Οπτικές ίνες 1Gbps θέλει να φέρει στο σπίτι η Wind

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Τις οπτικές ίνες με ταχύτητες έως 1Gbps θέλει να φέρει στο σπίτι η Wind. (φωτό: Wind)

Ταχύτητες που κατά περίπτωση θα αγγίζουν και το 1Gbps, θέλει να προσφέρει η Wind στους οικιακούς καταναλωτές με την ανάπτυξη ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών υπέρ-υψηλών ταχυτήτων.

Το μεγάλο τεχνολογικό και κατασκευαστικό έργο είναι σε εξέλιξη. Σύντομα θα ολοκληρωθεί το δίκτυο οπτικών ινών της Wind στην Καλαμάτα, όπου ήδη λειτουργεί πιλοτικά η νέα τεχνολογία. Αντίστοιχα έχουν ξεκινήσει τα έργα σε Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Δυτική Αττική και Λάρισα ενώ σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οι υποδομές νέας γενιάς του δικτύου οπτικών ινών της Wind στις περιοχές κάλυψης θα αξιοποιούν τρεις διαφορετικές τεχνολογίες και συγκεκριμένα:

  • Fiber to the Curb (FttC): τοποθέτηση ίνας μέχρι την καμπίνα (ΚΑΦΑΟ), όπου μετά η υπηρεσία δίνεται με το υπάρχον καλώδιο χαλκού ως τον τελικό χρήστη.
  • Fiber to the Building (FttΒ): τοποθέτηση οπτικής ίνας μέχρι το κτίριο, όπου μετά η υπηρεσία δίνεται με τον υπάρχοντα χαλκό από το ισόγειο ως το κάθε σπίτι.
  • Fiber to the Home (FttH): τοποθέτηση οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι και τον τελικό χρήστη.

Το τριετές πλάνο της Wind για τις οπτικές ίνες (που οδηγούν στο 1Gbps)

Η Wind επενδύει συστηματικά στα δίκτυα νέας γενιάς, τόσο στην κινητή όσο και σταθερή.

Το 3ετές επενδυτικό πλάνο της Wind για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών (FFTx), που έχει εγκριθεί και από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), αφορά στην κάλυψη ως και 500.000 γραμμών σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας και περιοχές όπου η οπτική ίνα θα φτάνει ως το σπίτι του χρήστη.

Οι υποδομές νέας γενιάς που θα δημιουργηθούν στις περιοχές αυτές θα αξιοποιήσουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες οπτικών ινών και είναι μέρος του 5ετούς επενδυτικού πλάνου της Wind Ελλάς για NGA σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, ύψους 500 εκατ. Ευρώ.

  Χειμερινές εκπτώσεις έως και 60% στα καταστήματα Wind
Ο Γενικός Διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας & B2B της Wind, Αντώνης Τζωρτζακάκης.
Ο Γενικός Διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας & B2B της Wind, κύριος Αντώνης Τζωρτζακάκης.

H Wind λέει ότι, η ανάπτυξη του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών της Wind σε όλη την Ελλάδα, με ταχύτητες που κατά περίπτωση αγγίζουν το 1Gbps, είναι ένα μεγαλόπνοο έργο που θα δημιουργήσει μία τελείως νέα εμπειρία Internet, τόσο για τους απλούς χρήστες όσο και τις επιχειρήσεις: υπέρ – υψηλές ταχύτητες, σταθερότητα, τεράστια χωρητικότητα που υποστηρίζει όλα τα είδη video streaming όπως 4K UHD TV & VR.

Ο Γενικός Διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας & B2B της Wind, Αντώνης Τζωρτζακάκης τονίζει τη σημασία της ανάπτυξης οπτικών ινών: «Η ανάγκη γρήγορης ευρυζωνικής πρόσβασης πυροδοτεί έναν δεύτερο γύρο επενδύσεων σε σύγχρονες υποδομές που οδηγεί στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και της ποιότητας παροχής υπηρεσιών στην κοινωνία, τον πολιτισμό και την οικονομία. Η κατασκευή του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών αποτελεί μέρος του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας. Η Wind συμβάλει καθοριστικά προς αυτήν την κατεύθυνση με το συγκεκριμένο έργο».

Previous Article

Η Huawei… επαναφέρει την τάξη με ένα ξεχωριστό δώρο

Next Article

LG UP970 4K Ultra HD Blu-ray player με Dolby Vision