Samsung Galaxy Z Flip 5 – Lifestyle Update [Updated]

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Galaxy Z Flip 5 review

To Galaxy Z Flip 5 είναι ένα σε βάθος μελετημένο και ισχυρό τεχνολογικά smartphone, σχεδιασμένο για να οδηγήσει τον χρήστη του σε ένα ριζικό και απρόσμενα ευχάριστο lifestyle update, σε μια γενναία και άνευ προηγουμένου αναβάθμιση του τρόπου ζωής του

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά Samsung Galaxy Z Flip 5

 • Τιμές: €1.249, 256GB | 8GB, €1.369, 512GB | 8GB
 • Οθόνη: 6,7″, FHD+ (2640 x 1080, 22:9), Dynamic AMOLED 2X, 120Hz Adaptive, Infinity Flex Display
 • Εξωτερική οθόνη: 3,4″, Super AMOLED 60Hz Display, 720 x 748, 306 ppi
 • Επεξεργαστής / Μνήμη: Snapdragon 8 Mobile Platform for Galaxy / 8GB RAM – 256GB, 8GB RAM – 512GB
 • Μπαταρία / Φόρτιση: 3.700mAh (dual battery) / Ενσύρματη: Συμβατή με QC2.0 και AFC Ασύρματη: Συμβατή με WPC
 • OS: One UI 5.1.1 βασισμένο στο Android 13
 • Διαστάσεις: 71,9 x 85,1 x 15,1 mm (διπλωμένο), 71,9 x 165,1 x 6,9 mm
 • Βάρος: 187g
 • Εμπρόσθια κάμερα: 10MP, F2.2, Pixel size: 1.22μm, FOV: 85˚
 • Κύρια Κάμερα: Διπλή
 1. 12MP Ultra Wide, F2.2, Pixel size: 1,12μm, FOV: 123˚
 2. 12MP Wide-angle, Dual Pixel AF, OIS, F1.8, Pixel size: 1,8μm, FOV: 83˚

Μας άρεσανΘα θέλαμε
+ Η υψηλή φωτεινότητα των οθονών
+ H ευχρηστία του αναδιπλούμενου φορμά
+ Η ύπαρξη μεγάλης εξωτερικής οθόνης με σχεδόν πλήρη λειτουργικότητα
+ Οι κορυφαίας ποιότητα selfies
+ Η ευελιξία στήριξης κατά τη φωτογράφιση
+ Οι επιδόσεις Focus Tracking σε φωτογραφία και video
+ Η ανθεκτική κατασκευή και η αντοχή IPX8 στο νερό
+ Οι δυνατότητα εγγραφής ήχου video με εξωτερικά μικρόφωνα, 3D ήχου μέσω ακουστικών Bluetooth και εγγραφής με δύο μικρόφωνα
– Ταχύτερη φόρτιση
– Φορτιστή και καλώδιο USB-C στη συσκευασία

Galaxy Z Flip 5 review - Cover Screen with widgets.
Στην εξωτερική οθόνη (cover screen) του Galaxy Z Flip 5 μπορούν να εμφανίζονται widget, τα οποία είναι όλα διαθέσιμα σε μια οθόνη περιεχομένων (index) για την άμεση επιλογή του επιθυμητού, χωρίς να χρειάζεται να ξεδιπλώσει το smartphone. (Samsung)

To Galaxy Z Flip 5 είναι μια κλάση μόνο του σε ό,τι αφορά την ευχρηστία – το πιο εύχρηστο smartphone που μπορεί να αποκτήσει κάποιος σήμερα, είναι κυριολεκτικά ένα τηλέφωνο τσέπης που συναγωνίζεται σε μέγεθος τα συμβατικά flip phone, την ίδια στιγμή που προσφέρει στον χρήστη του ευκαιρίες διασκέδασης και δυνατότητες αύξησης παραγωγικότητας όσο ελάχιστα άλλα.

