LG OLED65E8 review + SK10Y review

Author: Share:

 O ήχος της OLED65E8

 Τα παραπάνω γίνονται αντιληπτά με ηχηρά… εύγλωττο τρόπο κατά τις θεάσεις, αλλά και κατά την αναπαραγωγή μουσικών video clip. Οι διάλογοι είναι ξεκάθαροι, με προσεκτικό τονισμό των συριστικών και πολύ καλό διαχωρισμό των ήχων, κυρίως στον οριζόντιο άξονα και κατά δεύτερο λόγο στον κάθετο. Το Dolby Atmos “γεμίζει” τον ήχο των ταινιών και τη μουσική με τρόπο που ξεπερνά τα συμβατικά συστήματα “enhancement”. O ήχος της OLED E8 είναι πλουσιότερος φασματικά και ζωηρότερος κινητικά, από ό,τι άλλων τηλεοράσεων υψηλού κόστους.

LG OLEDE8 Dolby Atmos
¨Ακτινογραφία” του ηχητικού συστήματος της OLED65E8. (φωτό: LG)

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, η OLED E8 τα πηγαίνει περίφημα στα άκρα του φάσματος. Ειδικότερα, το μπάσο της τηλεόρασης της LG είναι μάλλον απίστευτο για το είδος της, καθώς μπορεί να αναπαραχθεί σε υψηλή στάθμη, με όγκο και ανάλυση.

Η OLED65E8 είναι μια τηλεόραση με ήχο δυναμικό και καθαρό. Όμως, η προσθήκη του SK10Y επιφύλασσε εκπλήξεις. 

 Η προσθήκη του SK10Y στην OLED65E8

Πριν κάνουμε την προσθήκη, σκεφτόμασταν ότι πρόκειται για κάτι περιττό. Η OLED65E8 έχει, ήδη, καλό ήχο από μόνη της, πολύ καλό ήχο, οπότε η προσθήκη ενός Sound bar σε αυτή την τηλεόραση πιθανό να ήταν μια άσκοπη ενέργεια – χαμένα λεφτά, ας το πούμε. Ήταν τόσο καλή η απόδοση της OLED65E8, ώστε είχαμε σκεφτεί να δοκιμάσουμε το SK10Y ξεχωριστά, με μια άλλη τηλεόραση, έτσι ώστε να έχει νόημα η αναβάθμιση που θα μπορούσαμε να προτείνουμε. Είχαμε υπολογίσει όμως, “χωρίς τον ξενοδόχο”.

Μετά την ενεργοποίηση του SK10Y στην OLED65E8, ήταν αδύνατο για εμάς να το απενεργοποιήσουμε. Το κάναμε για τις ανάγκες της δοκιμής, βέβαια, αλλά υπό κανονικές συνθήκες αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ και σε κανέναν, πιστέψτε μας.

LG SK10Y Dolby Atmos
Γραφική αναπαράσταση της λειτουργίας των 5.1.2 καναλιών στο SK10Y. Με την προσθήκη των ασύρματων πίσω ηχείων SPK8, το SK10Υ μετατρέπεται σε σύστημα 7.1.2 καναλιών. (φωτό: LG)

Με την προσθήκη του SK10Y “είσαι άλλου”. Ξαφνικά, έχεις στη διάθεσή σου ένα άλλο συνδυασμό εικόνας και ήχου. Με χαμηλωμένα τα φώτα, χάνεις την αίσθηση του (οικιακού) χώρου, μεταφέρεσαι αλλού. Πού; Σε κάποιο διαστημόπλοιο, σε μια μυθική εποχή στα βουνά, σε στενά περάσματα όπου δίνονται μάχες σώμα με σώμα, ανάλογα αν βλέπεις το Star Wars, το Lord of the Rings ή τους 300.

H ανάπλαση του χώρου που επιτυγχάνει το SK10Y είναι κάτι που αξίζει να το ζει κανείς. Το φάσμα του είναι γεμάτο, οι φωνές έχουν σώμα και έρχονται… “από εκεί”.

Δύο είναι κυριότερα γνωρίσματα του SK10Y, τα οποία μεταμορφώνουν την εμπειρία που έχει ο θεατής της OLED65E8. Τα ηχεία up-firing, στα δύο άκρα της μπάρας, και το stand alone υπογούφερ.

Θα πρέπει να σας επιστήσουμε την προσοχή ότι, το SK10Y είναι μιας πρώτης τάξεως αιτία να μεταφερθεί το μουσικό σύστημα… στην τηλεόραση και να μετατρέψει την τελευταία σε οπτικοακουστικό κέντρο. Και σας προειδοποιούμε: Αν στο σπίτι υπάρχουν έφηβοι, τότε, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για δύο ενδεχόμενα: Ή να πάρετε μια ακόμη τηλεόραση (για εσάς), ή να χάσετε για πάντα το SK10Y, που θα πάει σε άλλη τηλεόραση (σε εκείνη, στο δωμάτιο των παιδιών)! 

  1. Εισαγωγή
  2. LG OLED E8: Οι κύριες τεχνολογίες 
  3. LG SK10Y: Οι κύριες τεχνολογίες 
  4. Εικόνα
  5. Ήχος
  6. Συμπέρασμα
  7. Τιμές – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Διαβάστε ακόμη