Connect Box: H Siemens λανσάρει μια έξυπνη λύση IoT στη διαχείριση κτηρίων

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Siemens Connect Box

H Siemens λανσάρει το Connect Box. Το Connect Box ανήκει στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων Κτηριακού Αυτοματισμού της Siemens και είναι μια λύση Internet of Things (IoT) που έχει σχεδιαστεί για να συνδέει, παρακολουθεί και λειτουργεί κτήρια μικρού και μεσαίου μεγέθους.

Χαρακτηριστικό του Connect Box είναι η εύκολη ενσωμάτωση ασύρματων και ενσύρματων συσκευών σε υφιστάμενα συστήματα αυτοματισμού κτηρίων, συστήματα διαχείρισης κτηρίων (BMS) ή εφαρμογές cloud.

Επιπλέον, το Connect Box της Siemens αυξάνει την αποδοτικότητα της λειτουργικότητας του κτηρίου, μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και πληροί τις κανονιστικές απαιτήσεις για βιώσιμα και υγιή κτήρια

Ο τομέας Smart Infrastructure της Siemens παρουσίασε το Connect Box, μία ανοικτή και εύχρηστη λύση Internet of Things (IoT) που έχει σχεδιαστεί για τη διαχείριση μικρών και μεσαίων κτηρίων.

Siemens Connect Box για καλύτερη ενεργειακή απόδοση και βελτίωση των εσωτερικών συνθηκών του κτηρίου

Η νέα προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων Κτηριακού Αυτοματισμού, το Connect Box, είναι μια φιλική προς τον χρήστη προσέγγιση για την παρακολούθηση της απόδοσης των κτηρίων, με δυνατότητα βελτιστοποίησης της ενεργειακής απόδοσης έως και 30% και ουσιαστικής βελτίωσης των συνθηκών εσωτερικού χώρου σε κτήρια όπως σχολεία, καταστήματα λιανικής πώλησης, διαμερίσματα ή μικρά γραφεία. 

Το Connect Box επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν τις βασικές καθημερινές εργασίες διαχείρισης από ένα σημείο μέσω ενός περιβάλλοντος που βασίζεται στο cloud, χωρίς την ανάγκη χρήσης πρόσθετου εξοπλισμού ή λογισμικού.

Οι ειδοποιήσεις συναγερμών και γεγονότων για πιθανά προβλήματα καθώς και τα γραφικά που απεικονίζουν ιστορικά στοιχεία, παρέχουν ουσιαστικές πληροφορίες για την απόδοση του κτηρίου ανά πάσα στιγμή, υποστηρίζοντας τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών του.

Το Connect Box προσφέρει ευφυή online πρόσβαση μέσω υπολογιστή ή smartphone. Η εγκατάσταση γίνεται γρήγορα και εύκολα (plug and play), οπότε οι εγκαταστάτες συστημάτων αυτοματισμού, οι τεχνικοί και οι διαχειριστές εγκαταστάσεων δε χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για να τοποθετήσουν, να διαμορφώσουν και να θέσουν σε λειτουργία το σύστημα.

  H Intel εξέρχεται των 5G modem για smartphone

Η ενσωματωμένη βιβλιοθήκη περιέχει περισσότερες από 500 έτοιμες προς σύνδεση συσκευές πεδίου και εμπλουτίζεται συνεχώς, τόσο από τη Siemens όσο και από τρίτους. Ο έξυπνος μετατροπέας που περιλαμβάνεται στη λύση, υποστηρίζει 11 πρωτόκολλα επικοινωνίας, τόσο τυπικά ανοιχτά ή εξειδικευμένα πρωτόκολλα όσο και ενσύρματα ή ασύρματα, συμπεριλαμβανομένων των LoRaWAN, BACnet, Modbus και KNX.

Ο πολυαισθητήρας IAQ

Σε συνέχεια των ανωτέρω, ο πολυαισθητήρας IAQ (για την ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου) που παρουσίασε πρόσφατα η Siemens, λειτουργεί ως λύση plug and play με το Connect Box και παρέχει κρίσιμα δεδομένα σχετικά με την ποιότητα του αέρα του χώρου.

Ο πολυαισθητήρας IAQ μετρά την ποιότητα του αέρα σε πραγματικό χρόνο, ελέγχοντας βασικές μετρήσεις όπως τη θερμοκρασία και την υγρασία, τον κορεσμό σε CO2, τις εκπομπές VOC (Πτητικές Οργανικές Ενώσεις) και σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 2,5 μm (PM2.5), την ένταση του φωτός και το επίπεδο θορύβου (σε dBA).

Οι διαχειριστές των κτηρίων επωφελούνται από την πλήρη διαφάνεια σχετικά με την ποιότητα του αέρα στο κτήριό τους και μπορούν να διασφαλίσουν ότι παρέχουν ένα υγιές περιβάλλον για τους ενοίκους, τους επισκέπτες ή το προσωπικό.

Connect Box στο Cloud ή On-premise

Το Connect Box προσφέρει δύο μοντέλα αδειοδότησης. Η άδεια Cloud επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν τα δεδομένα του κτιρίου τους στη διαδικτυακή βάση δεδομένων του Connect Box, ενώ η άδεια On-premise επιτρέπει στους χρήστες να ενσωματώνουν εύκολα τα δεδομένα που συλλέγονται από ενσύρματες συσκευές και συσκευές IoT σε ένα υφιστάμενο σύστημα αυτοματισμού, σύστημα διαχείρισης κτηρίων ή εξωτερική πλατφόρμα cloud.

Και οι δύο παραλλαγές προσφέρουν λειτουργία διαχείρισής τους εξ αποστάσεως με ενημέρωση του λογισμικού μέσω ασύρματων δικτύων.  

  "Own My Voice": H τεχνολογία ομιλίας της Xiaomi για άτομα με διαταραχές λόγου

Το IoT ανοίγει τον δρόμο για υγιείς κτηριακές εγκαταστάσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων 

Ακόμη και για τα μικρότερα και μεσαίου μεγέθους κτήρια που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα χωρίς αυτοματισμούς, γίνεται όλο και πιο σημαντικό να λειτουργούν με τρόπο ενεργειακά αποδοτικό και κλιματικά ουδέτερο.

Αφενός, για εγγενείς λόγους κόστους, αφετέρου, επειδή πρέπει να πληρούνται όλο και περισσότερες κανονιστικές απαιτήσεις που απαιτούν βιώσιμη λειτουργία. Στην Ευρώπη, για παράδειγμα, η οδηγία EPBD (οδηγία για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων) υποστηρίζει τον στόχο της ΕΕ για την επίτευξη κλιματικά ουδέτερης λειτουργίας των κτηρίων έως το 2050, αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές των κτηρίων να αναλάβουν δράση.

Από τεχνικής άποψης, οι κτηριακές λύσεις που βασίζονται στο ΙοΤ, όπως το Connect Box της Siemens δεν παρέχουν μόνο ό,τι είναι αναγκαίο για την υλοποίηση αυτών των απαιτήσεων, αλλά ταυτόχρονα αποδίδουν: Η εξοικονόμηση ενέργειας και εκπομπών έως και 30 τοις εκατό είναι δυνατή χάρη στις βασικές λειτουργίες διαχείρισης κτηρίων του Connect Box.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Πασχαλινές προσφορές Vodafone σε smartphones και tablets

Next Article

E-shops: Εβδομάδα μεγάλων προσφορών!