Hisense H65U8B review – 4Κ HDR Smart TV

Author: No Comments Share:
Ηisense h65u8b review Έλλάδα

H Hisense Η65U8B είναι μια τηλεόραση που μπορεί να είναι ανάμεσα στις υποψήφιες για εκείνον που έχει περιορισμένο budget, αλλά θέλει να βλέπει -εκτός από μεγάλη, 65″- καλή εικόνα για τα χρήματα που θα δαπανήσει.

Με κύρια χαρακτηριστικά τον πλούσιο εξοπλισμό, την υψηλή φωτεινότητα, την ευκρίνεια, την μεγάλη γωνία θέασης, αλλά και τον πολύ καλό ήχο, χαρακτηριστικά που προσφέρονται σε άκρως ανταγωνιστική τιμή, η Hisense H65U8B τοποθετείται επάξια στο κάδρο των επιλογών που είναι στη διάθεση του απαιτητικού  αγοραστή, ο οποίος αναζητά μια τηλεόραση με πολύ καλό λόγο απόδοσης για τα χρήματα που θα δαπανήσει.

ΣυνΠλην
+ Καλή ποιότητα κατασκευής
+ πολύ καλός λόγος απόδοσης/τιμής
+ πλούσιος εξοπλισμός
+ μεγάλη γωνία θέασης
+ πολύ καλός ήχος
+ ελκυστική σχεδίαση
+ ισχυρή παραμετροποίηση μενού εικόνας
– Ανομοιογενής οπίσθιος φωτισμός
– Απουσία απόλυτου μαύρου
– Δύσχρηστος τηλεχειρισμός
– Σχετικά λίγες εφαρμογές στο VIDAA U 3.0

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά Hisense H65U8B

 • Τιμή: €899
 • Εικόνα: 65”, 4K HDR LCD TV
 • Πάνελ: 3.840×2.160, ELED Backlight
 • Συμβατότητα: Dolby Vision, HDR10+, HGL, Dolby Atmos
 • Ήχος: Ισχύς Εξόδου: 2x15W
 • OS: VIDAA U 3.0
 • Ευκολίες: Netflix, Prime Video, Freeview Play, YouTube, Rakuten TV
 • Διαστάσεις με βάση: 1449 x 906 x 364 mm
 • Διαστάσεις χωρίς βάση: 1449 x 842 x 54 mm
 • Βάρος με βάση: 29,3kg
 • Βάρος χωρίς βάση: 26,8kg

Η Hisense ήταν για εμένα κάτι το ασαφές. Αυτό που γνώριζα εξαρχής είναι ότι οι τηλεοράσεις της είναι καλοσχεδιασμένες – τουλάχιστον, αυτό ήμουν σε θέση να γνωρίζω από τα προϊόντα της που είχα συναντήσει στις προθήκες καταστημάτων. Η απόδοση των μεγάλων μοντέλων της εταιρείας παρέμενε ερωτηματικό -ένα ερωτηματικό στο οποίο δίνουμε εν μέρει απάντηση μέσα από το review που διαβάζετε.

Η σειρά U (2019) τοποθετείται ένα σκαλί χαμηλότερα από την κορυφαία σειρά της εταιρείας, την QF (2020). Η Hisense H65U8B που δοκιμάζουμε είναι μοντέλο 2019, αλλά διατίθεται κανονικά στα καταστήματα το καλοκαίρι και το φθινόπωρο 2020, μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων. Η εταιρεία κάνει ακόμη μια διάκριση ανάμεσα, η οποία αφορά τη διαβάθμιση των μοντέλων μέσα στην κάθε σειρά. Έτσι, η σειρά U περιλαμβάνει τα μοντέλα U8 (2019) και U7 (2019) και η σειρά QF τα μοντέλα 8QF και 7QF (2020). Η H65U8B που δοκιμάζουμε είναι η κορυφαία τηλεόραση της Hisense για το 2019 και παραμένει στη γκάμα της εταιρείας για το 2020, οπότε αποτελεί ισχυρή ένδειξη των επιδόσεων της εταιρείας. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι, τα μοντέλα 2020 της Hisense, η σειρά QF δηλαδή, είναι εξοπλισμένη με Quantum Dot και αναμένεται να έχει διαφορετικές επιδόσεις και υψηλότερη τιμή.

