Τι προσφέρει στην εικόνα των LG TV 2018 ο α9

Author: No Comments Share:
LG a9 processor

Ο νέος επεξεργαστής α9 ενσωματώνεται στις LG TV 2018 με στόχο να προσφέρει ρεαλιστικές εικόνες με πλούσια χρώματα, ευκρίνεια και βάθος.

Ο επεξεργαστής α9, πέρα από να κάνει τη χρήση των LG TV 2018 πιο εύκολη και να τις μετατρέπει σε κέντρο ελέγχου του οικιακού οικοσυστήματος, οδηγεί σε σημαντική αναβάθμιση της ποιότητας της εικόνας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνει η LG, ένα βασικό στοιχείο του α9 είναι η διαδικασία μείωσης του θορύβου της εικόνας σε τέσσερα στάδια, διπλάσια σε σύγκριση με τις συμβατικές τεχνικές. Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιείται επιτρέπει μεγαλύτερη ακρίβεια στη μείωση του θορύβου, βελτιώνοντας τη σαφήνεια των εικόνων και προσφέροντας αποτελεσματικότερη απόδοση των διαβαθμίσεων.

Σύμφωνα με την LG, o α9 βελτιώνει επίσης την απόδοση των χρωμάτων, χάρη στις προηγμένες δυνατότητες χαρτογράφησης. Ο βελτιωμένος αλγόριθμος διορθώσεως χρώματος επιτρέπει τη δημιουργία περισσότερων φυσικών χρωμάτων διευρύνοντας τις συντεταγμένες αναφοράς κατά επτά φορές σε σχέση με τα προηγούμενα. Ο επεξεργαστής α (Alpha) 9 έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει υψηλό ρυθμό καρέ (high frame rate – HFR) για την παραγωγή ομαλότερων και καθαρότερων εικόνων κίνησης στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο για καλύτερη απόδοση περιεχομένου όπως αθλητικά και κινηματογραφικές ταινίες δράσης. Ως αποτέλεσμα της χρήσης του νέου επεξεργαστή εικόνας, οι τηλεοράσεις LG OLED TV 2018 μπορούν να απεικονίσουν περιεχόμενο με μέγιστη ποιότητα, λέει η LG.

H LG ανακοίνωσε πέντε νέες σειρές OLED TV για το 2018, τις W8, G8, C8, B8, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες σε μεγέθη από 55″ έως 77″. H σειρά OLED TV B8 χρησιμοποιεί τον επεξεργαστη α7.

LG ThinQ TV
H LG W8 OLED TV με ThinQ AI. (φωτό: LG)

LG Super UHD TV με Nano Cell display, FALD backlight – Full Array Local Dimming – και α7

Το 2017, η LG παρουσίασε τις τηλεοράσεις Nano Cell Super UHD. Συνδυάζοντας την τεχνολογία Nano Cell, τον οπίσθιο φωτισμό FALD και τον επεξεργαστή α7, οι Super UHD της LG του 2018  μπορούν να προσφέρουν αναβαθμισμένη συνολικά απόδοση εικόνας, με βαθύτερo μαύρo, βελτιωμένες λεπτομέρειες στις σκιές και ακριβέστερο χρώμα από ευρείες γωνίες θέασης, λέει η LG.

Οι Super UHD TV με FALD έχουν πυκνότερες ζώνες οπίσθιου φωτισμού πίσω απο την οθόνη, σε όλοκληρη την επιφάνεια της, αντίθετα με το Edge Backlight, όπου τα LED είναι τοποθετημένα στην περιφέρεια. Η τεχνολογία της LG, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, βελτιώνει τα επίπεδα μαύρου χρώματος με ανεξάρτητο έλεγχο στις ζώνες φωτισμού LED, βελτιώνοντας τις λεπτομέρειες σκιών, τα χρώματα και την αντίθεση.

Στις LG Nano Cell Super UHD TV 2018, ο επεξεργαστής α7 χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του οπίσθιου φωτισμού FALD του LCD πάνελ .

4K Cinema HDR

Οι τηλεοράσεις OLED και Super UHD του 2018 της LG διαθέτουν λειτουργία 4K Cinema HDR, η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα από το HDR format του σήματος εισόδου. Οι τηλεοράσεις OLED και Super UHD της LG του 2018 υποστηρίζουν το Advanced HDR της Technicolor, πλεόν των Dolby Vision, HDR10 και HLG (Hybrid Log-Gamma). Οι τηλεοράσεις OLED και Super UHD της LG επεξεργάζονται δυναμικά τις εικόνες HDR  frame by frame χρησιμοποιώντας τον αποκλειστικό αλγόριθμο της LG, Enhanced Dynamic Tone mapping. Τόσο οι τηλεοράσεις OLED όσο και οι τηλεοράσεις Super UHD διαθέτουν ήχο surround Dolby Atmos.

«Η LG επιδιώκει συνεχώς να καινοτομεί στην οικιακή ψυχαγωγία και το LG ThinQ μαζί με τον επεξεργαστή α9 θα προσφέρουν μια ασύγκριτη εμπειρία θέασης στη βιομηχανία», δήλωσε ο Brian Kwon, Πρόεδρος της LG Home Entertainment Company. «Στην LG, στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής των χρηστών και να προσφέρουμε ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, την οποία παρέχουν οι τηλεοράσεις μας για το 2018».

Previous Article

SanDisk 1TB USB Type-C

Next Article

USB Fast Charger και επίσημα

Leave a Reply