10 χρόνια Xiaomi

Author: No Comments Share:
10 χρόνια Xiaomi Lei Jun

Η Info Quest Technologies, επίσημος διανομέας και εξουσιοδοτημένο επισκευαστικό κέντρο της Xiaomi σε Ελλάδα και Κύπρο γιορτάζει μαζί μας τα 10 χρόνια της Xiaomi.

Η Xiaomi, μια από τις ηγέτιδες εταιρείες στην τεχνολογία, γιορτάζει φέτος τα 10α γενέθλιά της. Η εταιρεία ιδρύθηκε στις 6 Απριλίου 2010 και ο Πρόεδρος και ιδρυτής Lei Jun, έκανε ομιλία στην οποία συνόψισε ολόκληρη τη δεκαετία. Στην ομιλία ανέφερε τις πιο σημαντικές στιγμές της εταιρείας, τις διακυμάνσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των ετών, τις πρωτοποριακές στιγμές και το πώς η Xiaomi έγινε παγκόσμιo brand.

Όπως δήλωσε στην ομιλία του: «Από την αρχή, το όνειρό μας ήταν να φτιάξουμε τα καλύτερα κινητά τηλέφωνα στον κόσμο, στο ½ της τιμής, ώστε να είναι προσιτά σε όλους. Η δημιουργία των καλύτερων τηλεφώνων στον κόσμο από αυτή τη μικρή εταιρεία τεχνολογίας με έδρα το Πεκίνο που ξεκίνησε σχεδόν από το μηδέν, ήταν ένα δύσκολο έργο, ενώ ο στόχος της μισής τιμής φαινόταν ως μια παράλογη υπόθεση. Πώς θα μπορούσαμε να μετατρέψουμε αυτήν την υπόθεση σε αξιόπιστη προοπτική; Πρότεινα μια ιδέα κάπως «εντυπωσιακή»: όλοι οι τεχνολογικοί γίγαντες εξειδικεύονται στο hardware. Tι θα γινόταν όμως αν η κατασκευή και η εμπορία smartphone αξιοποιούσε την κουλτούρα του Διαδικτύου, χρησιμοποιώντας διαδικτυακά κανάλια λιανικής, κάνοντας ελάχιστο παραδοσιακό μάρκετινγκ και προσφέροντας διαδικτυακές υπηρεσίες; Εάν μπορούσαμε να συνδυάσουμε software, hardware και διαδικτυακές υπηρεσίες θα διαγράφαμε τη δική μας πορεία προς την επιτυχία, θέτοντας μια ανατρεπτική πρόκληση που αλλάζει τους κανόνες. Μια στρατηγική η οποία όπως φαίνεται από την πορεία της εταιρείας στέφθηκε με επιτυχία».

Μεταξύ άλλων ο Lei Jun αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία της Xiaomi μια δεκαετία μόλις μετά την ίδρυσή της να βρίσκεται για 2η συνεχή χρονιά στη λίστα του Fortune 500, καταλαμβάνοντας την 422η θέση, κερδίζοντας 46 θέσεις σχέση με την περσινή χρονιά. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Xiaomi ήταν η νεότερη εταιρεία στη λίστα το 2019, με κατάταξη στο No. 468. Φέτος διατηρεί και την κατάταξή της στην Νο. 7 στην κατηγορία Υπηρεσίες Διαδικτύου και Λιανικής.

Στο τέλος της ομιλίας, ο ιδρυτής της Xiaomi παρουσίασε τρία νέα προϊόντα τα Mi 10 UltraMi TV LUX OLED Transparent Edition, και Redmi K30 Ultra.

Ολόκληρη η ομιλία του Lei Jun στα Αγγλικά είναι διαθέσιμη εδώ.

Previous Article

“Αξεπέραστες εικόνες” με τη νέα SM8050 της LG

Next Article

Η Asus προανήγγειλε 4K HDMI 2.1 μόνιτορ