H σχεδίαση της Hisense H65U8B

Ηisense h65u8b review Έλλάδα
H65U8B (φωτό: Hisense)

Κυρίαρχο στοιχείο στη σχεδίαση της Hisense Η65U8B είναι το μεγάλο “V” που σχηματίζει η βάση της, η οποία αποτελεί αισθητικό και λειτουργικό στοιχείο της τηλεόρασης, καθώς συμβάλλει αποτελεσματικά στην σταθεροποίηση της μεγάλης οθόνης. Η οθόνη είναι μεγάλη μόνο “στα χαρτιά και στα λόγια”, καθώς το μη ευκαταφρόνητο μέγεθος της δεν επιβάλλεται επ΄ουδενί στο χώρο. Ρόλο σε αυτό παίζουν, το λεπτό πλαίσιο που περιβάλλει την οθόνη LCD, όσο και το βαθύ γκρι χρώμα του. Η Hisense Η65U8B είναι μια από τις πιο επιτυχημένες σχεδιαστικά τηλεοράσεις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

hisense-h65u8b διαστάσεις, πάχος
Η H65U8B έχει ένα πολύ λεπτό και κομψό προφίλ. (φωτό: Hisense)

Κανένα παράπονο δεν έχουμε από την ποιότητα της κατασκευής. Πρόκειται για μια άριστα κατασκευασμένη τηλεόραση -και αυτό ισχύει και για το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο, το οποίο διαθέτει μεταλλικό περίβλημα στο κάτω μέρος.

hisense h65u8b mid-woofers
H πίσω όψη H65U8B. Στο κάτω μέρος διακρίνονται τα τέσσερα mid-woofer, στα οποία οφείλεται εν πολλοίς η πολύ καλή ηχητική απόδοση της 4K TV της Hisense. (φωτό: Hisense)

Μιας και μιλάμε για την ποιότητα της κατασκευής, αξίζει στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι στο πίσω μέρος της πίσω όψης, που έχει μαύρο χρώμα, φιλοξενούνται τέσσερα mid-woofer, τα οποία είναι επιφορτισμένα με την αναπαραγωγή των χαμηλών συχνοτήτων, με αξιοσημείωτες επιδόσεις, για τις οποίες θα διαβάσετε στη συνέχεια. 

hisense mid woofers
Τα δύο από τα τέσσερα συνολικά mid-woofer, στα οποία οφείλεται η πολύ καλή ηχητική απόδοση της H65U8B. (φωτό: Electronicanto)
H65U8B διαστάσεις
H65U8B, διαστάσεις (φωτό: Hisense)
H65U8B διαστάσεις
H65U8B, διαστάσεις (φωτό: Hisense)

Εξοπλισμός

Ηisense h65u8b dimensions εξοπλισμός
Όλα τα συστήματα που υποστηρίζει η H65U8B σε μια εικόνα – και δεν είναι λίγα! (φωτό: Hisense)

Highlight του εξοπλισμού της Hisense Η65U8B είναι τα συστήματα Dolby Atmos και Dolby Vision, για τον ήχο και την εικόνα, αντίστοιχα. Το επίπεδο αυτό εξοπλισμού, σε συνάρτηση με την ποιότητα κατασκευής της τηλεόρασης, τα πλούσια μενού και, φυσικά, το κόστος την καθιστούν κάτι περισσότερο από ενδιαφέρουσα πρόταση.

