ThinkStation P620: H Lenovo με AMD για πρώτη φορά!

Author: No Comments Share:

Το Lenovo ThinkStation P620 είναι το πρώτο workstation που χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή AMD Ryzen Threadripper PRO.

Μια νέα γενιά υπολογιστών σταθμών εργασίας κάνει ντεμπούτο σήμερα με την παρουσίαση του ThinkStation P620 από τη Lenovo. Είναι ο πρώτος και μοναδικός επαγγελματικός σταθμός εργασίας που τροφοδοτείται από τον ολοκαίνουργιο επεξεργαστή Ryzen Threadripper PRO της AMD. Ο νέος σταθμός εργασίας συνδυάζει πρωτοφανή επίπεδα ισχύος, απόδοσης και ευελιξίας σε single socket CPU platform.

ThinkStation P620 με AMD Ryzen Threadripper PRO (φωτό: Lenovo)
ThinkStation P620 με AMD Ryzen Threadripper PRO (φωτό: Lenovo)

Τα ψηφιακά περιβάλλοντα δημιουργίας χαρακτηρίζονται σήμερα με έργα συνεχούς κλιμάκωσης και όλο και πιο περίπλοκες ροές εργασίας. Από το σχεδιασμό και την οπτικοποίηση, έως την απόδοση και την τεχνητή νοημοσύνη, οι εταιρικοί χρήστες χρειάζονται έναν σταθμό εργασίας που όχι μόνο μπορεί να συμβαδίσει, αλλά να ξεπεράσει αυτό που ήταν προηγουμένως δυνατό.

ThinkStation P620: Ο πρώτος σταθμός εργασίας 64 Core στον κόσμο

thinkstation p620
Lenovo ThinkStation P620 (φωτό: Lenovo)


Το ThinkStation P620, προσφέρει ισχύ και απόδοση, καθώς και δυνατότητα διαμόρφωσης του για την κάλυψη των μοναδικών αναγκών κάθε πελάτη με έναν τρόπο που δεν ήταν εφικτός μέχρι τώρα. Αξιοποιώντας τον επεξεργαστή Ryzen Threadripper PRO της AMD, η Lenovo προσφέρει τη μοναδική πλατφόρμα σταθμών εργασίας 64 πυρήνων – ένα νέο βιομηχανικό πρότυπο. Οι επεξεργαστές Threadripper PRO προσφέρουν ταχύτητες ρολογιού έως 4,0 GHz, 128 ζώνες PCIe 4.0 και υποστήριξη μνήμης 8-channel. Εκτός από την ταχύτητα και την ευελιξία, οι πελάτες της Lenovo έχουν πλέον ασυναγώνιστες μετρήσεις για φόρτο εργασίας multi-threaded σε πλατφόρμα single socket που ανταγωνίζεται λύσεις dual socket, λέει η Lenovo.

Έως σήμερα, ο μέγιστος αριθμός πυρήνων ενός συστήματος μονής CPU ήταν 18 πυρήνες, ενώ ο υψηλότερος που μπορούσε να υποστηρίξει ένα σύστημα διπλής CPU ήταν 56 πυρήνες. Το ThinkStation P620 ξεκινά μια νέα εποχή σχετικά με το τι μπορεί να επιτευχθεί από έναν σταθμό εργασίας με μονή CPU. Τώρα οι χρήστες μπορούν να επιτύχουν απρόσκοπτo streaming σε πραγματικό χρόνο, μειωμένους χρόνους rendering, εξαιρετικά γρήγορo simulation solving, γρήγορα rebuild συναρμολόγησης και ομαλή αλληλεπίδραση με στοιχεία 3D, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν αναβάθμιση σε dual socket.

Δυνατότητες enterprise-class, αξιοπιστία και ευελιξία

Lenovo ThinkStation P620 με δύο NVIDIA Quadro RTX 8000 (φωτό: Lenovo)
Lenovo ThinkStation P620 με δύο NVIDIA Quadro RTX 8000 (φωτό: Lenovo)


