Canon XF405 και XF400 με εγγραφή 4K/50p

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Canon XF405 (φωτό: Canon)

Η Canon ανακοίνωσε τέσσερις επαγγελματικές βιντεοκάμερες, μεταξύ των οποίων τα μοντέλα XF405 και XF400 με δυνατότητα εγγραφής 4K/50p.

Η Canon ανακοίνωσε την επέκταση της σειράς των επαγγελματικών της βιντεοκαμερών με την κυκλοφορία τεσσάρων μοντέλων – τα XF405 και XF400 με δυνατότητα λήψης 4Κ/50p και τα XA15 και XA11 για εγγραφή βίντεο Full HD. Οι νέες μικρού μεγέθους και ελαφριές κάμερες διαθέτουν υψηλής ποιότητας οπτικά μέρη, ισχυρούς αισθητήρες και μια πλειάδα ευέλικτων χαρακτηριστικών, με αποτέλεσμα για να είναι κατάλληλες για ένα ευρύ φάσμα παραγωγών επαγγελματικού βίντεο.

XF405 και XF400 – ευελιξία, μικρό μέγεθος και ποιότητα 4Κ

Η επαγγελματική βιντεοκάμερα Canon XF400 με δυνατότητα λήψης 4K/50p (φωτό: Canon)
Η βιντεοκάμερα Canon XF400 με δυνατότητα λήψης 4K/50p (φωτό: Canon)

Οι XF405 και XF400 είναι εφοδιασμένες με έναν νέας σχεδίασης φακό οπτικού zoom 15x (25,5mm–382,5mm σε αναλογία με φιλμ 35mm), έναν αισθητήρα CMOS 1.0-Type και πλατφόρμα επεξεργασίας εικόνας Dual Digic DV 6, με στόχο την επίτευξη εικόνας υψηλής ποιότητας σε ανάλυση 4Κ/50p σε όλο το εύρος του zoom. Προσφέρουν επίσης συνεχή εγγραφή σε ρυθμό 100fps σε ανάλυση Full HD για βίντεο σε αργή κίνηση. Αυτά τα προηγμένα χαρακτηριστικά περιέχονται σε ένα μικρού μεγέθους και ελαφρύ σώμα. Χάρη στα ενσωματωμένα φίλτρα Neutral Density (ND), οι κάμερες XF405 και XF400 είναι σε θέση να καταγράψουν εκπληκτικές εικόνες με ρηχό βάθος πεδίου – ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες φωτισμού. Υπάρχει διπλή υποδοχή καρτών SD (Dual SD) και υποστηρίζεται διαδοχική και ταυτόχρονη εγγραφή, κάτι το οποίο βοηθά στη βιντεοσκόπηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά και στη δημιουργία άμεσου backup. Για τις XF405 και XF400 υπάρχει μια σειρά υποδοχών διεπαφής όπως HDMI, επαγγελματικό τερματικό ήχου (XLR Professional audio terminal), υποδοχές LAN και Remote. Επιπλέον, η XF405 διαθέτει τερματικό 3G-SDI. Η ενσωματωμένη δυνατότητα Wi-Fi επιτρέπει τη μεταφορά αρχείων μέσω FTP και δίνει τη δυνατότητα ελέγχου της κάμερας μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης μέσω του browser μιας φορητής συσκευής (Browser Remote).

Υψηλός ρυθμός λήψης 4K UHD/50p σε κάρτες SD

Οι XF405 και XF400 υποστηρίζουν φορμά εγγραφής UHD/50p MP4 και XF-AVC (150Mbps) και συνεχόμενης λήψης αργής κίνησης στα 100fps. Το χαρακτηριστικό XF-AVC θα είναι διαθέσιμο μέσω αναβάθμισης firmware μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018. Οι κάμερες επιτυγχάνουν χαμηλό οπτικό θόρυβο και υψηλή ευαισθησία, χάρη στο συνδυασμό ενός αισθητήρα CMOS 1.0-Type και δύο επεξεργαστών εικόνας DiGiC DV 6, οι οποίοι παρέχουν βίντεο υψηλής ποιότητας με μεγάλη καθαρότητα και λεπτομέρεια. Επιπροσθέτως, η λειτουργία Wide Dynamic Range (DR) δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει λήψεις με ευρύ δυναμικό εύρος 800%, προσδίδοντας, με αυτόν τον τρόπο, μεγαλύτερη λεπτομέρεια στις μέσες και υψηλές χρωματικές διαβαθμίσεις.

Υψηλής ποιότητας φακός zoom 4K 15x

Ένας νέας σχεδίασης φακός 4K, ένας αισθητήρας 1.0-Type CMOS και στοιχεία Super UD συνδυάζονται στις XF405 και XF400 με στόχο την ελαχιστοποίηση των χρωματικών αποκλίσεων και την καταγραφή εικόνας με εντυπωσιακή ευκρίνεια. Αμφότερες οι κάμερες διαθέτουν υπερ-ευρυγώνια προοπτική 25,5mm με οπτικό zoom 15x στα 4Κ. Επιπλέον, η δυνατότητα προηγμένου zoom (Advanced Zoom) 30x που είναι διαθέσιμη σε λειτουργία Full HD, δεν προκαλεί καμία αλλοίωση στην εικόνα. Ένας προηγμένος σταθεροποιητής εικόνας 5 αξόνων (5-Axis Image Stabilizer – IS) εξασφαλίζει τη λήψη σταθερών εικόνων σε κάθε περίπτωση που η κίνηση της κάμερας είναι αναπόφευκτη. Με τους επιπλέον προσαρμογείς, έναν ευρυγώνιο 0,8x και έναν μετατροπέα τηλεφακού 1,5x, παρέχεται ακόμα περισσότερη ευελιξία και κάλυψη σε αναλύσεις 4Κ και Full HD.

Dual Pixel CMOS AF για αυτόματη εστίαση υψηλής ταχύτητας και ακρίβειας

Το σύστημα εστίασης Dual Pixel CMOS AF υποστηρίζεται τόσο από την XF405, όσο και από την XF400, επιτρέποντας γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση στο 80%, περίπου, της εικόνας. Η οθόνη αφής επιτρέπει ακόμη λεπτομερέστερο έλεγχο της εστίασης, αλλά και διαισθητικό χειρισμό της κάμερας, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Canon. Διάφορες επιλογές AF παρέχονται στο χρήστη, μεταξύ των οποίων καταστάσεις προτεραιότητας προσώπων Face Priority AF και Face Only AF, παράλληλα με την καινοτομική δυνατότητα Dual Pixel Focus Guide. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό υποστηρίζει λήψη με χειροκίνητη εστίαση δείχνοντας επί της οθόνης το σημείο εστίασης.

 

Previous Article

Philips OLED 9 – η ναυαρχίδα των Philips TV

Next Article

Το Samsung Galaxy Note8 Platinum Χορηγός του #Digitized17