Βασικό χαρακτηριστικό της Hisense Η65U8B είναι η πολύ υψηλή φωτεινότητα που επιτυγχάνει το πάνελ της – για την ακρίβεια το LED backlight του LCD πάνελ. Η ίδια η εταιρεία κάνει λόγο για 1000 nits. To LED backlight έχει χαρακτηριστικά Local Dimming, με ρύθμιση σε τέσσερα επίπεδα. Οι διαφορές μεταξύ των τεσσάρων αυτών επιπέδων δεν είναι ιδιαίτερα εμφανείς. Λεπτομέρειες για τις ανεξάρτητες περιοχές ελέγχου του LED Backlight δεν είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή. Θετική εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι το εύρος ρύθμισης της φωτεινότητας του οπίσθιου φωτισμού είναι ιδιαίτερα μεγάλο, χαρακτηριστικό που λειτουργεί θετικά στη βελτιστοποίηση της εικόνας της Η65U8B. 

Ο εγγενής ρυθμός ανανέωσης του πάνελ είναι 100Hz, ο οποίος ισοδυναμεί σε Smooth Motion Rate (SMR) 200, σύμφωνα με τη Hisense. H επίδραση του αλγόριθμου στην ομαλοποίηση της κίνησης γίνεται μέσω τριών preset και μιας θέσης για την custom ρύθμιση blur και judder. 

Όλες οι παράμετροι ρύθμισης της εικόνας της Η65U8B συνοψίζονται σε πέντε mode – Standard, Cinema Day, Cinema Night, Dynamic, Sport.

Το ηχητικό μέρος υποστηρίζεται από έξι mode -Standard, Theater, Music, Speech, Late Night, Sports- πάνω από τα οποία επεμβαίνει το Dolby Atmos. Η ενεργοποίηση του τελευταίου είναι στη διακριτική ευχέρεια του χρήστη. Διαθέσιμο είναι Auto Volume και γραφικός ισοσταθμιστής πέντε περιοχών.   

Ευκολίες

hisense VIDAA U 3.0
To εύχρηστο λειτουργικό VIDAA U 3.0 μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο αν εμπλουτιστεί με περισσότερα app. (φωτό: Hisense)

H Hisense Η65U8B διαθέτει ένα απλό σε δομή μενού, που δεν θα φέρει σε δύσκολη θέση τον χρήστη, παρά το γεγονός ότι φιλοξενεί πλήθος ρυθμίσεων για τη βελτιστοποίηση της εικόνας κυρίως. Αυτό που θα θέλαμε από το λειτουργικό VIDAA U 3.0 της Hisense είναι περισσότερες εφαρμογές. Στις ευκολίες που προσφέρονται είναι η λειτουργία TimeShift ή PVR με σύνδεση στην τηλεόραση εξωτερικού σκληρού δίσκου. Η επιλογή για TimeShift ή PVR γίνεται κεντρικά από το μενού. Σε αντίθεση με άλλες τηλεοράσεις, η λειτουργία TimeShift απενεργοποιείται (με προειδοποίηση) όταν γίνεται αλλαγή καναλιού. 

Το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο διαθέτει πολύ βολικό μέγεθος, μας πήρε όμως πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα να καταφέρουμε να το χειριζόμαστε στο σκοτάδι, καθώς τα πλήκτρα του έχουν παρόμοιο σχήμα, μια επιλογή που λειτουργεί μεν υπέρ της απλότητας, όχι όμως υπέρ της ευκολίας. Κατασκευαστικά πάντως δείχνει αθάνατο.

hisense h65u8b inputs
To κύριο σετ εισόδων της H65U8B περιλαμβάνει 3 HDMI, το ένα με ικανότητα λήψης σήματος 4K@60Hz. (φωτό: Electronicanto)
hisense h65u8b inputs
Στο δεύτερο σετ εισόδων περιλαμβάνεται ένα ακόμη HDMI 4K@60Hz και το πολύτιμο Ethernet. (φωτό: Electronicanto)
hisense h65u8b βάση
Η λεπτή βάση της H65U8B είναι απο τις πιο σταθερές και πιο κομψές που έχουμε συναντήσει. (φωτό: Hisense)
Previous Article

ThinkPad X1 Fold: Ελληνικό ντεμπούτο για το πρώτο αναδιπλούμενο PC παγκοσμίως

Next Article

Harman/Kardon: Νέα Bluetooth ηχεία και ακουστικά