H τεχνολογία USB-C στις οθόνες υπολογιστών

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Philips monitor USB-C

Η Philips εξηγεί τα πλεονεκτήματα της σύνδεσης USB-C και πώς αυτή χρησιμοποιείται σε οθόνες της.

Philips USB-C - DP daisy chain
Monitor daisy chaining με συνδέσεις USB-C και DP. (φωτό: Philips)

Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, η ταχύτητα και η κινητικότητα παίζουν πρωταρχικό ρόλο. Είτε πρόκειται για το σπίτι, είτε για το χώρο εργασίας, είτε για κάποιο άλλο χώρο, η νέα αυτή πραγματικότητα απαιτεί τεχνολογία που ακολουθεί το ρυθμό των χρηστών. Φορητότητα, συνδεσιμότητα και ευελιξία είναι πλέον απαραίτητα χαρακτηριστικά. Το USB-C, η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα της μεταφοράς δεδομένων, διευκολύνει την κινητικότητα στην καθημερινότητα μας. Η MMD, brand license partner των οθονών Philips, προσφέρει μια σειρά οθονών συνδεσιμότητας USB και στο παρόν άρθρο εξηγεί με ποιο τρόπο αξιοποιεί τη δύναμη και τις δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας, για να προσφέρει  περισσότερη άνεση και παραγωγικότητα.

USB-C: ένα αναδυόμενο πρότυπο

Η τεχνολογία USB-C επιτρέπει στους χρήστες τη φόρτιση, μεταφορά σήματος εικόνας και ήχου, καθώς και τη σύνδεση στο Internet με ένα μόνο καλώδιο. Στο μέλλον, αναμένεται να γίνει ο προκαθορισμένος σύνδεσμος της επιλογής για την tech βιομηχανία. To βύσμα σύνδεσης μόλις 2,4mm, είναι ιδανικό για υπερ-φορητές συσκευές και καθιερωμένα notebooks. Επιπλέον, είναι περιστρέψιμο και έτσι μπορεί να τοποθετηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Χάρη στο σχήμα του USB-C, όλες οι άλλες ειδικά διαμορφωμένες από τους κατασκευαστές υποδοχές θα γίνουν κάποια στιγμή παρελθόν, καθώς το USB-C μετατρέπεται στο στάνταρ εξάρτημα του κλάδου, επιτρέποντας στους χρήστες να τοποθετούν, να συνδέουν και να φορτίζουν τον υπολογιστή τους χωρίς τη χρήση πολλαπλών καλωδίων. Οι θύρες USB-C δεν απαγορεύουν τη παράλληλη χρήση άλλων συνδέσεων, όπως HDMI, VGA, DisplayPort και άλλα.

USB-C: σχεδιασμένο για φορητότητα

Οι οθόνες Philips με συνδεσιμότητα USB-C είναι σχεδιασμένες για σύγχρονους και χώρους εργασίας πολλαπλών χρήσεων και προσφέρουν την ταχύτητα και την ευελιξία της σύνδεσης. Χάρη σε μια εύκολη στη χρήση, μονή υποδοχή, η οθόνη μετατρέπεται σε κόμβο επιτρέποντας στιγμιαία στους χρήστες να μεταφέρουν δεδομένα σε εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες και να φορτίζουν τα notebooks τους. Επίσης, χρησιμεύει ως σταθμός σύνδεσης, χωρίς την κατάληψη επιπλέον χώρου στην επιφάνεια εργασίας. Η οθόνη συνδέεται με περιφερειακές συσκευές, όπως fullsized πληκτρολόγιο, mouse, εξωτερικό HDD, camera, ή ακόμα και ακουστικά. Εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήστε ενσύρματη σύνδεση internet, το καλώδιο μπορεί ακόμα να συνδεθεί στην docking οθόνη με μια standard υποδοχή RJ45. Οι οθόνες αυτές της Philips είναι κατάλληλες για γραφίστες που θέλουν να συνδέσουν πολλές οθόνες σε ένα notebook, ή για χρήστες που θέλουν να επεκτείνουν την περιορισμένη συνδεσιμότητα της συσκευής τους, όπως και για επαγγελματίες χρήστες που αναζητούν τις μέγιστες δυνατότητες των ευέλικτων χώρων εργασίας.

Τρεις οθόνες Philips με συνδεσιμότητα USBC είναι σχεδιασμένες για να ικανοποιήσουν τις σημερινές ανάγκες συνδεσιμότητας: 

Philips 258B6QU USB-C
H οθόνη Philips 258B6QU με σύνδεση USB-C. (φωτό: Philips)

 1. Philips 241B7QUPBEB, σειρά B, με συνδεσιμότητα USB Τύπου C

Η οθόνη αυτή επιτρέπει την ταυτόχρονη αλυσιδωτή σύνδεση τεσσάρων οθονών με ένα notebook, με τη χρήση ενός μόνο καλωδίου USBC. Εκτός από διευρυμένο χώρο εργασίας και συνδεσιμότητα, η Full HD οθόνη 24 ιντσών της Philips διαθέτει εργονομικά χαρακτηριστικά και εύκολη προσαρμοστικότητα. Ρυθμίσεις όπως η λειτουργία LowBlue, ή η τεχνολογία Flickerfree παρέχουν μακροπρόθεσμα ευεργετικά οφέλη για τα μάτια. Η λειτουργία LowBlue μειώνει το μπλε φως μικρού μήκους κύματος που προκαλεί βλάβη στα μάτια, ενώ η τεχνολογία Flickerfree ρυθμίζει τη φωτεινότητα και καθιστά τη θέαση ακόμα πιο άνετη. 

2. Philips 258B6QUEB, σειρά B, με συνδεσιμότητα USB Τύπου C

Η Philips 258B6QUEB 25 ιντσών, είναι μια μεγάλη και ευέλικτη οθόνη με συνδεσιμότητα USBC που ταιριάζει στις ανάγκες των επαγγελματιών χρηστών. Η ανάλυση της είναι Quad HD. Επιπλέον, η Smart Ergo Base επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν το ύψος, την περιστροφή και την κλίση της οθόνης για καλύτερη στάση σώματος. Το στενό πλαίσιο αποτρέπει τον αντιπερισπασμό, λέει η Philips.

Philips 328P6AUBREB USB-C
H Philips 328P6AUBREB είναι οθόνη 4K HDR, 32 ιντσών, με USB-C. (φωτό: Philips)

 3. Philips 328P6AUBREB, σειρά P, με υποδοχή USBC

Το επερχόμενο μοντέλο οθόνης 32 ιντσών αποτελεί επιλογή για επαγγελματικές γραφιστικές εφαρμογές όπως το CAD, 3D graphics, Adobe Creative Cloud και φωτογραφία. Προσφέρει γραφικά υψηλής ευκρίνειας σε ανάλυση QHD, HDR, και κάλυψη κατά  99% του Adobe RGB. Η Philips 328P6AUBREB αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα, μέσα στο Νοέμβριο. 

Info: Philips

Previous Article

FIFA: σε UHD HDR το Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά

Next Article

Εκπτώσεις Νοεμβρίου στα καταστήματα Wind