Η Amazon εξαγόρασε την MGM έναντι $8,75 δισ – ενισχύεται το HDR10+

Author: No Comments Share:
MGM logo

Η Amazon ανακοίνωσε πως συμφώνησε να αποκτήσει όλο το περιεχόμενο της MGM (Metro Goldwyn Mayer), με ταινίες όπως τα James Bond, Robocop, Silence of the Lambs.

Η Amazon ανακοίνωσε πως συμφώνησε να αποκτήσει όλο το υλικό της MGM (Metro Goldwyn Mayer). Αξίζε να σημειωθεί πως η MGM διαθέτει πάνω απο 4000 ταινίες και 17000 ώρες σε τηλεοπτικές σειρές, κάτι που το Amazon πιστεύει πως θα βοηθήσει την on-demand υπηρεσία του.

 

 

amazon logo

Με την εξαγορά της MGM, η Amazon θα ανταγωνίζεται το Disney+ και το Netflix.

Η Amazon έχει επενδύσει πολλά στα Amazon Studios για να δημιουργήσουν πρωτότυπα shows και ταινίες για το Prime video και με την τελευταία του απόκτηση θα μπορέσει πλέον να ανταγωνίζεται το Disney+ και το Netflix. Επιπλέον πιστεύει πως ο κατάλογος της MGM θα συμπληρώσει κατάλληλα τα Amazon Studios.

“Η πραγματική αξία πίσω από αυτήν την συμφωνία κρύβεται σε αυτόν τον μεγάλο κατάλογο όπου σκοπεύουμε να αναδημιουργήσουμε με την ταλαντούχα ομάδα της MGM. Είναι πολύ συναρπαστικό και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για εξιστόρηση υψηλού επιπέδου”. -Mike Hopkins, αντιπρόεδρος του Prime Video και των Amazon Studios.

Οι ταινίες και τα shows της MGM έχουν κερδίσει συνολικά πάνω από 180 Academy Awards και 100 Emmys. Ταινίες που συμπεριλαμβάνονται στην συμφωνία είναι τα James Bond, Legally Blonde, Poltergeist, Robocop, Rocky, Silence of the Lambs, Tomb Raider και Creed. Οι σειρές συμπεριλαμβάνουν τα Fargo, The Handmaid’s Tale και Vikings.

Αυτή η ανακοίνωση είναι μόνο το ξεκίνημα για την διαδικασία απόκτησης της MGM, κάτι που θα διαρκέσει χρόνια για να ολοκληρωθεί. Η Amazon τώρα περιλαμβάνει το Prime Video σε regular Prime μέλη, αλλά ίσως με την απόκτηση της MGM δημιουργηθεί ένα νέο πλάνο τιμών για το Prime Video.

Ενίσχυση του HDR10+ και της Samsung μέσω της εξαγοράς

Η εξαγορά της MGM από την Amazon αναμένεται να δώσει ώθηση στο HDR10+ και στους συνεργάτες της Samsung που υποστηρίζουν το πρότυπο υψηλής δυναμικής περιοχής στην εικόνα. Θυμίζουμε ότι η Amazon είναι ο κύριος υποστηρικτής του συστήματος HDR10+ μέσω streaming υπηρεσίας. Η Samsung έχει εισάγει το σύστημα HDR10+ Adaptive στις QLED TV για το 2021.

Περισσότερα για το HDR10+ και το αντίπαλο σύστημα Dolby Vision, μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο: Τι είναι το HDR 10, HDR10+ – είναι καλύτερο από το Dolby Vision;

Previous Article

USB-C: φορτιστές 240W για κάθε συσκευή!

Next Article

Microsoft: Edge ο καλύτερος browser στα Windows 10