Επίσημη παρουσίαση της σειράς Huawei Mate 20

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
huawei mate 20 pro Ελλάδα

H Huawei παρουσίασε τη σειρά Mate 20, την πιο προηγμένη σειρά smartphone της έως σήμερα, με επεξεργαστή Kirin 980 και Matrix Camera System. 

huawei mate 20 pro Matrix Camera System
Huawei Mate 20 Pro με Matrix Camera System. (φωτό: Huawei)

Η σειρά Huawei Mate 20 είναι εξοπλισμένη με τον επεξεργαστή Kirin 980, τον πλέον εξελιγμένο επεξεργαστή σε πυκνότητα transistors. Κατασκευασμένος με σύστημα 7 νανομέτρων και ενσωματώνοντας πυρήνες βασισμένους στον CortexA76 αλλά και κάρτα γραφικών MaliG76, ο οκταπύρηνος επεξεργαστής παρέχει βελτιωμένη απόδοση και  ομαλή εμπειρία χρήσης, λέει η Huawei.

 Ο νέος φορτιστής 40W Huawei SuperCharge, ο φορτιστής 15W Huawei Wireless Quick Charge και οι μπαταρίες μεγάλης χωρητικότητας εξασφαλίζουν στους χρήστες αυτονομία. Η κάμερα σε διάταξη πλέγματος Matrix Camera System περιλαμβάνει έναν Ultra Wide Angle φακό από τη Leica που επιτρέπει στον χρήστη όχι μόνο ευρυγώνιες λήψεις αλλά και λήψεις macro σε πολύ κοντινή απόσταση, 2,5cm, από τον φακό. Το μοτίβο Hyper Optical στην οπίσθια γυάλινη όψη συνδυάζει περίτεχνα το φώς και τη σκιά δημιουργώντας έτσι ένα οπτικό εφέ. Το Matrix Camera System υιοθετεί τον ευρηματικό σχεδιασμό τεσσάρων σημείων – FourPoint Design – που αποπνέει προσωπικότητα, προσδίδοντας στη συσκευή μια οπτική ταυτότητα που αναγνωρίζεται ακόμη και από απόσταση. 

Η σειρά Huawei Mate 20 Series έρχεται με το EMUI 9.0, ένα έξυπνο περιβάλλον χρήστη βασισμένο στο λειτουργικό Android P μέσα από το οποίο ο χρήστης μπορεί να απολαμβάνει με ευκολία εφαρμογές γραφείου και ψυχαγωγίας με ένα άγγιγμα ή μια κίνηση.

 Η σειρά Huawei Mate 20 περιλαμβάνει τέσσερις συσκευές: τις Huawei Mate 20, και Huawei Mate 20 Pro στις 6,39 ίντσες και τις Huawei Mate 20 X στις 7,2 ίντσες και Porsche Design Huawei Mate 20 RS στις 6,53 ίντσες.

 “Τα smartphones παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο. Η σειρά Huawei Mate 20 Series είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει το όνομά της – ένας σύντροφος (mate) των καταναλωτών, που τους συνοδεύει και τους δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μια πλούσια, πιο γεμάτη ζωή με ανώτερη νοημοσύνη, απαράμιλλη διάρκεια ζωής μπαταρίας και κάμερα υψηλών επιδόσεων», δήλωσε ο Richard Yu, Επικεφαλής του Τμήματος Καταναλωτικών Προϊόντων της Huawei.

Σειρά Huawei Mate 20: Απόδοση και αυτονομία

 Το SoC στον πυρήνα των smartphone παίζει καθοριστικό ρόλο στην απόδοση και στην επάρκεια της συσκευής. Κατασκευασμένο με τον προηγμένο επεξεργαστή 7 νανομέτρων, ο Kirin 980 ενσωματώνει 6,9 δισεκατομμύρια τρανσίστορς σε μια επιφάνεια μόλις 1 τετραγωνικού εκατοστού.

Σε σχέση με τον προκάτοχό του Kirin 970, ο Kirin 980 είναι εξοπλισμένος με επεξεργαστή 75% πιο ισχυρό, κάρτα γραφικών πιο ισχυρή κατά 46% και μονάδα τεχνητής νοημοσύνης πιο ισχυρή κατά 226%. Επιπλέον, η αποδοτικότητα των επιμέρους μονάδων έχει επίσης αυξηθεί: ο επεξεργαστής είναι κατά 57% πιο αποδοτικός, η κάρτα γραφικών πιο αποδοτική κατά 178% και η μονάδα τεχνητής νοημοσύνης πιο αποδοτική κατά 182%, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Huawei.  

