1.999 (12/512)
 • Οθόνη: 7,6-ιντσών QXGA+ Dynamic AMOLED 2X Display (22.5:18) Infinity Flex Display (2208 x 1768), 374ppi, Adaptive 120Hz. Φωτεινότητα: HBM 900nits, Μέγιστη: 1200nits 935nits
 • Εξωτερική οθόνη: 6,2-ιντσών HD+ Dynamic AMOLED 2X Display (24.5:9), 2268 x 832, 387ppi, Adaptive 120Hz. Φωτεινότητα: 935nits                                                             
 • Ήχος: Στερεοφωνικά ηχεία με Dolby Atmos, Dolby Digital, Dolby Digital Plus
 • Ανθεκτικότητα στο νερό: IPX8
 • Μπαταρία: 4,400mAh, Fast Wired ((QC2.0 και AFC) & Wireless Charging (WPC και PMA) 25W / 10W, Reverse Charging 4,5W
 • OS: Android 11, UI 3.1.1
 • Διαστάσεις: Διπλωμένο 67,1 x 158,2 x 16,0 mm (Hinge) ~ 14,4mm (Hinge) , Ανοικτό: 128,1 x 158,2 x 6,4 mm
 • Βάρος: 271g
 • Κάμερα [selfie]: 10MP Selfie Camera: F2.4, Pixel size: 1.22μm, FOV: 80˚
 • Κάμερα [κύρια]: Τριπλή κάμερα 
 • 12MP Ultra Wide Camera: F2.2, Pixel size: 1.12μm, FOV: 123˚
 • 12MP Wide-angle Camera: Dual Pixel AF, OIS, F1.8, Pixel size: 1.8μm, FOV: 83˚
 • 12MP κάμερα τηλεφακού: PDAF, F2.4, OIS, Pixel size: 1.0μm, FOV: 45˚
 • Εξαιρετικά καθαρό γυαλί με Corning Gorilla Glass με DX
 • Dual OIS, 0.5x εξωτερικό κι 2x εσωτερικό οπτικό ζουμ, μέχρι και 10x ψηφιακό ζουμ, HDR10+ καταγραφή, Tracking AF
 • Εξωτερική κάμερα: 10MP Selfie Camera : F2.2, Pixel size: 1,22μm, FOV: 80˚
 • Selfie κάμερα [κάτω από την οθόνη]: 4MP, F1.8, Pixel size: 2,0μm, FOV: 80˚

Δείτε τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του Galaxy Z Fold3 5G.

samsung galaxy z fold3 phantom black closed
(Samsung)

Galaxy Z Fold3 5G – πολυτελές και ανθεκτικό μέσο παραγωγικότητας

Για το Galaxy Z Fold3 5G έχουμε γράψει χιλιάδες λέξεις -όπως και για το Galaxy Z Flip3 5G– περιγράφοντας τα κύρια χαρακτηριστικά τους, αλλά και αναπαράγωντας τον τρόπο που η ίδια η εταιρεία τα παρουσιάζει. Η μεγάλη πείρα της Samsung στον τομέα την έχει οδηγήσει να εξασφαλίσει πρώτα από όλα την ανθεκτικότητα της κατασκευής του Galaxy Z Fold3 5G. Πράγματι, η ναυαρχίδα της εταιρείας είναι καλύτερα προστατευμένη και εξοπλισμένη στον τομέα από πολλές άλλες αξιολογες συσκευές που βρίσκονται στην επικαιρότητα. Είναι κατασκευασμένο από το ισχυρότερο κράμα αλουμινίου που έχει παρουσιάσει ποτέ η Samsung, Armor Aluminum, το οποίο συνδυάζεται με Corning Gorilla Glass Victus. Το Gorilla Glass Victus είναι κατά 50% ισχυρότερο από Gorilla Glass 6, σε ότι αφορά την ανθεκτικότητα στα σπασίματα και τις γρατσουνιές. Ιδιαίτερα ανθεκτική είναι η οθόνη, η οποία έχει πλέον ενισχυθεί με ελαστική μεμβράνη PET, η οποία είναι τοποθετημένη πάνω από το Ultra Thin Glass (UTG) της οθόνης. Ο κρυφός μηχανισμός αναδίπλωσης (Hideaway Hinge) επιτρέπει στο Galaxy Z Fold3 5G -και στο Galaxy Z Flip3 5G- να παραμένουν στη θέση τους υπό οποιαδήποτε γωνία για νέες εμπειρίες χρηστών με τη λειτουργία Flex, ενώ είναι προστατευμένος από τη σκόνη με την τεχνολογία Sweeper. Ο μηχανισμός αναδίπλωσης έχει δοκιμαστεί να αντέχει σε 200.000 αναδιπλώσεις! 