Το ThinkStation P620 προσφέρει περισσότερο από ασυναγώνιστες δυνατότητες επεξεργασίας, με ευελιξία διαμόρφωσης GPU, ταχύτερη μνήμη, γρηγορότερες ταχύτητες μεταφοράς αποθήκευσης και 10 GB Ethernet – ένα νέο πρότυπο συνδεσιμότητας. Η Lenovo σχεδίασε και δημιούργησε το ThinkStation P620 για να είναι ο πιο ευέλικτος σταθμός εργασίας στην αγορά, αφαιρώντας bottlenecks για να επιτρέψει την αύξηση της απόδοσης και την παραγωγικότητα των χρηστών. Αυτό περιλαμβάνει υποστήριξη για έως και δύο κάρτες γραφικών NVIDIA Quadro RTX 8000 ή τέσσερις RTX 4000, έως 1 TB μνήμης και 20 TB αποθηκευτικού χώρου. Και όταν η ταχύτητα είναι βασική, ρόλο παίζει ότι το συγκεκριμένο workstation, enterprise επιπέδου, είναι ο πρώτος και μοναδικός σταθμός εργασίας PCIe Gen 4 που διατίθεται σήμερα – προσφέροντας διπλάσιο εύρος ζώνης PCIe 3.0.

Lenovo ThinkStation P620 - η πίσω όψη
Lenovo ThinkStation P620 – η πίσω όψη (φωτό: Lenovo)

Φτιαγμένο για να αξιοποιεί τα παραπάνω εξαρτήματα υψηλής τεχνολογίας, το P620 υποστηρίζει την αξιοπιστία και τη σταθερότητά τους. Για παράδειγμα, η προηγμένη σχεδίαση του επεξεργαστή φέρνει επίσης αυξημένες θερμικές απαιτήσεις. Η Lenovo και η AMD συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν ειδικά αερόψυξη ειδικής σχεδίασης.

Το ThinkStation P620 έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε μερικά από τα πιο απαιτητικά επαγγελματικά περιβάλλοντα ΙΤ και παρέχει βασικά χαρακτηριστικά επιπέδου enterprise. Τα αυστηρά πρότυπα και οι δοκιμές της Lenovo, το ThinkStation Diagnostics 2.0, η υποστήριξη ThinkShield, οι αναβαθμίσεις σε υποστήριξη Premier και η τριετής εγγύηση, παρέχουν τα εχέγγυα για εργασία με αυτοπεποίθηση και ασφάλεια, διαβεβαιώνει η Lenovo.

AMD Ryzen Threadripper PRO και ThinkStation P620 – η ασφάλεια

Lenovo ThinkStation P620 in action
(φωτό: Lenovo)

Επιπλέον, οι desktop επεξεργαστές AMD Ryzen Threadripper PRO προσφέρουν προηγμένες δυνατότητες ασφαλείας σε επίπεδο silicon επιτρέποντας στους χρήστες να προστατεύουν καλύτερα τα σημαντικά δεδομένα τους. Το AMD Secure Processor επικυρώνει τον κώδικα πριν εκτελεστεί για τη διασφάλιση της ακεραιότητας των δεδομένων και των εφαρμογών. To AMD Memory Guard επιτρέπει πλήρη κρυπτογράφηση μνήμης για την προστασία ευαίσθητων δεδομένων από προηγμένες φυσικές επιθέσεις σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής υπολογιστή.

«Οι πελάτες μας βασίζονται σε εμάς για να τους προσφέρουμε λύσεις ισχυρού επαγγελματικού επιπέδου και αρκετά ευέλικτες ώστε να προσαρμόζονται καθώς οι ανάγκες τους αλλάζουν και εξελίσσονται», δήλωσε ο Rob Herman, Γενικός Διευθυντής, Workstation και Client AI Business Unit, Lenovo. «Μία από τις προκλήσεις για τα τμήματα IT που έχουμε δει είναι η πίεση να δοκιμάζουν νέες τεχνολογίες προτού ελεγχθούν – δεν διαθέτουν χαρακτηριστικά, πιστοποιήσεις και ασφάλεια για κατάλληλα επιχειρήσεις, ενώ στερούνται υποστήριξης. Συνεργαστήκαμε στενά με την AMD, διασφαλίζοντας ότι το ThinkStation P620 καταργεί όλα αυτά τα εμπόδια και παρέχει στους χρήστες την υποστήριξη που χρειάζονται. Χτισμένο πάνω στον ευέλικτο και επεκτάσιμο επεξεργαστή Ryzen Threadripper PRO της AMD, δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να επιτευχθεί».

Διαθεσιμότητα

Το ThinkStation P620 θα είναι διαθέσιμο από τον Σεπτέμβριο του 2020. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το νέο Workstation της Lenovo, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.lenovo.com/p620.

Previous Article

Στα περίπτερα το τεύχος Αυγούστου του Yellow Box

Next Article

ΕΛ.ΑΣ.: Εξιχνίαση απάτης phishing – ο τρόπος δράσης των απατεώνων