Όσο και να προσπαθήσει να αποσιωπήσει κανείς τις δυνατότητες, την κορυφαία αισθητική και την ευχρηστία του Galaxy Z Flip 5, δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι συνολικά στους τομείς αυτούς το Z Flip 5 είναι ανυπέρβλητο. 

O δημοφιλέστερος τύπος αναδιπλούμενου smartphone σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τη σειρά Galaxy Z Flip ως κινητήρια δύναμη, ήδη από το 2020 που πρωτοπαρουσιάστηκε γίνεται συνεχώς δημοφιλέστερος. Εκτιμούμε ότι δε θα πέσουμε έξω αν ισχυριστούμε ότι σε λίγα χρόνια από σήμερα, τα αναδιπλούμενα smartphone στη σειρά Galaxy Z Flip θα είναι η απόλυτη κανονικότητα, πλαισιωμένα από ένα μικρό ποσοστό αναδιπλούμενων συσκευών από άλλους κατασκευαστές.

Αποδίδοντας την πραγματική βαρύτητα του όρου στη λέξη, μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι το One UI είναι το πλέον διαισθητικό UI με το οποίο έχουμε “συναναστραφεί” σε smartphone τα τελευταία χρόνια

Η Samsung είναι η βασική, καλώς εννοούμενη, “υπεύθυνη” για την επανάσταση αυτή, καθώς εξελίσσει τη σειρά Z Flip θέτοντας ως καταφανή προτεραιότητα την αξιοπιστία – αρκεί ο χρήστης να μην αρχίσει να αφαιρεί από το smartphone ό,τι μπορεί να αφαιρεθεί, κάτι που άλλωστε ισχύει για κάθε smartphone. 

Με επιφάνεια μόλις 71,9 x 85,1 mm και πάχος 15,1mm, όταν είναι διπλωμένο, το Galaxy Z Flip 5 μπορεί να είναι μαζί με τον χρήστη του ανά πάσα στιγμή, στο χέρι, στις μικρές τσέπες ενός καλοκαιρινού ενδύματος, ή μικροσκοπικό νεσεσέρ για τα απαραίτητα, δηλαδή τα κλειδιά και το smartphone του. 

Εξάλλου, στο γραφείο ή στο café, η επιφάνεια που χρειάζεται το Galaxy Z Flip 5 είναι ελάχιστη και μάλιστα χωρίς να στερεί από τον χρήστη του την ενημέρωση μέσω της ευμεγέθους (πλέον) εξωτερικής οθόνης, η οποία έχει χαρακτηριστικά High Brightness Display για να είναι ευανάγνωστη σε εξωτερικούς χώρους με έντονο φως.

Φυσικά, η ετοιμότητα του Galaxy Z Flip 5 για τη λήψη selfie φωτογραφιών δεν έχει προηγούμενο, καθώς το μόνο που απαιτείται είναι μια και μόνο κίνηση, με μια συσκευή που έχει το μισό, χονδρικά, μέγεθος από ό,τι οι συνηθισμένες και παράλληλα δίνει ποιοτικότερες εικόνες, καθώς χρησιμοποιεί για τον σκοπό της αυτοφωτογράφησης την κύρια κάμερά της.

Πρότυπο ευχρηστίας και ποιοτικής κατασκευής

Galaxy Z Flip 5 review
(Samsung)

Με εξασφαλισμένη – όχι όμως και αυτονόητη ή άκοπα αποκτηθείσα – την ευχρηστία σε μέγιστο βαθμό, ο Κορεάτης κατασκευαστής εστίασε στον πλέον ευαίσθητο τομέα που θα μπορούσε και μπορεί να αποδειχθεί η “αχίλλειος πτέρνα” των αναδιπλούμενων: την ποιότητα της κατασκευή και την ανθεκτικότητα. 

Το φετινό Galaxy Z Flip 5, μπορούμε να πούμε ότι τρόπον τινά, αποτελεί ορόσημο για τη σειρά, καθώς κάνει πραγματικότητα την προφανή επιθυμία κάθε χρήστη ή πιθανού χρήστη αυτής. Η εξωτερική οθόνη είναι πλέον μεγαλύτερη κατά 378% από εκείνη στην προηγούμενη γενιά. Πέρα από τους αριθμούς όμως, η διακριτικότητα και η λειτουργικότητά της έχουν εκτοξευθεί μαζί με την επιφάνειά της. 

