Ο Aibo στην IFA για πρώτη φορά

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
aibo

Η Sony έδωσε ζωή, νου και συναισθήματα στον Aibo, τον κοινωνοικοποίησε και τον έφερε για πρώτη φορά στην IFA.

Ανάμεσα στους τομείς δραστηριοποίησης της Sony είναι η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη. Με μια μικρή διακοπή, λόγω συγκυριών, η εταιρία είχε σταματήσει την ανάπτυξη του περισσότερου γνωστού της προϊόντος στον τομέα, του Aibo. Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει και το αυτόματο ρομπότ Aibo εμφανίζεται στην Ευρώπη για πρώτη φορά. Από την κυκλοφορία του στην Ιαπωνία τον Ιανουάριο του 2018, ο σκύλος Aibo έχει ξεπεράσει τις 20.000 παραγγελίες, ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσει και στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Σεπτέμβριο 2018.

Στον τομέα της AI και της ρομποτικής, πολλά έργα παρουσιάζουν σταθερή πρόοδο και η Sony θα συνεχίσει να προσφέρει νέες ιδέες που επεκτείνουν τη δυναμική στον τομέα των ηλεκτρονικών συσκευών συνδυάζοντας τις τεχνολογίες απεικόνισης και ήχου, αισθητήρες ηλεκτρομηχανικής με την τεχνητή νοημοσύνη, τη ρομποτική και άλλους τομείς.

Στο Elecronicanto δεν είναι η πρώτη φορά που γράφουμε για τον Aibo και τις τεχνολογίες του, όπως δεν είναι η πρώτη φορά που γράφουμε για την τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύσσει η Sony. Στα παρακάτω link μπορείτε να διαβάσετε για την ιστορία του Aibo, για την σύγχρονη έκδοσή του, την οποία η Sony επέδειξε στην IFA 2018, αλλά και για την open source της κονσόλας τεχνητής νοημοσύνης της Sony για τους developers – τεχνολογία που έχει το δικό της σημαντικό μερίδιο στην ανάπτυξη του Aibo.

To Okey too cute #aibo #sony #sonyIFA

A post shared by Melinda Gaál (@melinda.gaal) on

 

Previous Article

WIND VISION: Εμπειρία και περιεχόμενο

Next Article

Lenovo@ IFA 2018: Yoga C930 με Rotating Sound bar