Συνεργασία Siemens και ISA για τη βιομηχανική ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Συνεργασία Siemens και ISA για τη βιομηχανική ασφάλεια στον κυβερνοχώρο (φωτό: Siemens)

Οι Siemens και ISA θα μοιραστούν την τεχνογνωσία στον τομέα της προστασίας των περιβαλλόντων αυτοματισμού για την προστασία των βιομηχανικών εγκαταστάσεων από ενδεχόμενες κυβερνοεπιθέσεις. η Siemens και η Διεθνής Εταιρεία Αυτοματισμού (ISA)

Η Siemens και η Διεθνής Εταιρεία Αυτοματισμού (ISA) εισήλθαν σε παγκόσμια σύμπραξη για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις ανάγκες της βιομηχανικής ασφάλειας και των διεθνών προτύπων. Η συνεργασία με βάση το πρότυπο IEC 62443 για τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, θα λάβει χώρα με τη μορφή εκδηλώσεων, webinars και περαιτέρω εκπαιδευτικού υλικού. Μαζί, οι Siemens και ISA σκοπεύουν να ευαισθητοποιήσουν και να ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές για τη βιομηχανική ασφάλεια με τους ιδιοκτήτες- χειριστές του βιομηχανικού εξοπλισμού.

«Η Κυβερνοασφάλεια πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις βιομηχανικές εταιρείες, καθώς οι πρόσφατες παγκόσμιες επιθέσεις ransomware έχουν αποδείξει τις πιθανές επιπτώσεις, τις τελευταίες εβδομάδες. Οι πελάτες μας πρέπει να διαχειριστούν επαρκώς τον σχετικό κίνδυνο στον κυβερνοχώρο που οφείλεται στις ευπάθειες της τεχνολογίας της πληροφορικής σε συνδυασμό με την αυξημένη συνδεσιμότητα στην ψηφιακή μας εποχή», λέει ο Henning Rudolf, Παγκόσμιος Επικεφαλής της Siemens Plant Security Services.

Το Ινστιτούτο Συμμόρφωσης για την Ασφάλεια της ISA (ISCI) εφαρμόζει ένα από τα πρώτα τυποποιημένα συστήματα αξιολόγησης για τα IEC 62443 IACS προτύπων κυβερνοασφάλειας, και αυτό το πρόγραμμα υιοθετήθηκε έντονα από τη Siemens, ως κορυφαίος πάροχος εξοπλισμού αυτοματισμού και βιομηχανικών υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς και ως μια παγκόσμια κατασκευαστική εταιρεία.

Οι Υπηρεσίες Ασφάλειας Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων της Siemens συμμορφώνονται με τις οδηγίες του IEC62443 και είναι διαθέσιμες στους υφιστάμενους πελάτες της Siemens και στον εξοπλισμό τρίτων, παρέχοντας μια προσέγγιση πολλαπλών επιπέδων προστασίας, απογραφή περιουσιακών στοιχείων και παρακολούθηση, διαχείριση διορθώσεων (patch management) και διαχείριση ευπαθειών (vulnerability management), κατάτμηση δικτύου, διαχείριση βιομηχανικής ασφάλειας, υπηρεσίες συμβούλων διαχείρισης συμβάντων και ασφάλειας. Η Siemens παρέχει επίσης μια ολοκληρωμένη Ομάδα Προϊόντων Έκτακτης Ανάγκης για Υπολογιστές Προϊόντων (ProductCERT) για τις λύσεις της Siemens. Η Siemens λειτουργεί πολλά «Κέντρα Επιχειρησιακής Κυβερνοασφάλειας» (CSOC) για την παραγωγή βιομηχανικών εγκαταστάσεων, με κοινές τοποθεσίες στη Λισαβόνα, Μόναχο και Μίλφορντ (Οχάιο) στις ΗΠΑ. Οι ειδικοί της βιομηχανικής ασφάλειας της Siemens που εδρεύουν σε αυτές τις εγκαταστάσεις παρακολουθούν βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο για απειλές στον κυβερνοχώρο, προειδοποιούν τις εταιρείες σε περίπτωση συμβάντων ασφαλείας και συντονίζουν προληπτικά αντίμετρα. Αυτά τα προστατευτικά μέτρα αποτελούν επίσης μέρος των Εκτεταμένων Υπηρεσιών Ασφάλειας Εγκαταστάσεων της Siemens.

  Χάκερ εισέβαλαν στην Cosmote

Info: Siemens

Previous Article

Εγκαίνια για το πρώτο Mi Store στην Ελλάδα

Next Article

Επτά «ψηφιακά αμαρτήματα» και τιμωρίες