Με διαγώνιο 3,4 ίντσες, η εξωτερική “cover screen” του Galaxy Z Flip 5 είναι αρκετά μεγάλη για να υποστηρίζει την προβολή του συνόλου των ειδοποιήσεων, την ενσωμάτωση widget και, φυσικά, τον χειρισμό βασικών λειτουργιών όπως η φωτογράφηση, την προβολή ειδοποιήσεων, την εμφάνιση widget καιρού και ημερολογίου, αλλά και φιλοξενίας shortcut εφαρμογών, οι οποίες μπορούν να τρέξουν απευθείας από αυτή, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει το smartphone.

Galaxy Z Flip 5 review - Χρήση της εξωτερικής οθόνης του Galaxy Z Flip5 για την ενημέρωση καιρού, ημερομηνίας και ώρας με το αντίστοιχο widget. (Electronicanto)
Χρήση της εξωτερικής οθόνης του Galaxy Z Flip 5 για την ενημέρωση καιρού, ημερομηνίας, ώρας και άλλων ειδοποιήσεων με το αντίστοιχο widget. H cover screen είναι ιδιαίτερα φωτεινή (1.600nits) και υποστηρίζεται, για πρώτη φορά σε Z Flip, από αισθητήρα εγγύτητας. (Electronicanto)

Η κύρια, εσωτερική οθόνη του Galaxy Z Flip 5 έχει διάσταση, μετρούμενη σε διαγώνιο, 6,7 ίντσες και είναι μόλις κατά 0,1 ίντσα μικρότερη από εκείνη του προτύπου των μη αναδιπλούμενων smartphone, του Galaxy S23 Ultra. Όμως, σε ό,τι αφορά την ευχρηστία, το Galaxy Z Flip 5 αποδεικνύεται ισχυρότερο καθώς ο λόγος πλευρών του είναι 22:9. Πρόκειται για μια ακόμη πιο τολμηρή κίνηση από άλλους κατασκευαστές που διαθέτουν τα smartphone τους με οθόνη 21:9. 

Η περισσότερο μακρόστενη οθόνη απλουστεύει τη συγκράτηση του smartphone, χωρίς να κουράζει τα χέρια, ειδικά εκείνων με μικρότερα από το σύνηθες. Και δε νομίζουμε ότι δύο λεπτές μαύρες γραμμές εκατέρωθεν του frame μιας ταινίας 21:9 αποτελούν πρόβλημα με το οποίο θα άξιζε να ασχοληθεί κανείς.

Η φωτεινότητα της κύριας οθόνης 6,7 ιντσών, αλλά και της εξωτερικής είναι υψηλότερες από εκείνες του προηγούμενου μοντέλου, χαρακτηριστικό που τις καθιστά ευδιάκριτες ακόμη και σε συνθήκες με έντονο εξωτερικό φωτισμό, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο. 

Galaxy Z Flip 5 review - app selection for the cover screen.
Ο χρήστης του Galaxy Z Flip 5 μπορεί να επιλέξει ποια shortcut εφαρμογών θέλει να εμφανίζονται στην εξωτερική οθόνη και να “τρέχουν” απευθείας από αυτή, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει το smartphone στην κύρια οθόνη του. Η δυνατότητα είναι προ-εγκατεστημένη και διαθέσιμη ως “Labs”, χωρίς να εντοπίσουμε κάποια δυσλειτουργία κατά τη χρήση της. (Electronicanto)

Η κύρια οθόνη 6,7 ιντσών FHD+ του Galaxy Z Flip 5 είναι προσαρμόσιμη 120Hz Dynamic AMOLED 2X. 

Η εξωτερική οθόνη 3,4 ιντσών Super AMOLED επιτυγχάνει μέγιστη φωτεινότητα 1.600 nits (HBM – High Brightness Monitor) και είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα εγγύτητας.

