Τo AI benchmark του MediaTek Dimensity 9000 υπερτερεί των άλλων chip

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Τo AI benchmark του MediaTek Dimensity 9000 υπερτερεί των άλλων chip

Το MediaTek Dimensity 9000 κατάφερε να ξεπεράσει το Snapdragon 8 Gen1 chip στο AI benchmark test.

To AI Benchmark είναι το πιο δημοφιλές τεστ για benchmarks, ωστόσο η συγκεκριμένη πλατφόρμα δοκιμάζει μόνο την ΑΙ απόδοση του chip. Η στρατηγική της MediaTek για τις ναυαρχίδες της και η κυκλοφορία της νέας πλατφόρμας της αποκαλύφθηκαν στις 16 Δεκεμβρίου και εμφανίστηκαν νέες πληροφορίες για το Dimensity 9000 chip. 

To AI benchmark τεστ του MediaTek Dimensity 9000 συγκέντρωσε 692,5 πόντους, 2,7 φορές περισσότεροι πόντοι από το Google Tensor, 3,7 φορές περισσότεροι πόντοι από το Exynos 2100, 3,9 φορές περισσότεροι πόντοι από το Kirin 9000 και 4,2 φορές περισσότεροι πόντοι από το Snapdragon 888. Επιπλέον το Dimensity 9000 συγκέντρωσε περισσότερους πόντους από το Snapdragon 8 Gen1, το σκορ του οποίου ήταν γύρω στο 560. 

Πρέπει να σημειωθεί πως είναι αρκετά δύσκολο να παρατηρήσουμε διαφορές στην απόδοση ΑΙ στην καθημερινή χρήση, μιας και το ΑΙ χρησιμοποιείται κυρίως για την αναγνώριση προσώπου, φωτογραφία, αναγνώριση φωνής και στον έξυπνο βοηθό του τηλεφώνου. 

Υψηλή απόδοση ΑΙ κάνει την αναγνώριση προσώπου πιο γρήγορη και πιο ακριβή, την αναγνώριση φωνής πιο “έξυπνη”, επιτρέπει στο σύστημα να μάθει συνήθειες του χρήστη, πρόωρη φόρτωση εφαρμογών κ.α. 

Για να το θέσουμε απλά, η απόδοση ΑΙ αντιπροσωπεύει τον βαθμό “νοημοσύνης” του εκάστοτε κινητου. Μεγάλη απόδοση ΑΙ φέρνει μία καλύτερη εμπειρία στον χρήστη και διαχωρίζει το κινητό από την κατηγορία της απλής συσκευής. 

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

realme GT 2 Pro: το πρώτο smartphone με fisheye ultra-wide κάμερα 150°

Next Article

HUAWEI: Better Together 2022! Η τεχνολογία φέρνει τα καλύτερα δώρα!