Η Samsung ξεκινά συμφωνίες για ιδιωτικά δίκτυα 5G

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Η Samsung ξεκινά συμφωνίες για ιδιωτικά δίκτυα 5G

Η Samsung Electronics ξεκινά να κατασκευάζει ιδιωτικά δίκτυα 5G, αξιοποιώντας την πλατφόρμα που έχει αναπτύξει. Η εταιρεία σύναψε ιδιωτικές συμφωνίες για το 5G με τρεις κυβερνητικούς φορείς και δύο τοπικά νοσοκομεία στην Νότια Κορέα, χρησιμοποιώντας τις ζώνες 4,7 GHz και 28 GHz που έχει ορίσει η κυβέρνηση για να προωθήσει τη χρήση των ιδιωτικών δικτύων 5G από επιχειρήσεις.

Η Samsung θα παρέχει τις προηγμένες λύσεις της για ιδιωτικά δίκτυα 5G σε μια σειρά κλάδων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ενέργειας, της ασφάλειας, της διαχείρισης υδάτινων πόρων, των ιατρικών υπηρεσιών και της ιατρικής εκπαίδευσης.

Η εταιρεία ανακοίνωσε συμφωνίες με την Korea Electric Power, την Korea Industrial Complex και την Korea Water Resources, για τις οποίες θα αναπτύξει την αποκλειστική της πλατφόρμα 5G για τη βελτίωση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας στο χώρο εργασίας, εφαρμόζοντας έξυπνα δίκτυα με χρήση AI.

Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Mokdong Hospital Ewha Womans και το Ιατρικό Κέντρο Samsung θα χρησιμοποιήσουν επίσης τον εξοπλισμό δικτύου της εταιρείας για την κατασκευή και λειτουργία (ιδιωτικών) εσωτερικών δικτύων 5G.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την ανάπτυξη του πρώτου ιδιωτικού δικτύου 5G της Samsung στη νέα έδρα της Naver Cloud τον Ιούνιο. Η Naver Cloud είναι θυγατρική της μεγαλύτερης διαδικτυακής πλατφόρμας Naver στη Νότια Κορέα. Η πλατφόρμα της Naver εγκαινιάστηκε το 1999 και είναι η πρώτη διαδικτυακή πύλη στη Νότια Κορέα που ανέπτυξε και χρησιμοποίησε τη δική της πλατφόρμα αναζήτησης.

Samsung ΙIoT, ιδιωτικά δίκτυα 5G
(Samsung)

Νωρίτερα τον Αύγουστο, ο vendor σύναψε συμφωνία με τον πάροχο διαχείρισης συνδεσιμότητας IoT, Kajeet, ως πελάτη της ιδιωτικής του πλατφόρμας 5G και του εξοπλισμού CBRS (Citizens Broadband Radio Service) και όρισε την εταιρεία ως εξουσιοδοτημένο διανομέα των ιδιωτικών προσφορών IoT στο σύστημα RAN που διαθέτει στην αγορά των ΗΠΑ.

Το ενδιαφέρον έχει πλέον να διαπιστώσουμε αν στα σχέδια της Samsung είναι η επέκταση των ιδιωτικών συμφωνιών για το 5G και στην Ευρώπη και -γιατί όχι;- και στην Ελλάδα.

Subscribe to our newsletter!

Οι ραδιοπομποί 5G της Samsung, μπορούν να προσφέρουν υψηλές επιδόσεις uploading δεδομένων, κάτι που επιτακτικά επιζητούν οι επιχειρήσεις για να αυξήσουν την παραγωγηκότητά τους. (Samsung)
Οι ραδιοπομποί 5G της Samsung, μπορούν να προσφέρουν υψηλές επιδόσεις uploading δεδομένων, χαρακτηριστικό που επιζητούν οι επιχειρήσεις για να αυξήσουν την παραγωγηκότητά τους. (Samsung)

Οι ραδιοπομποί 5G της Samsung είναι σε θέση να προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση uplink με, η οποία μπορεί να αυξήσει το ποσοστό των μεταφορτώσεων δικτύου έως και 40%. Αυτή η τελευταία δυνατότητα έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τις επιχειρήσεις να ανεβάζουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων σε πολλές συσκευές ταυτόχρονα, κάτι που απαιτείται σε πολλά ιδιωτικά δίκτυα.

Η Samsung αναφέρει ότι πρωτοστάτησε στην επιτυχημένη παράδοση λύσεων 5G end-to-end, συμπεριλαμβανομένων των chipset, των ραδιοπομπών και core networks. Μέσω της συνεχιζόμενης έρευνας και ανάπτυξης, η Samsung ωθεί τη βιομηχανία να προχωρήσει τα δίκτυα 5G με το κορυφαίο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της στην αγορά από πλήρως εικονικοποιημένα RAN και Core σε λύσεις ιδιωτικών δικτύων και εργαλείων αυτοματισμού που τροφοδοτούνται με AI.

Η εταιρεία παρέχει επί του παρόντος λύσεις δικτύου σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας που παρέχουν συνδεσιμότητα σε εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Previous Article

Lenovo Back2School: Παίξε και κέρδισε ένα Lenovo Legion 5!

Next Article

Το 5G uploading δεν είναι αρκετά ταχύ για επιχειρηματική χρήση