Η ανάλυσή της, 720 x 748 pixel, κρίνεται επαρκής για τη χρήση και το μέγεθος της, καθώς δεν αποκρύπτει λεπτομέρειες κατά τη φωτογράφιση ή την προεπισκόπιση, ή από τα προβαλλόμενα widget.

Η σημαντικά υψηλότερη φωτεινότητα των οθονών του Galaxy Z Flip 5 συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση της ευχρηστίας του, η οποία με την κορυφαία ποιότητα κατασκευής και την ανθεκτικότητα που χαρακτηρίζει πλέον το αναδιπλούμενο Ζ Flip 5 το καθιστούν ασυναγώνιστο.

Ποιότητα κατασκευής

Στην πράξη, τα αναδιπλούμενα της Samsung διαθέτουν τους πιο αξιόπιστους μηχανισμούς αναδίπλωσης, κάτι που έχει καταστεί αυταπόδεικτο από τα Galaxy Z Flip πρώτης γενιάς, τα οποία λειτουργούν ακόμη σήμερα άψογα. 

Και αυτό αφορά όχι μόνο την αξιοπιστία του ίδιου του μηχανισμού αναδίπλωσης, αλλά και της αναδιπλούμενης εσωτερικής οθόνης, την προστασία της οποίας, ανάμεσα σε άλλα, έχει σκοπό να προφυλάξει ο μεντεσές που συγκρατεί τα δύο μέρη του smartphone.

Galaxy Z Flip 5 review - Galaxy Z Flip 5 photographed on the beach with strong daylight, main screen.
Η κύρια οθόνη του Galaxy Z Flip 5 διατηρεί τη διακριτότητά της ακόμη και κάτω από ακραίες φωτισμού. (Electronicanto)

Για το Galaxy Z Flip 5, η Samsung αναβάθμισε την ποιότητα της κατασκευής και της ανθεκτικότητας (περισσότερα για αυτό, παρακάτω) της συσκευής. Πλέον, τα δύο μέρη του smartphone, όταν αυτό είναι διπλωμένο, εφάπτονται μεταξύ τους χωρίς να υπάρχει το μικρό κενό του ενός χιλιοστού, περίπου, ανάμεσά τους προς την πλευρά του μεντεσέ.

Η εξάλειψη του κενού στο Z Flip 5, που ήταν ένα μικρό σημάδι στην αψεγάδιαστη αισθητική των προηγούμενων Z Flip, συνοδεύεται από έναν επιπλέον μηχανισμό στήριξης της οθόνης στο σημείο καμπής της. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση της μακροβιότητάς της.

Η πίσω όψη του Galaxy Z Flip 5, όπως και η εξωτερική οθόνη είναι προστατευμένες με Corning Gorilla Glass Victus 2, ενώ ο ανασχεδιασμένος μεντεσές απορροφά τους κραδασμούς που μπορεί να δημιουργούνται από πτώσεις απροσεξίας. 

Φυσικά, παραμένει το πλαίσιο Aluminium Armour, ενώ στη λίστα με τα χαρακτηριστικά ανθεκτικότητας φιγουράρει πλέον η πιστοποίηση IPX8, κάτι που σημαίνει ότι το Galaxy Z Flip 5 είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό στο γλυκό νερό.

Δημιουργική φωτογραφία και Galaxy Z Flip 5

Galaxy Z Flip 5 review - photo sample
(Electronicanto)

To Galaxy Z Flip 5 έρχεται με μερικά out-of-the-box πλεονεκτήματα σε ό,τι αφορά τη φωτογράφηση. 

Η κύρια κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο έως τέτοια, αλλά και ως selfie κάμερα – δυνατότητα που καθιστά την τελευταία την καλύτερη κάμερα αυτοφωτογράφησης της Samsung και μια από τις καλύτερες που μπορεί να συναντήσει κανείς σήμερα σε smartphone. 

