Νέα εταιρεία Sony Electronics Corporation

Author: No Comments Share:
Sony Aibo ERS-210 robot

Η Sony ανακοίνωσε τη δημιουργία νέας εταιρείας με την με την επωνυμία Sony Electronics Corporation στην οποία μεταφέρεται ολόκληρο το τμήμα Electronics Products & Solutions.

Στις 26 Μαρτίου, η Sony ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει μια νέα ενδιάμεση εταιρεία χαρτοφυλακίου με την επωνυμία Sony Electronics Corporation στην οποία θα συμπεριλάβει τις τρεις επιχειρηματικές της δραστηριότητες που υπάγονται στο τμήμα Electronics Products & Solutions (“EP&S”), το οποίο περιλαμβάνει τις εταιρείες Imaging Products & Solutions, Home Entertainment & Sound και Mobile Communications. Η αλλαγή θα ισχύει από την 1η Απριλίου 2020 και στη Sony Electronics Corporation μεταφερθούν οι πλατφόρμες πωλήσεων, marketing, κατασκευής, logistics, προμηθειών και engineering σε παγκόσμιο επίπεδο.

“Με τη δημιουργία της Sony Electronics Corporation, η Sony όχι μόνο θα επιταχύνει την ολοκληρωμένη λειτουργία των επιχειρήσεων του EP & S, αλλά και την βελτιστοποίηση της οργανωτικής της δομής, του ταλέντου και του επιχειρηματικού χαρτοφυλακίου, ενισχύοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων”, αναφέρει η Sony στην ανακοίνωσή της.

Η ίδρυση της Sony Corporation φαίνεται να έχει σχέση με την αύξηση μεριδίου μετοχών της εταιρείας από τον επενδυτή Daniel Loeb, με στόχο να «πιέσει για αλλαγές που συμπεριλαμβάνουν την ανεξαρτητοποίηση κάποιων επιχειρήσεων».

Πέρυσι, ο Daniel Loeb ζήτησε από τη Sony να ανεξαρτητοποιήσει την επιχείρηση αισθητήρων εικόνας, πρόταση στην οποία ανθίσταται η Sony, καθώς θεωρεί ότι είναι καλύτερα τμήματα τεχνολογίας και ψυχαγωγίας να συνυπάρχουν κάτω από την ίδια στέγη.

Ο επενδυτής χρησιμοποίησε την πρόσφατη πτώση της τιμής των μετοχών της Sony, προερχόμενη από την πανδημία του κορωναϊού CoVID-19, για να αυξήσει το μερίδιο του και με τον τρόπο αυτό να ασκήσει πίεση στη διοίκηση της εταιρείας προς την εν λόγω διαίρεση.

Διαβάστε ακόμη:

Previous Article

Yellow Box magazine: Κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος

Next Article

Samsung QLED 8K, 4K TVs 2020: Τα τεχνικά χαρακτηριστικά για την Ελλάδα