Tα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Huawei

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Huawei

 Η Huawei δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2017, αναφέροντας τη σταθερή ανάπτυξη των επιχειρηματικών της Μονάδων. Τα συνολικά ετήσια έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 603,6 δισ. CNY ή $92,5 δισ. δολάρια με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, αυξημένα κατά 15,7% έναντι του 2016.  Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε $7,3 δισ. δολάρια ΗΠΑ αυξημένα κατά 28,1% σε ετήσια βάση. Το 2017, η ετήσια επένδυση της Huawei σε Έρευνα & Ανάπτυξη (R&D) ανήλθε στα $13,8 δισ. δολάρια ΗΠΑ, αυξημένη κατά 17,4% σε σύγκριση με το 2016. Η συνολική δαπάνη του R&D της εταιρείας κατά την τελευταία δεκαετία υπερέβη τα $60,4 δισ. δολάρια ΗΠΑ.

Ο κ. Ken Hu, ο εκ περιτροπής πρόεδρος της Huawei, παρουσίασε τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας.  

Ξεκινήσαμε ένα νέο ταξίδι“, δήλωσε ο Ken Huο εκ περιτροπής πρόεδρος της Huawei. «Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις ξεπροβάλουν πιο γρήγορα από ποτέ και η αέναη καινοτομία είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να είμαστε πρωτοπόροι. Τα επόμενα 10 χρόνια η Huawei θα συνεχίσει την αυξητική πορεία των επενδύσεών της σε τεχνολογικές καινοτομίες επενδύοντας περισσότερα από $10 δισ. δολάρια ΗΠΑ κάθε χρόνο στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης. Θα επιδιώξουμε συνεργασίες, θα προσελκύσουμε κορυφαία ταλέντα και θα εντείνουμε τις προσπάθειες διερευνητικής έρευνας. Θέλουμε να επιτρέψουμε σε όλους τους κλάδους να έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν σε ψηφιακές και έξυπνες τεχνολογίες.”

Ο κ. Hu πρόσθεσε: “Προβλέπουμε ότι το 2018, οι τεχνολογίες όπως το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (ΙoΤ), το cloud computing, η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογία 5G σύντομα θα εφαρμοστούν σε μεγάλη κλίμακα. Η Huawei θα παραμείνει πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα της τεχνολογικής καινοτομίας και του μετασχηματισμού του επιχειρείν στην ψηφιακή εποχή. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στις πρακτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πελάτες μας καθώς μεταβαίνουν σε ψηφιακές τεχνολογίες. Η δουλειά μας είναι να τους βοηθήσουμε να ξεπεράσουν αυτές τις προκλήσεις και να επιτύχουν επιχειρηματικά. Εν τέλει, στοχεύουμε να φέρουμε την ψηφιακή τεχνολογία σε κάθε πολίτη, σπίτι και επιχείρηση για έναν πλήρως συνδεδεμένο, έξυπνο κόσμο.”

Το 2017 τα έσοδα της Επιχειρηματικής Μονάδας Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων (Carrier) της Huawei ανήλθαν στα $45,7 δισ. δολάρια ΗΠΑ, σημειώνοντας αύξηση 2,5% σε ετήσια βάση, επικεντρώνοντας στο στόχο να υποστηρίξει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους με παγκόσμια παρουσία, να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες των υφιστάμενων υποδομών του δικτύου τους και να εκμεταλλευτούν νέες ευκαιρίες στους τομείς του video, Internet of Things (IoT) και των αγορών cloud.

Η Επιχειρηματική Μονάδα Επιχειρήσεων (Enterprise) της Huawei ενίσχυσε την καινοτομία στους τομείς cloud, big data, campus networks, κέντρα δεδομένων (data centers), IoT αλλά και σε άλλους τεχνολογικούς τομείς και παράλληλα προώθησε σημαντικά την υιοθέτηση των προϊόντων και των λύσεων της σε πολλές κάθετες βιομηχανίες. Το 2017, τα έσοδα του Τομέα Επιχειρήσεων (Enterprise) της Huawei  ανήλθαν σε$8,4 δισ. δολάρια ΗΠΑ, αύξηση 35,1% σε σύγκριση με το 2016.

Στην Επιχειρηματική Μονάδα Καταναλωτικών Προϊόντων (Consumer) της Huawei, τα brands Huawei και Honor είχαν μεγάλη ανάπτυξη στις αγορές στις οποίες διαθέτουν παρουσία. To 2017 η Huawei παρήγαγε συνολικά 153 εκατομμύρια smartphones (συμπεριλαμβανομένων και των συσκευών με το εμπορικό σήμα Honor) και τα ετήσια έσοδά της ανήλθαν στα $36,4 δισ. δολάρια ΗΠΑ, αυξημένα κατά 31,9% σε ετήσια βάση.

Το 2017, η Huawei δημιούργησε την επιχειρηματική μονάδα «Cloud», η οποία λάνσαρε 99 cloud services σε 14 κατηγορίες και διαθέτει  50 και πλέον λύσεις. Η εταιρεία παρουσίασε επίσης την πλατφόρμα Enterprise Intelligence (EI) και συνεργάστηκε με περισσότερους από 2.000 συνεργάτες cloud services.

Η KPMG έλεγξε τις οικονομικές καταστάσεις του 2017. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: www.huawei.com/en/about-huawei/annual-report/2017

Σημείωση 1: Όλα τα οικονομικά στοιχεία σε CNY που εμφανίζονται στην ετήσια έκθεση μετατράπηκαν σε δολάρια ΗΠΑ χρησιμοποιώντας την ισοτιμία κλεισίματος την 31η Δεκεμβρίου 2017: $1,00 Δολ ΗΠΑ= 6,5222 CNY.

Σημείωση 2: Τα ποσοστά αύξησης υπολογίζονται με βάση τα στοιχεία σε CNY.

Previous Article

Η LG παρουσιάζει το Soundbar SK5

Next Article

Το Huawei Mobile Cloud διαθέσιμο στην Ελλάδα