H Samsung λάνσαρε την MicroLED TV

Author: No Comments Share:
Samsung MicroLED TV


Μετά από χρόνια δοκιμών, η MicroLED TV της Samsung γίνεται τελικά πραγματικότητα – εμπορικά διαθέσιμη από το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η 110″ τηλεόραση Samsung MicroLED διαθέτει ανάλυση 4K και συνδυάζει ενδιαφέροντα, καινοτόμα χαρακτηριστικά για να κάνει τη διαφορά στην απεικόνιση.

Η Samsung MicroLED TV χρησιμοποιεί μεμονωμένα LED μεγέθους μικρομέτρου ως μεμονωμένα pixel στην οθόνη. Με κάθε LED-εικονοστοιχείο να λειτουργεί ως αυτόνομη πηγή φωτός, η τεχνολογία microLED υπόσχεται μαύρο και την αντίθεση εικόνας που σήμερα βλέπουμε σήμερα μόνο στις τηλεοράσεις OLED.

Samsung MicroLED TV
Samsung MicroLED TV (φωτό: Samsung)


Οι οθόνες microLED αποτελούν τη μεγαλύτερη καινοτομία στην απεικόνιση εδώ και πολλά χρόνια. Θυμίζουμε ότι η τεχνολογία OLED παρουσίαστηκε το 2005 -για να γίνει εμπορικα διαθέσιμη σε συσκευές αρκετά χρόνια αργότερα- ενώ η τεχνολογία QLED έκανε ντεμπούτο το 2013. Με την τεχνολογία MicroLED, η Samsung ετοιμάζει την απάντησή της στις OLED TV.

Τα πρώτα δείγματα από τη τεχνολογία MicroLED τα είδαμε τα προηγούμενα χρόνια, όταν έγιναν διαθέσιμα για εμπορική χρήση, μετά την ανακοίνωση της αρθρωτής οθόνης The Wall στη CES 2018. Η The Wall έχει αρχίσει να είναι διαθέσιμη για επαγγελματικές εφαρμογές και στην Ελλάδα, ήδη από τον περασμένο Οκτώβρη.

Εξάλλου, με χρήση της ίδιας τεχνολογίας MicroLED, η Samsung έχει εξοπλίσει υψηλής ποιότητας ψηφιακούς κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο, γνωστούς ως Cinema LED.

Εμείς, έχουμε δει από κοντά την The Wall, η οποία χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία στο Πανευρωπαϊκό Forum 2020 της Samsung.

Samsung The Wall MicroLED TV
The Wall MicroLED TV (φωτό: Electronicanto)


Βέβαια, το μεγάλο μέγεθος, σε συνδυασμό με την αρθρωτή συνδεσμολογία είναι ελκυστικά για επαγγελματικές εφαρμογές, όχι όμως και για οικιακή χρήση. Για το λόγο αυτό, η Samsung ανακοίνωσε την MicroLED TV σε διαγώνιο 110″.

Samsung MicroLED TV 110″

Samsung MicroLED TV
Samsung MicroLED TV (φωτό: Samsung)

Σύμφωνα με τη Samsung, η MicroLED TV 110 ιντσών προσφέρει “εκπληκτικη ποιότητα video, ήχου και έξυπνες δυνατότητες out-of-the-box.” Τα microLED είναι τοποθετημένα απευθείας στη μία πλευρά μιας πλακέτας, ενώ στην άλλη πλευρά βρίσκονται τα ηλεκτρονικά. Αυτό επιτρέπει στην τηλεόραση MicroLED να διαθέτει αναλογία οθόνης προς σώμα 99,99% εξαλείφοντας την ανάγκη για χρήση περιμετρικού πλαισίου. Εξάλλου, επειδή δεν απαιτείται οπίσθιος φωτισμός, η ίδια η τηλεόραση είναι πολύ λεπτή κάνοντας εύκολη υπόθεση τη συναρμολόγησή της και την τοποθέτησή της στον τοίχο.

Η MicroLED TV καλύπτει κατά 100% τη γκάμα DCI και Adobe RGB και αποδίδει τα χρώματα έτσι όπως οι επαγγελματικές dSLR, λέει η Samsung. Για την εικόνα 4K HDR είναι υπεύθυνος ο νέος επεξεργαστής Micro AI.

Οι έξυπνες δυνατότητες κάνουν δυνατή τη χρήση της μεγάλης τηλεόρασης 110″ ως τέσσερις ανεξάρτητες οθόνες 55″, με ανάλυση 1080p, κάθε μια από αυτές. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να παρακολουθείτε, για παράδειγμα, τέσσερις αθλητικές εκδηλώσεις ταυτόχρονα, ή διαφορετικά, άλλα μέλη της οικογένειας να παρακολουθούν την ίδια στιγμή διαφορετικά προγράμματα. Ή, ακόμη καλύτερα, να διεξάεται παράλληλο gaming σε τέσσερις οθόνες…

Το ηχητικό σύστημα της Samsung MicroLED TV

Samsung MicroLED TV
Samsung MicroLED TV (φωτό: Samsung)


Η 110″ MicroLED TV διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα ήχου 5.1 καναλιών και δεν απαιτεί εξωτερικό σύστημα ηχείων. Τα ενσωματωμένα ηχεία υποστηρίζονται από την τεχνολογία Object Tracking Sound Pro της Samsung (Samsung OTS), η οποία κάνει δυνατό οι ήχοι να ακολουθούν την κίνηση αντικειμένων στην εικόνα. Η ισχύς του συστήματος ήχου προσδιορίζεται στα 80W.

Το φυσικό μέγεθος των MicroLED που χρησιμοποιούνται δεν επιτρέπει, επί του παρόντος τουλάχιστον, η MicroLED TV να έχει ανάλυση μεγαλύτερη από 8K. Για να αυξηθεί η ανάλυση της εικόνας, ή για να μικρύνει το μέγεθος της στην ανάλυση 4K, θα πρέπει να επιτευχθεί μείωση του μεγέθους των MicroLED-pixel.

Η τιμή της Samsung MicroLED TV 110″

Samsung MicroLED TV
Samsung MicroLED TV (φωτό: Samsung)

Η Samsung δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τιμή για την πρώτη MicroLED TV της που θα είναι διαθέσιμη αρχικά στην Κορέα. Όμως, είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να είναι οικονομική… Οι πληροφορίες του Business Korea, κάνουν λόγο για κόστος περί τα $90.000, δηλαδή πάνω από €70.000, τιμή που είναι παραπλήσια με αυτή της OLED-R της LG.

Ακολουθήστε το Electronicanto στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ., Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το Electronicanto στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://electronicanto.net/feed/  στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Previous Article

realme 7: οι Χριστουγεννιάτικες προσφορές συνεχίζονται

Next Article

Τα Public ανοικτά για επαγγελματίες