Ταξίδι στο χρόνο με το Google Earth

Author: No Comments Share:
google earth timelapse ταξίδι στο χρόνο

Η νέα λειτουργία που προστέθηκε στο Google Earth δείχνει τις αλλαγές που έχει υποστεί ο πλανήτης μας τα τελευταία 37 χρόνια.

Το Google Earth λαμβάνει την μεγαλύτερη ενημέρωση από το 2017 και μετά, προσθέτοντας την λειτουργία Timelapse, που δίνει την δυνατότητα να δούμε τον πλανήτη και τις αλλαγές του με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η τετραδιάστατη διαδραστική προβολή περιλαμβάνει δορυφορικές εικόνες σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών, συγκεκριμένα των τελευταίων 37 ετών, από το 1984 έως και το 2020.

Η Google έχει συλλέξει περισσότερες από 24 εκατομμύρια δορυφορικές εικόνες, μεγέθους τετράκις δισεκατομμυρίων pixels που χρειάστηκαν περισσότερες από 2 εκατομμύρια ώρες επεξεργασίας σε χιλιάδες μηχανήματα του Google Cloud. Το αποτέλεσμα είναι μια σύνθεση 20 petabytes δορυφορικών εικόνων σε ένα μόνο βίντεο-μωσαϊκό, μεγέθους 4,4 terapixel, που αντιστοιχεί σε 530000 βίντεο 4K ανάλυσης. Η Google σημειώνει ότι αυτοί οι υπολογισμοί έγιναν στα κέντρα δεδομένων της, που αντισταθμίζονται με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος, ως μέρος της προσπάθειάς της να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός μέλλοντος χωρίς άνθρακα.

Σύμφωνα με την Google, το Timelapse είναι το μεγαλύτερο βίντεο του πλανήτη – για τον πλανήτη και κατάφερε να ολοκληρωθεί χάρη στην βοήθεια της NASA και το πρόγραμμα Landsat της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, καθώς και το πρόγραμμα Copernicus της Ευρωπαϊκής ένωσης, που διέθεσε δορυφόρους Sentinel για την ολοκλήρωση αυτού του εντυπωσιακού έργου.

Είναι σημαντικό ότι οι δυνατότητες του Timelapse μπορούν να ανοίξουν συζητήσεις σχετικά με το πολύπλοκο ζήτημα του αποτυπώματος της ανθρωπότητας στον πλανήτη και να δώσει την ευκαιρία να αξιολογήσουμε την υγεία του μοναδικού σπιτιού μας στο σύμπαν, την Γη.

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε πάνω από 800 δισδιάστατα και τρισδιάστατα βίντεο, για δημόσια χρήση, μέσω της ιστοσελίδας του Earth Engine. Τα βίντεο είναι διαθέσιμα για προβολή σε μορφή MP4, όπως και στο Youtube κανάλι του Google Earth, ενώ παράλληλα η Google προσκαλεί κυβερνήσεις, ερευνητές, εκδότες, εκπαιδευτικούς και ανθρώπους με επιρροή να χρησιμοποιήσουν το Timelapse για να ρίξουν φως στα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

realme 8 Pro: δείτε το φυσικό μέγεθος της κάμεράς του σε teardown βίντεο

Next Article

IFA 2021: επανέρχεται στην “πλήρη έκδοση”