Hacking Google

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
samsung bing google πανικός, Hacking Google

Hacking Google – μια νέα, δωρεάν διαθέσιμη, σειρά έξι επεισοδίων που παρουσιάζει τους χάκερ που μας κρατούν ασφαλείς στο Διαδίκτυο.

Hacking Google
(Google)

Το έργο των ομάδων ασφαλείας της Google πραγματοποιείται κυρίως πίσω από κλειστές πόρτες – είτε πρόκειται για την αναχαίτιση κυβερνοεπιθέσεων μεγάλης κλίμακας, είτε για όσους εργάζονται, προσπαθώντας να χακάρουν την Google, προκειμένου να ενισχυθεί η άμυνά της. Σήμερα σας μεταφέρουμε στα παρασκήνια της διαδικασίας αυτής με το HACKING GOOGLE, μια νέα σειρά έξι επεισοδίων που παρουσιάζει τις επίλεκτες ομάδες ασφαλείας που σας κρατούν ασφαλείς καθημερινά. 

Η ιστορία μας ξεκινά το 2010, όταν και ανακοινώσαμε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η Google δέχτηκε μια εξελιγμένη επίθεση μεγάλης κλίμακας κατά των εταιρικών υποδομών της, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και επηρέασε τουλάχιστον 20 ακόμη εταιρείες. Η επίθεση αυτή υπήρξε σημείο αναφοράς στην ιστορία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Με την ονομασία Επιχείρηση Aurora, ήταν η πρώτη φορά που μια εταιρεία όπως η Google αναγνώριζε δημοσίως μια επίθεση αυτού του μεγέθους και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τον τρόπο με τον οποίο ασφαλίζει τις υποδομές της. 

Στον απόηχο της Aurora, ξεκινήσαμε μια πλήρη αναδιαμόρφωση της ομάδας ασφαλείας μας, της στρατηγικής μας και των τεχνικών δυνατοτήτων μας. Συγκεντρώθηκαν νέες επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων, χιλιάδες κορυφαίοι εμπειρογνώμονες ασφαλείας ανά τον κόσμο, νέα παραδείγματα, νέο υλικό και νέες άκρως εξειδικευμένες ομάδες – όλα με έναν σκοπό: να διασφαλίσουμε ότι οι χρήστες θα παραμείνουν ασφαλείς απέναντι σε κάθε μελλοντική επίθεση. Δεκατρία χρόνια μετά, είμαστε περήφανοι που μπορούμε να πούμε ότι η Google κρατάει περισσότερους ανθρώπους ασφαλείς στο διαδίκτυο από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στον κόσμο. 

Η σειρά Hacking Google

Hacking Google
(Google)

Η σειρά HACKING GOOGLE παρουσιάζει μερικές από τις πολλές ομάδες που εργάζονται για αυτό και κυκλοφόρησε για το κοινό μετά το H4CK1NG G00GL3 CHALLENGE κατά το οποίο, χιλιάδες χάκερ, χομπίστες και φοιτητές από περισσότερες από εκατό χώρες, συνεργάστηκαν για ένα Σαββατοκύριακο, ώστε να επιλύσουν γρίφους ασφαλείας και να “ξεκλειδώσουν” κάθε ένα από τα επεισόδια.

Η σειρά HACKING GOOGLE είναι από σήμερα, 23/3/2023, διαθέσιμη και με ελληνικούς υπότιτλους στο Youtube (https://www.youtube.com/playlist?list=PLmCc_Airub8Y46J80MwocElQIkChGP0D_)

Επεισόδιο 000: Operation Aurora. Τι συμβαίνει όταν μια εταιρεία δέχεται μια επίθεση μεγάλης κλίμακας; Η Google το ανακάλυψε και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. 

Επεισόδιο 001: Threat Analysis Group. Φρουροί. Παρατηρητές. Κυβερνο – Φύλακες. Στην αντιμετώπιση απειλών, πάντα υπήρχαν εκείνοι που εργάζονταν για να προστατέψουν τους υπόλοιπους. Αλλά ποιος προστατεύει από τις απειλές που παραμονεύουν στο διαδίκτυο; 

Επεισόδιο 002: Detection & Response. Γνωρίστε την “πυροσβεστική υπηρεσία” του διαδικτύου, την επίλεκτη ομάδα που ανταποκρίνεται όταν αναφλέγεται το διαδίκτυο.

Επεισόδιο 003: Red Team. Η δουλειά τους είναι μια: Να χακάρουν την Google εκ των έσω. 

Επεισόδιο 004: Bug Hunters. Είναι μαθητές λυκείου, δικηγόροι, επαγγελματίες πληροφορικής και χομπίστες. Και έχουν βγάλει εκατομμύρια, χακάροντας την Google στον ελεύθερο χρόνο τους. 

Επεισόδιο 005: Project Zero. Zero Days. Ίσως είναι οι πιο επικίνδυνοι τρόποι εκμετάλλευσης στον κόσμο. Και ο αγώνας δρόμου έχει ξεκινήσει με στόχο να τους εντοπίζουμε πριν την επίθεση. 

Hacking Google to Defend Enterprise. Behind the scenes με τον Chief Information Security Officer του Google Cloud, Phil Venables. Γνωρίστε τους ανθρώπους που προστατεύουν από απειλές όλους τους οργανισμούς στο Google Cloud. 

Καθημερινά, δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν την Google για να βρουν αξιόπιστες πληροφορίες, να φτάσουν στον προορισμό τους, να επικοινωνήσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και πολλά άλλα. Όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, είναι δική μας ευθύνη να διατηρήσουμε τις προσωπικές τους πληροφορίες ιδιωτικές, ασφαλείς και προστατευμένες. 

Για τις πρωτόγνωρες ιστορίες των ειδικών που κάνουν αυτή τη δουλειά, δείτε το HACKING GOOGLE, διαθέσιμο με ελληνικούς υπότιτλους στο YouTube.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Huawei P60 Pro και Watch Ultimate: Έρχονται σύντομα στην Ευρώπη!

Next Article

Odyssey Universe, μια εμπειρία Gaming για το Fortnite από τη Samsung