Ο Kirin 980 είναι ο πρώτος εμπορικά διαθέσιμος επεξεργαστής που χρησιμοποιεί πυρήνες βασισμένους στον CortexA76. Το chipset είναι σχεδιασμένο με καινοτόμο διάταξη 3 επιπέδων και περιλαμβάνει 2 πυρήνες πολύ μεγάλου μεγέθους βασισμένους στον CortexA76, 2 πυρήνες μεγάλου μεγέθους βασισμένους στον CortexA76 και 4 πυρήνες μικρού μεγέθους βασισμένους στον CortexA55. Αυτό παρέχει στον επεξεργαστή την ευελιξία να κατανέμει τις επεξεργαστικές απαιτήσεις στους κατάλληλους πυρήνες προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να ανταποκρίνονται με επάρκεια στις απαιτήσεις των εφαρμογών, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την απόδοση του SoC και ενισχύοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ο Kirin 980 είναι ο πρώτος επεξεργαστής που ενσωματώνει διπλή μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (Dual-NPU) χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη εξασφαλίζει υψηλότερη επεξεργαστική δύναμη ικανή να υποστηρίξει όλες τις εφαρμογές που σχετίζονται με αυτή. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο, Kirin 980: Με Dual NPU AI σε λιθογραφία 7nm.

  TCL 30 SE - Low Budget Story

Huawei Mate 20 Pro

mate-20-pro-black
Huawei Mate 20 Pro (φωτό: Huawei)

Το Mate 20 Pro αποτελεί το πρώτο smartphone παγκοσμίως που υποστηρίζει το πρωτόκολλο 4.5G LTE Cat. 21 1, επιτρέποντας στους καταναλωτές να κατεβάσουν αρχεία σε ταχύτητες έως και 1,4Gbps. Υποστηρίζει επίσης ταχύτερη σύνδεση σε δίκτυο WiFi – ένα video μεγέθους 2GB χρειάζεται μόλις 10 δευτερόλεπτα για να κατέβει. Η ναυαρχίδα υποστηρίζει επίσης τεχνολογία dualband (L1+L5) GPS. Η τεχνολογία AI GPS Satellite Selection ενισχύει την ακρίβεια της θέσης σε μία ευρεία γκάμα συνθηκών.

 Εκτός από επιδόσεις, η σειρά Huawei Mate 20 προσφέρει βελτιώσεις στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το Mate 20 Pro έρχεται με μία μπαταρία, υψηλής πυκνότητας 4200mAh και υποστηρίζει τη λειτουργία 40W Huawei SuperCharge, που φορτίζει τη συσκευή σε ποσοστό 70% σε 30′. Η ασφάλεια της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι πιστοποιημένη από την TÜV Rheinland.

 Επιπλέον, το Mate 20 Pro υποστηρίζει λειτουργία ασύρματης φόρτισης 15W Huawei Wireless Quick Charge, την ταχύτερη λύση ασύρματης φόρτισης της αγοράς και Wireless Reverse Charge, που επιτρέπει στη συσκευή να λειτουργήσει ως power bank και να φορτίσει επιλεγμένες συσκευές που υποστηρίζουν τη λειτουργία ασύρματης φόρτισης.

huawei mate 20 pro spec highlight summary
Τα κυριότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του Mate 20 Pro, όπως τα παρουσίασε ο Richard Yu, Επικεφαλής του Τμήματος Καταναλωτικών Προϊόντων της Huawei. (φωτό: Huawei)

Huawei Mate 20 Χ

 Το Mate 20 X ενσωματώνει μπαταρία χωρητικότητας 5000 mAh και είναι εξοπλισμένο με το σύστημα ψύξης Huawei super cool που αξιοποιεί “έναν συνδυασμό γραφένιου και ενός θαλάμου ατμών” για να προσφέρει επιδόσεις ψύξης. Με το νέο σύστημα ψύξης, η CPU και η GPU του Mate 20 X μπορούν να παραμένουν σε πλήρη λειτουργία για εκτεταμένη περίοδο και προσφέρουν εμπειρία gaming στους καταναλωτές. Το super cool system σηματοδοτεί την αξιοποίηση του γραφένιου για την ψύξη ενός smartphone.

