Asus Laptops 2022 – Intel Performance Day: Στην τριπλέτα OLED, επιδόσεις, ποιότητα κατασκευής ποντάρει η εταιρεία

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Asus Laptops 2022 - Intel Performance Day: Στην τριπλέτα OLED - επιδόσεις - ποιότητα κατασκευής ποντάρει η εταιρεία

Οι οθόνες OLED, οι κατά το δυνατόν καλύτερες επιδόσεις και η προσεγμένη στις λεπτομέρειές της ποιότητα κατασκευής, είναι η τριπλέτα στην οποία ποντάρει η Asus με τη νέα γκάμα λεπτών και ελαφρών Laptop της στις σειρές Zenbook και Vivobook για το 2022. H Asus παρουσίασε τις τεχνολογίες των νέων της Laptop για το 2022 σε δημοσιογράφους σε διεθνή εκδήλωση στην Αθήνα. 

Οι επιλογές αυτές ώθησαν την εταιρεία στην πρώτη θέση στην ΕΜΕΑ για την περίοδο Δεκεμβρίου 2021 έως Απρίλιο 2022, σύμφωνα με στοιχεία της gfk, ενώ ήταν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο brand στην κατηγορία των καταναλωτικών PC για το 2021. Φυσικά, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Asus έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά σε ό,τι αφορά τα OLED Laptop και αναδείχθηκε Νο1 κατασκευαστής στα Creator Laptop με Nvidia Studio, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία από έρευνες των gfk και NPD για την περίοδο 2021 Q4 έως 2022 Q1 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Βασική επιλογή οι οθόνες OLED για την Asus και το 2022

Asus Rog Flow Z13- Asus Laptops 2022 - Intel Performance Day: Στην τριπλέτα OLED - επιδόσεις - ποιότητα κατασκευής ποντάρει η εταιρεία
Asus Rog Flow Z13 2022 (Electronicanto)

Τα κορυφαία μοντέλα Laptop της Asus για το 2022 είναι εξοπλισμένα με οθόνες OLED και βασίζονται στην πλατφόρμα Intel Evo και στους επεξεργαστές 12ης γενιάς του κατασκευαστή. H χρήση OLED αντί LCD είναι μια κυρίαρχη επιλογή για την Asus, καθώς η εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι αυτό είναι το μέλλον στις οθόνες υπολογιστών, λόγω της σημαντικά υψηλότερης ποιότητας εικόνας που επιτυγχάνουν. 

Αλήθεια είναι ότι μικροί συμβιβασμοί έχουν γίνει κατά το configuration των Laptop (όπως για παράδειγμα το ελάχιστα μεγαλύτερο βάρος ή ηι μικρή διαφορά στην αυτονομία σε σχέση με ανταγωνιστικά προϊόντα) οι οποίοι όμως δεν είναι σε θέση να ωθήσουν τους καταναλωτές να γυρίσουν την πλάτη στις οθόνες OLED. Όπως μας εξήγησαν οι άνθρωποι της Asus στο Intel Performance Day 2022, η εταιρεία πιστεύει σε αυτή την επιλογή που αναμένει να τη θέση σε θέση ισχύος όταν οι άλλοι κατασκευαστές υιοθετήσουν τις οθόνες OLED στα Laptop με μεγαλύτερη θέρμη.

Εξάλλου, όπως θα δούμε στη συνέχεια, η Asus δεν αρκείται στα έτοιμα OEM εξαρτήματα για Laptop, αλλά δεν διστάζει να προωθήσει τις δικές της σχεδιάσεις, αναβαθμιζοντας με τον τρόπο αυτό τη συμπεριφορά των υπολογιστών της.

Καταναλωτές: Πάνω από όλα οι επιδόσεις

Asus best performance laptops 2022
(Asus)

Σύμφωνα με έρευνα της Kantar που διεξήχθει το 2019 ανάμεσα σε 11.000 χρήστες Laptop από 10 χώρες, οι επιδόσεις είναι το βασικότερο κριτήριο των καταναλωτών για όταν επιλέγουν ένα λεπτό Laptop. Έπονται με σειρά προτίμησης, η αυτονομία, η ποιότητα του display και η ποιότητα κατασκευής.

Για να ικανοποιήσει αυτές τις προτιμήσεις των καταναλωτών, η Asus έχει επιμελώς φροντίσει να επιλέξει τον επεξεργαστή με τις ισχυρότες επιδόσεις, σταθμίζοντας παράλληλα την κατανάλωση ισχύος, Οι μετρήσεις της Asus έδειξαν ότι η απόλυτη επιλογή και μάλιστα χωρίς κανένα συμβιβασμό είναι ο 12th Gen Intel Core i7-12700H (H45).

