H Canon παρουσιάζει τον επαγγελματικό προβολέα XEED 4K600Z

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Canon XEED 4K600Z projector

Η Canon Ευρώπης ανακοίνωσε τον  XEED 4K600Z, έναν συμπαγή, φωτεινό προβολέα laser τεχνολογίας LCOS με εγγενή ανάλυση υψηλότερη από 4Κ.

Canon XEED 4K projector
(φωτό: Canon)

Χάρη στη φωτεινότητα των 6.000 lumens αποδίδει ποιότητα και ευκρίνεια εικόνας, και είναι κατάλληλος για επαγγελματικές εφαρμογές όπως προσομειώσεις, σχεδίαση, εκπαίδευση, δημιουργικές εγκαταστάσεις και ψηφιακές επιγραφές. Παράλληλα με την φωτεινότητα και ευκρίνεια στην εικόνα, ο XEED 4K600Z έχει επίσης να επιδείξει το συμπαγές μέγεθος και τη λειτουργικότητα που διέκρινε τον προκάτοχό του, το μοντέλο XEED 4K600STZ, καθώς και αναλογία προβολής 1,34-2,35:1, με στόχο την επίτευξη ακόμη περισσότερων δυνατοτήτων εγκατάστασης προβολής.

Ισχυρή τεχνολογία 4Κ και ακριβή οπτικά μέρη

Χάρη στην εγγενή ανάλυση 4K (4096x 2400), ειδικά οπτικά μέρη από την Canon με τεχνολογία LCOS και βελτιώσεις AISYS, ο XEED 4K600Z δημιουργεί μια καθηλωτική εμπειρία με εξαιρετική λεπτομέρεια και ρεαλιστικά χρώματα, καλύπτοντας το χρωματικό φάσμα sRGB, ισχυρίζεται η Canon. Χάρη στην αναπαραγωγή εικόνας με υψηλή φωτεινότητα, έντονα χρώματα και καθαρή απεικόνιση, ο XEED 4K600Z είναι ιδανικός για κάθε απαιτητικό περιβάλλον προσομείωσης, το οποίο έχει ανάγκη από ποιοτική αναπαραγωγή βίντεο. Επιπλέον χαρακτηριστικά του XEED 4K600Z, τα οποία βελτιώνουν την εικόνα του βίντεο και την εμπειρία παρακολούθησης, είναι η ελάχιστη κυρτότητα πεδίου, η οποία έχει ως αποτέλεσμα εικόνες απαλλαγμένες από παραμορφώσεις, η μείωση της θόλωσης από την κίνηση, καθώς και οι υπερταχείς χρόνοι απόκρισης (1 καρέ καθυστέρησης). Η εξαιρετικά ακριβής εστίαση είναι δυνατή σε μια μεγάλη σειρά από περιβάλλοντα, ακόμη κι όταν η εικόνα προβάλλεται σε θόλο ή κυρτή επιφάνεια.

To μέγεθος και η συνδεσιμότητα του XEED 4K600Z

XEED 4K600Z
O Canon XEED 4K600Z 4K laser projector για επαγγελματική χρήση. (φωτό: Canon)

Με βάρος μόλις 26 κιλά, που συμπεριλαμβάνει και το φακό, ο XEED 4K600Z είναι ο μικρότερος και ελαφρύτερος προβολέας τεχνολογίας laser με εγγενή ανάλυση 4Κ στον κόσμο, στην κατηγορία του. Μπορεί να εγκατασταθεί με ευκολία σε κάθε γωνία, με μηχανική μετατόπιση φακού +/- 60% καθέτως και +/-10% οριζοντίως, που καθιστά περιττή την ανάγκη για επανατοποθέτηση του προβολέα, απλοποιώντας τη διαδικασία εγκατάστασης.

Παράλληλα με την ευκολία χρήσης και την απλότητα στην εγκατάσταση, οι δυνατότητες προγραμματιζόμενων ρυθμίσεων του XEED 4K600Z τον καθιστούν ως μια ευέλικτη επιλογή για επαγγελματικά περιβάλλοντα. Για παράδειγμα, χάρη στην τεχνολογία laser, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψηφιακές επιγραφές, καθώς ο XEED 4K600Z μπορεί να λειτουργεί διαρκώς και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κατάσταση πορτρέτου. Μάλιστα, είναι τόσο ευέλικτος ώστε να μπορεί να αποδίδει ακριβή ασπρόμαυρη εικόνα ακτίνων Χ για ιατρική εκπαίδευση, χάρη στην ειδική κατάσταση προσομοίωσης Digital Imaging and Communication in Medicine (DICOM), η οποία συμβαδίζει με τις προδιαγραφές DICOM 14 που αφορούν την απεικόνιση εικόνας για ιατρική εκπαίδευση.

Η δυνατότητα Wi-Fi επιτρέπει τη διαχείριση και τον έλεγχο του προβολέα μέσω συσκευών iOS, κάτι το οποίο ήταν εφικτό μέχρι πρότινος μόνο μέσω ενσύρματου δικτύου. Η νέα εφαρμογή Canon Projector Service Tool – διαθέσιμη για συσκευή iOS – εξοικονομεί χρόνο, επιτρέποντας τον έλεγχο, καθώς και αναφορές σφαλμάτων, αλλά και διαδικασία επίλυσής τους.

Φωτεινότερη και μεγαλύτερης διάρκειας λυχνία

Αντί για παραδοσιακή λυχνία, ο αξιόπιστος XEED 4K600Z χρησιμοποιεί μια πηγή φωτός από μπλε laser, για την προβολή φωτεινότητας υψηλής απόδοσης, στα εκάστοτε απαιτούμενα επίπεδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο προβολέας να διαθέτει μεγαλύτερη λειτουργική διάρκεια η οποία φτάνει τις 40.000 ώρες, ελαχιστοποιώντας έτσι το χρόνο αδράνειας και την ανάγκη συντήρησης. Ο XEED 4K600Z υποστηρίζεται από την 5ετή εγγύηση της Canon, μαζί με υπηρεσία δανεισμού την επόμενη ημέρα, χάρη στην οποία μειώνεται ακόμη περισσότερο ο χρόνος αδράνειας.

Info: Canon

Previous Article

Νέο mini Hi-Fi σύστημα ήχου LG FJ5

Next Article

Συμφωνία εξαγοράς της BroadSoft από τη Cisco