Matrix Camera System 

Χτίζοντας πάνω στα θεμέλια του συστήματος κάμερας της σειράς P20, η Huawei ενίσχυσε το Mate 20 Pro με έναν Leica Ultra Wide Angle 16mm φακό. Η διευρυμένη προοπτική δημιουργεί μία ευρύτερη αίσθηση χώρου και προσθέτει εφέ τριών διαστάσεων στις εικόνες. Το νέο σύστημα κάμερας υποστηρίζει επίσης macro distance, που αιχμαλωτίζει αντικείμενα σε απόσταση έως και 2,5 εκατοστά από τον φακό με απαράμιλλη όμως ευκρίνεια. Η προσθήκη του ultrawide angle φακού και της υποστήριξης macro συμπληρώνει τα χαρακτηριστικά της Τριπλής Κάμερας Leica, μετατρέποντάς τη σε μια πραγματικά allround κάμερα. 

Το Huawei Mate 20 Pro είναι εξοπλισμένο με μία κύρια κάμερα 40MP, μία ultra wideangle κάμερα των 20MP και μία telephoto κάμερα των 8MP. Και οι τρεις φακοί μαζί υποστηρίζουν μία ευρεία γκάμα εστιακών μηκών (αντίστοιχο των επιδόσεων ενός φακού zoom 16-270mm), δίνοντας του την δυνατότητα να μιμηθεί τα αποτελέσματα των επαγγελματικών καμερών, λέει η Huawei.

Στη σειρά Mate 20 Series θα βρει κανείς και το AI Cinema Mode. Αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη, η σειρά Mate 20 Series μπορεί να εντοπίσει ανθρώπους και να εκτελέσει αποκορεσμό στα χρώματα γύρω από αυτούς για να τους δώσει έμφαση. Η λειτουργία AI Spotlight Reel αναγνωρίζει αρχεία βίντεο με κοινό ύφος και δημιουργεί αυτόματα μια νέα μονταρισμένη εκδοχή διάρκειας 10 δευτερολέπτων, εξ’ ολοκλήρου από τα επιμέρους στιγμιότυπα.  

Τόσο το Mate 20 Pro όσο και το Porsche Design Huawei Mate 20 RS υποστηρίζουν λειτουργία 3D Face Unlock. Η λύση επικυρώνει άμεσα και με ασφάλεια χρήστες μέσα σε 0,6 δευτερόλεπτα με εσφαλμένο ποσοστό αποδοχής κάτω του 1/1,000,000. Αξιοποιώντας το 3D Depth Sensing Camera System που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος των συσκευών, οι δύο συσκευές μπορούν να διαβάσουν με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά προσώπου ενός θέματος και να αναγνωρίσουν ακόμη και τις μικρές λεπτομέρειες. Εκτός από την αναγνώριση του χρήστη, αυτή η σειρά από αισθητήρες βοηθά και στη λειτουργία του portrait beautification.

 Το περιβάλλον χρήστη EMUI 9.0 

 Η σειρά Mate 20 έρχεται με το EMUI 9.0, ένα έξυπνο περιβάλλον χρήστη βασισμένο στο λειτουργικό Android P. Μέσω αλγόριθμων selflearning τεχνητής νοημοσύνης, ενός ολοκληρωμένου συστήματος κατανομής πόρων και ενός  βελτιστοποιημένου περιβάλλοντος Android, το EMUI 9.0 προσφέρει μία «αειθαλή» εμπειρία – καθώς η εμπειρία χρήσης παραμένει ομαλή ακόμα και ύστερα από εκτενή χρήση, λέει η Huawei. 

  Huawei FreeBuds Pro 2: Νέα γενιά ακουστικών για υψηλές απαιτήσεις

Το EMUI 9.0 ενσωματώνει ένα ενιαίο, εργονομικό design και ένα βελτιωμένο μενού ρυθμίσεων. Η νέα υποστήριξη gesture navigation επιτρέπει στους χρήστες να αλληλοεπιδρούν απρόσκοπτα με τις συσκευές τους χρησιμοποιώντας μόνο κινήσεις και αγγίγματα. Το περιβάλλον παρουσιάζει επίσης νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης που δίνουν στη σειρά Mate 20 Series τη δυνατότητα να αποδίδει καλύτερα ή να βελτιώνει μια σειρά εργασιών, από αναγνώριση αντικειμένων και μέτρηση θερμίδων 2. Αξιοποιώντας τη λειτουργία 3D Live Object Modeling, οι καταναλωτές μπορούν να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό avatar και να αλληλοεπιδράσουν μαζί του.