Asus Intel H45 gaming laptop series 2022
(Asus)

Σε ό,τι αφορά την ποιότητα της κατασκευής, τομέας που -σύμφωνα με τη δική μας άποψη- η Asus διακρίνεται. Μάλιστα, η Asus είναι μια από τις λίγες εταιρείες που νιώθουν άνετα να αξιοποιουν την Intel Η45 CPU στα Laptops του 2022, την οποία υποστηρίζει στις επιδόσεις της με ειδική σχεδίαση του συστήματος ψύξης.

Αποτελεσματική ψύξη – το μεγάλο ατού των Asus Laptops του 2022

Asus Laptops 2022 - Η σχεδίαση του ανεμιστήρα ψύξης για το 2022
Η σχεδίαση του ανεμιστήρα ψύξης προβλέπει περισσότερες και πιο λεπτές λεπίδες προώθησης του αέρα. Σε συνδυασμό με το νέο μοτέρ υψηλότερης ροπής που παρέχει μεγαλύτερη ροή αέρα, αλλά και των εισόδων και εξόδων που είναι διαθέσιμες για τον αερισμό, η ψύξη των λεπτών Laptop της Asus για το 2022 είναι καλύτερη από ποτέ. (Asus)

Σύμφωνα με την Asus, το σασί αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για τους κατασκευαστές να βάλουν τη δική τους “υπογραφή” στην υλοποίηση ενός Laptop. Η Asus δίνει χώρο στον Η45 να “αναπνεύσει”, ενώ επεμβαίνει σε μια σειρά από καίρια σημεία του συστήματος ψύξης -μερικά επανασχεδιάζονται από την αρχή- προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, η Asus έχει αναπτύξει στο βάθος του χρόνου μια custom σχεδίαση για τους ανεμιστήρες ψύξης, η οποία επιτυγχάνει ενσωμάτωση περισσότερων και λεπτότερων λεπίδων κινητοποιησης του αέρα.

Το μοτέρ ψύξης της Asus για το 2022 με 12 πόλους
Το μοτέρ ψύξης της Asus για το 2022 με 12 πόλους. (Electronicanto)

Επανασχεδιασμένο είναι το μοτέρ των ανεμιστήρων που αναλαμβάνουν να ψύξουν στον H45. Διαθέτει 9 slot, αντί 6 slot, και περισσότερους πόλους, 12 αντί 9. Αξίζει να αναφέρουμε ότι 9 πόλοι μοτέρ απαντώνται σε αξιοπρεπείς σχεδιάσεις ψύξης, όπως μας ενημέρωσε η εταιρεία. Επίσης, το υψηλών προδιαγραφών μοτέρ της Asus ενσωματώνει διπλό σύστημα εξαερισμού, αντί μονού, για να επιτύχει τελικά 17% υψηλότερη ροή αέρα, από ό,τι τα συμβατικά μοτέρ.

Διπλά και διαφορετικού μεγέθους μεταξύ τους είναι τα heat pipes, ενώ ο ζεστός αέρας από τους ανεμιστήρες εξέρχεται από διπλές εξόδους.

Ειδική μέριμνα έχει δοθεί για την ισχυρή καταστολή του θορύβου που παράγουν οι ανεμιστήρες.

Asus Zenbook 16X OLED laptop 2022
To Asus Zenbook 16X OLED laptop του 2022 ενσωματώνει καινοτομίες και στον τομέα των Human Interface Devices. (φωτό: Electronicanto)

Ανάμεσα στα Asus Laptops για το 2022, το ZenBook Pro 16X UX7602 έχει ξεχωριστή θέση, όχι μόνο για το μέγεθός του, αλλά και για το αποκλειστικό σύστημα ψύξης με δύο θαλάμους, το 3D Vapor Chamber, το οποίο οδηγεί το 16” laptop της Asus σε 10W αύξηση της ισχύος του, κατεβάζοντας τη θερμοκρασία του σασί κατά 7⁰C (!) σε σχέση με άλλες σχεδιάσεις της Asus. Στο 3D Vapor Chamber, η εισαγωγή του αέρα γίνεται από τρεις πλευρές, ενώ επιτυγχάνεται 30% υψηλότερη ροή αέρα.

Asus Intel H45 gaming laptop series 2022
(Asus)

Χάρη σε αυτές τις επιλογές ψύξης, οι μηχανικοί της εταιρείας μπορούν να ενσωματώνουν κορυφαία υποσυστήματα σε πολύ λεπτά Gaming Laptop, όπως είναι ο επεξεργαστής Intel Core i9 και η κάρτα γραφικών Nvidia GeForce RTX 3060, χωρίς να προβληματίζει η απαγωγή θερμότητας.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Καινοτόμο game-based πρόγραμμα εκμάθησης για παιδιά

Next Article

AGON AGM600: Εργονομικό gaming mouse με ενσωματωμένο φωτισμό RGB