Απίστευτη εφεύρεση: Νέο φάρμακο αναπτύσσει νέα δόντια από το μηδέν

Author: Δέσποινα Κανέλη Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
φάρμακο για νέα δόντια

Μπορεί να υπάρξει φάρμακο για νέα δόντια; Κι όμως, ένα νέο ιαπωνικό φάρμακο μπορεί να αλλάξει τον χώρο της οδοντιατρικής δια παντός, προσφέροντας μια εναλλακτική λύση στις οδοντοστοιχίες και τα εμφυτεύματα προκαλώντας την ανάπτυξη νέων δοντιών από το μηδέν.

Σύμφωνα με το The Brighter Side, μια ερευνητική ομάδα υπό με επικεφαλή τον Katsu Takahashi έχει σημειώσει σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της οδοντιατρικής και της γενετικής και μπορεί να βρίσκεται στο όριο να δημιουργήσει ένα φάρμακο που προκαλεί την ανάπτυξη νέων δοντιών στους ανθρώπους.

Αυτές οι εξελίξεις έχουν την προοπτική να μεταμορφώσουν τις πρακτικές παγκόσμιας οδοντιατρικής φροντίδας και ιδιαίτερα για άτομα με κληρονομικές οδοντιατρικές παθήσεις. Οι κλινικές δοκιμές το φάρμακο για νέα δόντια αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2024, με σκοπό να είναι διαθέσιμα παγκοσμίως το αργότερο μέχρι το 2030.

Ο Takahashi, Επικεφαλής του Τμήματος Οδοντιατρικής και Στοματικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Ερευνητικό Ινστιτούτο του Νοσοκομείου Κιτάνο έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της καριέρας του στην έρευνα αυτού του φαρμάκου που μπορεί να αλλάξει τη ζωή όσων πάσχουν από ανοδοντία, ολιγοδοντία ή παρόμοιες καταστάσεις που μειώνουν τον αριθμό των δοντιών και καθιστούν βασικές λειτουργίες όπως η μάσηση, η κατάποση και η ομιλία πολύ πιο δύσκολες.

Subscribe to our newsletter!

Φωτογραφία από τα τις πειραματικές δοκιμές για το φάρμακο για νέα δόντια σε νυφίτσα. (The Brighter Side)
Previous Article

Ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ, ψυγεία και πλυντήρια έρχονται στο Matter 1.2

Next Article

Αγοράστε το Flipper Zero πριν να είναι αργά…