Αλλάζει σελίδα και όνομα το Facebook για να γίνει πρώτο στο “Metaverse”

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Meta logo png

Το Facebook αλλάζει σελίδα και όνομα και πλέον θα ανήκει στη μητρική εταιρεία Metaverse.

Το Facebook μετά από διαρροή αρκετών απόρρητων δεδομένων και σκληρές κριτικές για τοξικό περιεχόμενο, αλλάζει το όνομα και την σελίδα του σε “Meta” για να αποκοπεί από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η εταιρεία δήλωσε πως είναι έτοιμη να εστιάσει στην δημιουργία μίας πλατφόρμας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Mark Zuckerberg στη παρουσίαση του “Metaverse” ανέφερε πως «το “Metaverse” είναι το επόμενο σύνορο, από τώρα θα είμαστε πρώτοι στο Metaverse, όχι στο Facebook».

Η εταιρεία ανέφερε πως το νέο όνομα θα εμφανιστεί στις μετοχές της τη 1η  Δεκεμβρίου.

Facebook logo
Facebook logo (Facebook)

Meta αντί Facebook – γιατί;

Meta logo png
Meta logo (Metaverse)

Ο Mark Zuckerberg θέλει το Facebook να ξεφύγει από την ταμπέλα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και αυτό φιλοδοξεί να γίνει μέσω του Metaverse. Τον Ιούλιο δήλωσε στο Verge πως «θα αλλάξουμε έτσι ώστε οι άνθρωποι να μη μας βλέπουν πρωτίστως ως μια εταιρεία social media αλλά ως μια εταιρεία Metaverse».

Πάντως, η επερχόμενη αλλαγή του Facebook θυμίζει αρκετά την κίνηση του Google το 2015 να αναδιαμορφωθεί κάτω από την μητρική εταιρεία “Alphabet”.

Τέλος, όσον αφορά στο Metaverse, ο όρος προέρχεται από τον συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Neal Stephenson και τον ορίζει ως «έναν εικονικό κόσμο για να μπορέσουν οι άνθρωποι να ξεφύγουν από την δυστοπία της κοινωνίας».

Previous Article

Τα Samsung Galaxy Z Fold 3 και Z Flip 3 λαμβάνουν τo Android 12 με το One UI 4.0 beta

Next Article

Ανακοινώθηκε η ατζέντα του ECDM Conference North 2021