Galaxy Z Flip 5 review - main camera high quality selfie.
Selfie φωτογραφία με την κύρια κάμερα του Galaxy Z Flip 5. Η ποιότητά της είναι φανερή και υπερτερεί από την πλειοψηφία αντίστοιχων dedicated selfie καμερών που απαντώνται σε συμβατικά smartphone. (Electronicanto)

Εξάλλου, το form factor του Galaxy Z Flip 5 δίνει τη δυνατότητα χρήσης του ίδιου του smartphone ως βάση στήριξης για τη λήψη φωτογραφιών, όπως και λήψεων από πρωτότυπες γωνίες. 

Κατά την κανονική λήψη φωτογραφιών, δηλαδή με το καδράρισμα να γίνεται στην κύρια κάμερα, οι άνθρωποι που φωτογραφίζονται έχουν τη δυνατότητα να δουν στην εξωτερική οθόνη την πόζα τους και να κάνουν τις διορθώσεις που ενδεχομένως μπορεί να απαιτούνται. 

H δυνατότητα αυτοστήριξης που έχει το Galaxy Z Flip 5 αποδεικνύεται, επίσης, ιδιαίτερα χρήσιμη κατά τη νυχτερινή φωτογράφιση, όπως και στις λήψεις βίντεο. Είναι το πρώτο Galaxy Z Flip με αισθητήρα εγγύτητας και διαθέτει την πρώτη εξωτερική οθόνη Galaxy Z Flip που υποστηρίζει HBM.

Παρά το γεγονός ότι το Galaxy Z Flip 5 χρησιμοποιεί τις ίδιες κάμερες όπως και το προηγούμενο μοντέλο, οι φωτογραφίες που δίνει είναι πολύ περισσότερο ζωντανές, με λιγότερο θόρυβο, ενώ και η απόκριση στις εντολές είναι ταχύτερη. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στις επιδόσεις στην επεξεργασία εικόνας του τελευταίας γενιάς SoC της Qualcomm που ενσωματώνεται. 

Galaxy Z Flip 5 review - main camera astrophotography selfie shot.
Η κύρια κάμερα του Galaxy Z Flip 5 δίνει νυχτερινές λήψεις χωρίς έντονο θόρυβο, ενώ μπορεί να αποτυπώνει τα άστρα με επιτυχία. Οι εξαιρετικές επιδόσεις της αποτυπώνονται στην εν λόγω selfie, που έχει γίνει με την κύρια κάμερα, στην οποία αποτυπώνεται τόσο το πρόσωπο όσο και τα αστέρια στον ουρανό. Εννοείται ότι το καδράρισμα έχει γίνει στην εξωτερική οθόνη. (Electronicanto)
Galaxy Z Flip 5 review - starlight self-portrait, starlight selfie - proof of concept photo.
(Electronicanto)

Τα πορτρέτα είναι άριστα στην ποιότητα τους, χωρίς παραμορφώσεις και το ίδιο ισχύει, φυσικά, και για τις selfie. Οι φωτογραφίες τοπίου είναι απολαυστικές, όπως αναμέναμε. Οι νυχτερινές λήψεις, οπότε και το σχετικό mode ενεργοποιείται, είναι πρακτικά απαλλαγμένες θορύβου και ο φωτογράφος που καταλαβαίνει τι κάνει μπορεί να επιτύχει όμορφες λήψεις ακόμη και με τον έναστρο ουρανό

Διαθέσιμα είναι και άλλα κλασικά mode όπως, Food, Πανόραμα, Super-Slow-Mo, Slow-Motion και Hyperlapse.

Galaxy Z Flip 5 review - photo sample
(Electronicanto)

Η Samsung έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα του video και του vlogging, επιλογή που γίνεται φανερή με την επιλογή Video Pro. Ο βιντεολήπτης έχει τη δυνατότητα monitoring της ηχητικής στάθμης, αλλά και επιλογή του μικροφώνου που μπορεί να είναι το ενσωματωμένο στο Galaxy Z Flip 5, εξωτερικό USB, εξωτερικό Bluetooth ή και μείξη ήχου από το μικρόφωνο του smartphone και μικροφώνου Bluetooth.

