Η Apple εξετάζει τη διάθεση υπηρεσίας cloud gaming

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Η Apple έχει σκεφτεί να κυκλοφορήσει μία cloud gaming υπηρεσία

Η Apple ίσως αρχίζει να καταλαβαίνει πως το ενδιαφέρον για τις cloud gaming υπηρεσίες συνεχώς αυξάνεται.

Η Apple Arcade σκέφτεται να κυκλοφορήσει μία υπηρεσία cloud gaming για να μπορέσει να ανταγωνιστεί το Xbox Cloud Gaming και το Google Stadia, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Στο τελευταίο “Power On” newsletter, ο Gurman εξήγησε πως η Apple έχει σκεφτεί να κυκλοφορήσει μία υπηρεσία cloud gaming όπως έχουν κάνει και οι ανταγωνιστές της.

«Η πλατφόρμα gaming της Apple είναι αρκετά μοναδική, μιας και βασίζεται εξ ’ολοκλήρου σε παιχνίδια που τρέχουν στις συσκευές της από μόνα τους και όχι από το cloud. Οι Microsoft, Nvidia, Google και άλλες εταιρείες έχουν κυκλοφορήσει υπηρεσίες cloud gaming που επιτρέπουν υποστήριξη μίας μεγάλης γκάμας παιχνιδιών και δημιουργούν μία εμπειρία παρόμοια με του Netflix αλλά για τα παιχνίδια. Περιέργως, η Apple δεν επιτρέπει στους ανταγωνιστές της να συμμετέχουν στο Apple Arcade στο App Store. Η εταιρεία αναφέρει πως αυτό δεν γίνεται λόγω το ότι είναι ανταγωνιστές, αλλά απλά επειδή δεν επιτρέπει υπηρεσίες cloud gaming στις συσκευές της. Παρόλα αυτά, μου είπαν πως η εταιρεία στο παρελθόν είχε συζητήσει εκτενώς τις προοπτικές που υπάρχουν με την κυκλοφορία μίας τέτοιας υπηρεσίας. Απλώς ελπίζω πως αν η Apple κάνει κάτι τέτοιο, να επιτρέψει στους ανταγωνιστές της να συμμετάσχουν στην υπηρεσία της.»

Mark Gurman, Bloomberg.
Το Apple Arcade

Μέχρι στιγμής, η Apple έχει εστιάσει σε παιχνίδια που πρέπει να κατεβούν παρά σε παιχνίδια που είναι διαθέσιμα από το cloud. Η εταιρεία κυκλοφόρησε το Apple Arcade τον Σεπτέμβριο του 2019 ως μία συνδρομητική mobile gaming υπηρεσία χωρίς διαφημίσεις και χωρίς αγορές εντός των παιχνιδιών. Το Apple Arcade είναι διαθέσιμο ανάμεσα στα iPhone, iPad, iPod Touch, Apple TV και Mac για 4,99 δολάρια τον μήνα, ή ως μέρος του Apple One bundle.

Μία εξήγηση γιατί η Apple δεν έχει ακόμα προχωρήσει με το cloud gaming είναι πως φαίνεται ότι προτιμάει να χρησιμοποιεί δυνατό hardware παρά να βασίζεται σε σύνδεση στο ίντερνετ. Επίσης, φαίνεται απίθανο πως η εταιρεία θα επιτρέπει αντίπαλες cloud gaming υπηρεσίες από τις Microsoft, Nvidia, Google, Amazon και Netflix την πρόσβαση στο App Store. Παρόλα αυτά, η εταιρεία ίσως καταλαβαίνει πως το ενδιαφέρον για τις cloud gaming υπηρεσίες συνεχώς αυξάνεται.

Previous Article

Η νέα σειρά προϊόντων της ΙΚΕΑ έρχεται να απογειώσει την gaming εμπειρία στο σπίτι

Next Article

Τα iPhone 13, iPhone 13 Pro και Apple Watch Series 7 έφτασαν σε Ελλάδα και Κύπρο