4 τρόποι να εξοικονομείτε μπαταρία στα Windows 11

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
4 τρόποι να εξοικονομείτε μπαταρία στα Windows 11

4 εύκολοι τρόποι να αυξήσετε το προσδόκιμο ζωής της μπαταρίας σας, εάν χρησιμοποιείτε Windows 11.

Εάν έχετε ποτέ ξεχάσει τον φορτιστή σας, γνωρίζετε το άγχος του να βλέπετε τη μπαταρία του υπολογιστή σας να εξαντλείται. Το συναίσθημα είναι ακόμη χειρότερο αν έχετε κάποια δουλειά την οποία δεν προλάβατε να αποθηκεύσετε πριν τελειώσει η μπαταρία. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που ίσως η μπαταρία σας εξαντλείται γρήγορα όμως, αν χρησιμοποιείτε Windows 11, η Microsoft παρέχει κάποιες ρυθμίσεις που βοηθούν στην συντήρηση της ζωής της μπαταρίας σας.

Εμποδίστε εφαρμογές από το να κάνουν ανανέωση στο background

Οι εφαρμογές στον υπολογιστή σας τρέχουν στο background, κάτι που τους επιτρέπει να συνεχίζουν τη λειτουργία τους ακόμη και αν δεν τις χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, μπορεί να σας ειδοποιήσουν εάν λάβετε κάποιο μήνυμα, email ή σχόλιο στα κοινωνικά δίκτυα. Όμως, δε χρειάζεστε συνέχεια τη λειτουργία τους, ειδικά αν προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε μπαταρία. Μπορείτε να τις διακόψετε κάνοντας τα εξής:

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πηγαίντε στο Σύστημα.
  2. Επιλέξτε Ισχύς & Μπαταρία.
  3. Κάτω από την Μπαταρία επιλέξτε Ενεργοποίηση τώρα (πρέπει να μην είστε συνδεδεμένοι με συσκευή τροφοδοσίας).

Αντίστοιχα στα αγγλικά

Μόλις το ενεργοποιήσετε, ειδοποιήσεις και δραστηριότητα στο παρασκήνιο θα παύσουν για να επεκταθεί η ζωή της μπαταρίας σας.

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το ποσοστό κάτω από το οποίο ενεργοποιείται ο battery saver και να χαμηλώσετε τη φωτεινότητα της οθόνης σας για όταν είναι σε ισχύ ο battery saver.

Μειώστε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης σας

Ο ρυθμός ανανέωσης είναι το πόσο συχνά ανανεώνεται η εικόνα στην οθόνη σας κάθε δευτερόλεπτο: όσο μεγαλύτερος o ρυθμός, τόσο πιο ομαλή εμφανίζεται η κίνηση στην οθόνη. Εάν δε χρειάζεστε υψηλό ρυθμό ανανέωσης (κυρίως απαραίτητος στα βιντεοπαιχνίδια), μπορείτε να τον χαμηλώσετε ως εξής:

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πηγαίντε στο Σύστημα.
  2. Κατευθυνθείτε στην Οθόνη και από εκεί στις Σύνθετες ρυθμίσεις οθόνης.
  3. Επεξεργαστείτε τον αριθμό που εμφανίζεται δίπλα στο Επιλέξτε ρυθμό ανανέωσης.

Ανάλογα με τη συσκευή σας, ίσως να μη σας δίνεται η επιλογή να μειώσετε τον ρυθμό ανανέωσης.

Επιλέξτε σκούρο θέμα ή background

Σε περίπτωση που ο υπολογιστής σας διαθέτει OLED display, το σκούρο υπόβαθρο θα βοηθήσει στην επέκταση της ζωής της μπαταρίας καθώς κάθε πίξελ φωτίζεται ξεχωριστά και άρα τα μαύρα πίξελ κάθε φορά δε θα φωτίζονται, εξοικομώντας μπαταρία. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για παλαιότερες LCD/LED οθόνες.

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πηγαίντε στην Εξατομίκευση.
  2. Στην κορυφή της σελίδας, επιλέξτε από τα σκούρα θέματα.

Εάν έχετε ήδη προσωποποιημένο σκούρο background, μπορείτε να διαλέξετε Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση > Χρώματα και να επιλέξετε Σκούρο από τις διαθέσιμες επιλογές.

Ελαττώστε τον χρόνο κλειδώματος οθόνης

Όσο περισσότερη ώρα είναι ανοιχτή η οθόνη σας, τόσο περισσότερη μπαταρία καταναλώνει για αυτό συμφέρει να προγραμματίσετε το γρήγορο κλείσιμο της όταν απομακρύνεστε από τον υπολογιστή σας.

  1. Από τις Ρυθμίσεις επιλέξτε Σύστημα.
  2. Κλικάρετε στο Ισχύς & Μπαταρία.

Κάτω από την Ισχύ, θα βρείτε αρκετές ρυθμίσεις για το αυτόματο κλείσιμο της οθόνης μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αδράνειας. Βέβαια, η ρύθμιση αυτή έχει νόημα μόνο όταν ο υπολογιστής σας τροφοδοτείται από την μπαταρία του και όχι από το φορτιστή.

Αυτοί είναι μερικοί από τους επικρατέστερους τρόπους να εξοικονομείτε τη μπαταρία του υπολογιστή σας, στα Windows 11.

 

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

4K UltraGear Nano IPS gaming monitor διαθέτει η LG

Next Article

Εμφανίστηκε ο σχεδιασμός του Samsung Galaxy A23 5G