Multi-tasking στο Galaxy Z Fold3 5G

samsung galaxy z fold 3 multi-tasking
(Samsung)

Το multitasking είναι αποδοτικότερο και ευκολότερο να εφαρμοστεί από ποτέ, χάρη στην Multi-Active Windows. Ακόμη και η χρήση μίας από τις γνωστές εφαρμογές, όπως για παράδειγμα οι χάρτες Google και το Street View εκτελείται με πρωτόγνωρη ευκολία και ταχύτητα. Δυνατό είναι το άνοιγμα Συζευγμένων Εφαρμογών μέσω συντομεύσεων που μπορεί να δημιουργήσει ο χρήστης, ενώ η εναλλαγή μεταξύ τους γίνεται από το Taskbar χωρίς να είναι απαραίτητη η επιστροφή στην αρχική οθόνη.

samsung galaxy z google maps
(Electronicanto)

H αυτονομία της συσκευής είναι σχεδόν μια ημέρα, χρόνος που μειώνεται στην περίπτωση της παρατεταμένης χρήση της κύριας οθόνης

Οθόνες

samsung galaxy z fold 3 gaming
(Samsung)

Τόσο η εξωτερική οθόνη Dynamic AMOLED 2X 6,2”, όσο και η κύρια εσωτερική 7,6″ QXGA+ (2208×1768) Dynamic AMOLED 2X διαθέτουν ρυθμό ανανέωσης που φτάνει τα 120Hz, ανάλογα με το περιεχόμενο που προβάλλεται. Η φωτεινότητα και των δύο οθονών είναι μεγαλύτερη από εκείνη του προηγούμενου μοντέλου (κατά 29% λέει η Samsung), ενώ ταυτόχρονα έχει επιτευχθεί μείωση της κατανάλωσης τους. Αμφότερες οι οθόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και κάτω από άμεσο, έντονο ηλιακό φως, όπως και σε νυχτερινό περιβάλλον χωρίς να γίνονται δυσδιάκριτες. Όπως και στην περίπτωση του Galaxy Z Flip3 5G, πρέπει να προσπαθήσει κάποιος για να προκαλέσει εμφανή βλάβη στην αναδιπλούμενη οθόνη του μεγάλου αναδιπλούμενου. 

Ήχος

samsung galaxy z fold3 5g speaker
(Aspiotis)

Ο ήχος είναι στερεοφωνικός και αρκετά ισχυρός και υποστηρίζεται από Dolby Atmos, Dolby Digital, Dolby Digital Plus. Σε αντίθεση με το Galaxy Z Flip3 που δείχνει να έχει ψυχαγωγικό ηχητικό προσανατολισμό, το Galaxy Z Fold3 5G αποδίδει άριστα τις φωνές, χαρακτηριστικό που είναι χρήσιμο στις διασκέψεις, αλλά και στις video κλήσεις.

Κάμερες

samsung galaxy z fold 3 cameras fingerprint sensor
(Samsung)

Η κύρια κάμερα του Galaxy Z Fold3 5G ικανοποιεί σε όλες τις περιπτώσεις, χωρίς να διεκδικεί τα πρωτεία του Galaxy S21 Ultra 5G. Οι νυχτερινές λήψεις είναι απαλλαγμένες θορύβου, ενώ οι selfies από την εσωτερική κύρια κάμερα διακρίνονται από ζωντάνια. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την κάμερα που χρησιμοποιείται στις video κλήσεις. Η εξωτερική selfie κάμερα είναι περισσότερο τυπική σε επιδόσεις.

Να αγοράσω το Galaxy Z Fold3 5G;

Αν και το δικαιολογημένα υψηλό κόστος του Galaxy Z Fold3 5G παραπέμπει ευθέως σε συσκευή για επαγγελματική χρήση, η οποία άλλωστε υποστηρίζεται από τη συμβατότητα με S Pen και S Pen Pro, όπως και από τις δυνατότητες multitasking, εμείς δεν θα παραβλέψουμε τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα που έχει το νέο αναδιπλούμενο. Ένα τόσο σβέλτο smartphone με τόσο προηγμένες οθόνες και προσεγμένο ηχητικό τμήμα, δεν μπορεί να αποκλειστεί από τη θέαση ταινιών και το gaming. Όπως και να το δει κανείς, το γραφείο και η ψυχαγωγία κερδίζουν τα μέγιστα σε φορητότητα χάρη στο αναδιπλούμενο Galaxy Z Fold3 5G. Η προηγμένη λειτουργικότητα σε μικρότερο μέγεθος ήρθε στα smartphone για να μείνει.

samsung galaxy z fold3 5g netflix
(Samsung)
sonos beam gen2 banner
Previous Article

Samsung Galaxy Z Flip3 5G review – mainstream χωρίς συμβιβασμούς

Next Article

iPhone με περισκοπική κάμερα το 2023 – το νωρίτερο