 Ως βασικός πυλώνας υποστήριξης του allconnected, allscenario οικοσυστήματος της Huawei, η λειτουργία Huawei Share 3.0 προσφέρει επαναστατικές βελτιώσεις στην διασύνδεση συσκευών, επιτρέποντας στους χρήστες να μεταφέρουν αρχεία μεταξύ smartphones και PC. Αυτή πρόκειται για μία καινοτόμα λύση από τη Huawei που επιτρέπει τη διασυνδεσιμότητα συσκευών. Αλλάζει τα δεδομένα στους τρόπους με τους οποίους μεταφέρονται οι εικόνες και τα βίντεο: μόνο ένα άγγιγμα αρκεί για να πραγματοποιηθεί σύνδεση μεταξύ smartphone και PC για εύκολη και γρήγορη ανταλλαγή αρχείων. 3

O σχεδιασμός  της σειρά Huawei Mate 20 

Ως μια έκφραση του DNA της σειράς Huawei Mate, όλες οι συσκευές διαθέτουν FullView οθόνη με υψηλό screentobody ratio. Κατασκευασμένες με συμπαγή τρόπο, κάθε μία από τις συσκευές, από το Mate 20 Pro των 6.39 ιντσών έως και το Mate 20 X των 7,2 ιντσών μπορούν πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθούν με το ένα χέρι.

 Η μαγεία των φυσικών στοιχείων έχει αποτυπωθεί στον σχεδιασμό της νέας σειράς Mate 20 Series. Το σασί είναι κυρτό και στις οκτώ γωνίες του – ένα κομψοτέχνημα τόσο στην όψη όσο και στην αφή. Όσον αφορά στο Porsche Design Huawei Mate 20 RS, η Huawei και η Porsche Design συνδύασαν  στοιχεία από πίστα αγώνων με premium υλικά για να δημιουργήσουν μία συσκευή που αποπνέει κομψότητα και προσφέρει ένα σταθερό και εργονομικό κράτημα.

 Η διάταξη της κάμερας σε πλέγμα (Matrix Camera) στο πίσω μέρος των συσκευών, προσφέρει στη σειρά Huawei Mate 20 Series ένα ξεχωριστό, φουτουριστικό look. Τοποθετημένες σε τετράγωνο πλέγμα, οι τέσσερις θέσεις για την κάμερα και τους αισθητήρες πλαισιώνονται από μεταλλικούς δακτυλίους, με στόχο να παράγουν ένα avantgarde look που είναι ταυτόχρονα δυναμικό και ξεχωριστό. Η σειρά έρχεται με ένα νέο χρώμα, αυτό του Emerald Green, που είναι θαυμάσιο όπως το ομώνυμο πετράδι. Το Hyper Optical Pattern στο γυάλινο πίσω μέρος της συσκευής, αξιοποιεί ένα εφέ λεπτών γραμμών που είναι ανθεκτικό, αντιολισθητικό και δεν αφήνει σημάδια από δαχτυλιές. Οι συσκευές διατηρούν την εμφάνισή τους ακόμα και ύστερα από εκτενή χρήση.

 Διαθεσιμότητα και τιμή Huawei Mate 20 Pro

 Το νέο Mate 20 Pro θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου με προτεινόμενη τιμή λιανικής 1.049€ στις αποχρώσεις Black, Midnight Blue και Twilight ενώ όσοι το προπαραγγείλουν από σήμερα, θα πάρουν δώρο το νέο Smartwatch Huawei GT, αξίας 249€. Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24% και είναι προτεινόμενες τιμές λιανικής καθώς η τελική τιμή διαμορφώνεται από το εκάστοτε σημείο πώλησης.  

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: http://consumer.huawei.com/gr


1  Εξαρτάται από τον πάροχο δικτύου.

2  Διαθέσιμη λειτουργία στο HUAWEI Mate 20 και HUAWEI Mate 20 Pro κατά το λανσάρισμα.

3  Μόνο για Επιλεγμένα Μοντέλα Huawei PC

Previous Article

Βράβευση για τη WIND VISION στις Κάννες

Next Article

Samsung Exynos Auto και ISOCELL Auto για την αυτοκίνηση