Ακόμη καλύτερα για τους περισσότερο δημιουργικούς χρήστες, ο ήχος video μπορεί να ηχογραφηθεί “τρισδιάστατος” μέσω ακουστικών Bluetooth της Samsung, τα οποία φορά ο βιντεολήπτης! 

(Electronicanto)

Τέλος, μια ευπρόσδεκτη δυνατότητα είναι το Focus Tracking για τις φωτογραφίες και το video, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να διατηρείται η εστίαση ακόμη και όταν αλλάζει η σύνθεση του κάδρου ή όταν αυτό αλλάζει από οριζόντιο σε κάθετο, κοκ.

Galaxy Z Flip 5 review - Η επιφάνεια που καλύπτει το Galaxy Z Flip5 πάνω σε κάθε τραπέζι είναι περιορισμένη και αυτό μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί.
Η επιφάνεια που καλύπτει το Galaxy Z Flip 5 πάνω σε κάθε τραπέζι είναι περιορισμένη και αυτό μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί. (Electronicanto)

Εν κατακλείδι, οι κάμερες και οι φωτογραφικές δυνατότητες του Galaxy Z Flip 5 υπερκαλύπτουν με άνεση τις απαιτήσεις ποιότητας και δυνατοτήτων που έχει ο μέσος χρήστης σήμερα, ενώ αποτελούν πρόκληση και για τους περισσότερο ειδικούς και δημιουργικούς φωτογράφους με smartphone.

Αυτονομία – φόρτιση – επιδόσεις

Εξοπλισμένο με το ισχυρότερο SoC της Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 2, σε ειδική έκδοση για Galaxy Smartphones, το Galaxy Z Flip 5 καταφέρνει να επιτυγχάνει λίγο μεγαλύτερη αυτονομία από το προηγούμενο μοντέλο καλύπτοντας με σχετική ευκολία μια εργάσιμη μέρα (και φόρτιση τη νύχτα). 

Ο τομέας που θα μπορούσε να είναι καλύτερο το Galaxy Z Flip 5 είναι η ταχύτητα φόρτισης των δύο μπαταριών που περιλαμβάνει, με συνολική χωρητικότητα 3.700mAh. Με χρήση ενός ισχυρού (65W), αλλά τυπικού σε προδιαγραφές φορτιστή, η διάρκεια φόρτισης ξεπερνά την 1,5 ώρα, καθώς το smartphone “τραβά” από αυτόν μόλις 20W.  Αυτοί οι χρόνοι καθιστούν σχεδόν υποχρεωτική τη φόρτιση του Galaxy Z Flip 5 το βράδυ ή κατά τη διάρκεια της ημέρας, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα.

Σύμφωνα με την Samsung, το Galaxy Z Flip 5 απαιτεί 30′ για την φόρτιση της μπαταρίας του στο 50% με φορτιστή 25W, συμβατό με QC2.0 και AFC και καλώδιο 3A, USB-C.

Το SoC που χρησιμοποιεί το Galaxy Z Flip 5 δεν αφήνει ούτε κατά διάνοια ευκαιρία αμφισβήτησης των επιδόσεων του. Αν βρεθεί χρήστης που δεν αρκείται στις επιδόσεις του Galaxy Z Flip 5, αστειευόμενοι θα πούμε ότι μπορεί να αναμένει μερικά έτη ακόμα (την έλευση των κβαντικών επεξεργαστών στη βιομηχανία των smartphone).

Να αγοράσω το Galaxy Z Flip 5;

Ναι, αν έχετε τα χρήματα. 

Από την πρώτη κιόλας ημέρα χρήσης του Galaxy Z Flip 5, ο ιδιοκτήτης του νιώθει διαφορετικά και πιο ανάλαφρα. 

Με βάση τη δική μας εμπειρία, η συνολική ευκολία στη χρήση που χαρακτηρίζει το Flip 5 – η οποία προέρχεται από όλες οι λειτουργίες που εκτελεί ένα smartphone, συν τη μεταφορά του – είναι τόσο σημαντική που οδηγεί σε μια νέα υποκειμενική αντίληψη της καθημερινότητας.

