Τα OLED gaming laptops σύντομα θα γίνουν πραγματικότητα χάρη στην Samsung Display

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
sonos move
Τα OLED gaming laptops ίσως γίνουν πραγματικότητα χάρη στην Samsung

Η Samsung Display ξεκινάει την μαζική παραγωγή από OLED laptop panels των 90Hz.

Η Samsung Display ξεκίνησε την μαζική παραγωγή των νέων OLED laptop panels με ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz, προσφέροντας στους θαυμαστές των OLED laptop μία αύξηση των FPS κατά 50%.

Ο ρυθμός ανανέωσης ενός laptop αναφέρεται στον αριθμό που ανανεώνεται μία εικόνα από την κάρτα γραφικών στο διάστημα του ενός δευτερολέπτου και μετριέται σε Hertz (Hz). Οι περισσότερες οθόνες OLED όπως οι τηλεοράσεις και οι οθόνες υπολογιστών έρχονται με 60Hz ρυθμό ανανέωσης, με μερικά high-end panel να φτάνουν εώς και 120Hz. Ωστόσο, τα πιο γρήγορα panel δεν έχουν καταφέρει να υιοθετηθούν από τα laptop μιας και είναι σχετικά καινούρια.

Τα OLED panel έχουν πιο γρήγορη απόκριση, προσφέρουν καλύτερη ποιότητα χρώματος και φαίνονται πιο φωτεινά σε σχέση με τα αντίστοιχα LCD – το panel που συνήθως βρίσκουμε στα laptop. Αλλά με την επιλογή τους θυσιάζουμε τον ρυθμό ανανέωσης, με τα LCD panel να διαθέτουν πολύ μεγαλύτερο ρυθμό ανανέωσης σε σχέση με τα 60Hz OLED που είναι τώρα διαθέσιμα.

Οι πιο γρήγορες οθόνες OLED της Samsung Display έχουν μέγεθος 14 και 16 ιντσών μέχρι στιγμής – θα εμφανιστούν σε μερικά φετινά laptop όπως το Asus Vivobook Pro και το Asus Zenbook αλλά δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για άλλα μεγέθη.

Είναι σίγουρο πως τα OLED panel είναι ανώτερα από τα αντίστοιχα LCD όσον αφορά στην εμφάνιση και στην παρουσίαση. Είναι πανέμορφα, με ζωντανά χρώματα και μεγαλύτερη φωτεινότητα αλλά αν δεν χρησιμοποιείτε το laptop σας για γενική χρήση και θέλετε κάτι πιο εξειδικευμένο, τότε τα LCD panel θα σας προσφέρουν μία καλύτερη εμπειρία, ειδικά αν σκοπεύετε να παίξετε τους νεότερους τίτλους παιχνιδιών.

Τα καλύτερα gaming laptop έχουν οθόνες LCD για αυτόν τον λόγο, μιας και η ομαλότητα του υψηλότερου ρυθμού ανανέωσης είναι σημαντικότερη από το ίδιο το gameplay, ειδικά αν μιλάμε για παιχνίδια eSports. Ένα OLED panel των 90Hz σίγουρα είναι κατώτερο από ένα LCD των 300Hz. Ωστόσο, ενώ αρχικά μιλάμε για επαγγελματικά laptop σίγουρα θα βρουν τρόπο να ενταχθούν στον κόσμο του gaming.

Περισσότερα από τα OLED panel:

Previous Article

River OS: Νέο λειτουργικό σύστημα για τηλεοράσεις από την LG

Next Article

Ψυχαγωγηθείτε και παίξτε με απαράμιλλες επιδόσεις οθονών Lenovo

sonos move