Η Huawei μπορεί να εγκαταλείψει το Android

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
huawei mate x

Η Huawei εμφανίζεται έτοιμη να αντικαταστήσει το Android, εάν χάσει τη δικαστική μάχη με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η δικαστική αντιπαράθεση της Huawei με την κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αρχίσει να λαμβάνει και εξωδικαστικές διαστάσεις, καθώς η κινεζική εταιρεία δημοσιοποιεί το plan B που σκοπεύει να εφαρμόσει, στην περίπτωση που ηττηθεί.

Θυμίζουμε ότι ο κινεζικός κολοσσός έχει κινηθεί δικαστικά ενάντια στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς έχει απαγορευθεί στις κυβερνητικές υπηρεσίες της χώρας να αγοράσουν και να χρησιμοποιήσουν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό Huawei. Επίσης, με τον ίδιο νόμο (Εδάφιο 889 της NDAA του 2019), απαγορεύεται στις κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να συμβάλλονται, ή να χορηγούν επιδοτήσεις ή δανειακές συμβάσεις σε τρίτα μέρη, τα οποία προμηθεύονται εξοπλισμό, ή υπηρεσίες της Huawei.

Σύμφωνα με συνέντευξη του Richard Yu, CEO στο Huawei Consumer Business Group, στο Die Welt (μεταφρασμένη στα αγγλικά και στα ελληνικά), η εταιρεία έχει ήδη έτοιμο το δικό της λειτουργικό σύστημα, έτοιμο να αντικαταστήσει το Android και τα Windows.

“Έχουμε ετοιμάσει το δικό μας λειτουργικό σύστημα. Εάν ποτέ συμβεί, να μην μπορούμε πλέον να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα συστήματα, θα είμαστε προετοιμασμένοι. Αυτό είναι το σχέδιό μας σχέδιο Β. Αλλά, φυσικά, προτιμάμε να εργαζόμαστε με τα οικοσυστήματα της Google και της Microsoft”, είπε ο Richard Yu.

Η South China Morning Post αναφέρει ότι η Huawei άρχισε να ετοιμάζει το δικό της οικοσύστημα πριν από επτά χρόνια, μετά από έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ, η οποία στοχοποιούσε, επίσης, τη ZTE.

Τα άσχημα νέα για τους φίλους της του κινεζικού brand, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και παγκοσμίως, είναι ότι η Huawei είναι πολύ πιθανό να κληθεί από τις εξελίξεις να εφαρμόσει το εναλλακτικό της σχέδιο και να πάψει να χρησιμοποιεί τα συστήματα της Google και της Microsoft. Σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές, “είναι δύσκολο να υποστηριχθεί ότι η κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών έχει συνταγματικό δικαίωμα σε κυβερνητικές συμβάσεις”.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επικαλείται λόγους εθνικής ασφάλειας ως δικαιολογία για την απαγόρευση χρήσης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Huawei. Ενδιαφέρον έχει να σημειώσουμε την απάντηση του Richard Yu επί του θέματος: Πρόκειται περί ανοησίας, γιατί δεν είναι τεχνικά εφικτό. Και δεν θα το αφήναμε να συμβεί. Έχουμε πολύ υψηλά πρότυπα ασφάλειας στο hardware και στο λογισμικό μας.

Στην κύρια εικόνα του άρθρου, ο Richard Yu, CEO στο Huawei Consumer Business Group, παρουσιάζει το Huawei Mate X στο MWC19.

Via

Previous Article

12GB DRAM για smartphone από τη Samsung

Next Article

Οθόνη Philips 252B9 με PowerSensor