Το Galaxy Z Flip 5 ενσωματώνεται άμεσα στο εκάστοτε lifestyle και το αναβαθμίζει μειώνοντας τον χρόνο και την προσπάθεια που – εκ των πραγμάτων – απαιτούνται για τον χειρισμό και τη διευθέτηση (φύλαξη, μεταφορά, προστασία) μιας ηλεκτρονικής συσκευής που έχουμε πάντοτε μαζί μας. 

Για να φτάσει ο χρήστης να νιώσει (να συνειδητοποιήσει, αν θέλετε) αυτή την πιο ανέμελη, “worry free” εμπειρία που μπορεί και προσφέρει το Galaxy Z Flip 5, ρόλο παίζουν τρεις παράγοντες:

 1. Το form factor της αναδιπλούμενης συσκευής, κάτι που είναι κοινώς αποδεκτό, τόσο από τους χρήστες, όσο και από τους ίδιους τους κατασκευαστές
 2. Η ανθεκτικότητα της συσκευής
 3. Το One UI, το User Interface που έχει αναπτύξει και εξελίσσει η Samsung για τις συσκευές Galaxy, το οποίο διαμορφώνει καθοριστικά την ποιότητα της λειτουργικής σχέσης μεταξύ χρήστη και smartphone. 

Έχουν περάσει μερικά χρόνια από τότε που εισαγάγαμε (για να καθιερωθεί στη συνέχεια) τον χαρακτηρισμό “διαισθητικός” για να περιγράψουμε τον τρόπο αλληλεπίδρασης του χρήστη με μια συσκευή. Σήμερα πλέον, η χρήση του όρου είναι ευρεία, ακόμη και καταχρηστική θα μπορούσαμε να πούμε. Αποδίδοντας όμως την πραγματική βαρύτητα του όρου στη λέξη, μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι το One UI είναι το πλέον διαισθητικό UI με το οποίο έχουμε “συναναστραφεί” σε smartphone τα τελευταία χρόνια. Και για το λόγο αυτό αξίζει να δώσουμε από τη μεριά μας συγχαρητήρια στην εταιρεία και στο σύνολο της ιεραρχίας των ανθρώπων της που το εξελίσσουν.

Subscribe to our newsletter!

Update:

Από τις 28 Μαρτίου 2024, η ενημερωμένη έκδοση One UI 6.1 της Samsung φέρνει το Galaxy AI σε περισσότερες συσκευές. Ειδικότερα, οι σειρές Galaxy S23S23 FEZ Flip5Z Fold5Tab S9 (5G) και Tab S9 (Wi-Fi) εξοπλίζονται με το Galaxy AI για να φέρουν στους χρήστες νέους τρόπους επικοινωνίας, δημιουργίας και παραγωγικότητας. Οι λειτουργίες Interpreter [How to use] και Live Translate [How to use] διευκολύνουν τα ταξίδια στο εξωτερικό μεταφράζοντας τις συνομιλίες και τις κλήσεις του χρήστη σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, με το Circle to Search with Google, οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για οτιδήποτε επιθυμούν, κυκλώνοντάς το στην οθόνη του κινητού τους.

Χάρη στη λειτουργία Generative Edit [How to use] οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν μια φωτογραφία όπως εκείνοι επιθυμούν. Τέλος, το Note Assist, με λειτουργίες όπως η αυτόματη μορφοποίηση κειμένου, η περίληψη και η μετάφραση, βελτιώνει ουσιαστικά την παραγωγικότητα του χρήστη σε καθημερινό επίπεδο.

  Samsung Exynos 9820 με AI
Previous Article

Ο Apple A17 Bionic εξαϋλώνει τον Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 με έως 47% καλύτερες επιδόσεις

Next Article

One UI 6 Beta: Φέρνει απίστευτη ευχρηστία στα Samsung Galaxy!