Η Samsung σταματά την παραγωγή οθονών LCD [Updated]

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Η Samsung σταματά την παραγωγή οθονών LCD

Η Samsung Display προχωρά επιτέλους στην επί μακρόν αναμενόμενη κίνησή της να σταματήσει την παραγωγή LCD panel, αλλάζοντας μερικά από τα LCD εργοστάσιά της για να παράγει νέες οθόνες QD-OLED, γράφει η εφημερίδα Maeil Business.

[Το άρθρο ενημερώθηκε με πηγές και προστέθηκαν σε αυτό οικονομικά στοιχεία]

Ωστόσο, φαίνεται πως αυτή η αλλαγή δεν θα επηρεάσει ουσιαστικά τις δραστηριότητες στο TV business της Samsung Electronics, παρά το γεγονός ότι σχεδόν κάθε τηλεόραση που κατασκευάζει είναι LCD.

Αυτό συμβαίνει επειδή η Samsung Display (που κατασκευάζει μόνο panel) και η Samsung Electronics (η οποία κατασκευάζει τα τελικά προϊόντα) λειτουργούν ουσιαστικά ως ξεχωριστές επιχειρήσεις, παρόλο που ανήκουν στην ίδια εταιρεία.

Από εδώ και στο εξής, η Samsung Display θα πουλά panel οπουδήποτε υπάρχει ζήτηση, ενώ η Samsung Electronics θα αγοράζει panel από όποιον διαθέτει ό,τι εκείνη χρειάζεται, στη σωστή τιμή. Η Samsung Electronics έχει αγοράσει πάνελ τηλεοράσεων LCD από άλλους κατασκευαστές στο παρελθόν και θα συνεχίσει να το κάνει. Η απόφαση της Samsung Display δεν σημαίνει ότι η Samsung Electronics δεν μπορεί πλέον να κατασκευάζει τηλεοράσεις LCD.

Αυτό ήταν στα πλάνα της εταιρίας εδώ και καιρό: Η Samsung Display επρόκειτο αρχικά να σταματήσει να κατασκευάζει πάνελ τηλεοράσεων LCD το 2020, αλλά η πανδημία προκάλεσε μεγάλη αύξηση στη ζήτηση για τηλεοράσεις, επομένως καθυστέρησε την αλλαγή. Αλλά με τις τιμές LCD να συνεχίζουν να πέφτουν, φαίνεται ότι η Samsung Display αποφάσισε να στραφεί σε πιο premium επιλογές.

Ακόμη, αναφέρεται ότι η Samsung Display σχεδιάζει να μετατρέψει τουλάχιστον μερικά από τα εργοστάσια παραγωγής LCD της σε εργοστάσια παραγωγής QD-OLED, κάτι που αποτελεί εξαιρετικά νέα για όσους περιμένουν ότι η τεχνολογία επόμενης γενιάς, QD-OLED, θα γίνει πιο οικονομική.

Η Samsung Display ήδη διαθέτει πάνελ για τηλεοράσεις QD-OLED σε άλλους κατασκευαστές, όπως η Sony και η Panasonic, ενώ έχει ήδη παρουσιάσει τη δική QD-OLED TV, την Samsung S95B. Η κίνηση αυτή της Samsung, να σταματήσει την παραγωγή LCD panel, πέραν από την οικονομικότερη διάθεση τηλεοράσεων QD-OLED, αλλά και την υποστήριξή τους από άλλους κατασκευαστές, εμμέσως πλην σαφώς, επιβεβαιώνει την πίστη των Κορεατών της Samsung Electronics, (όπως και των Ιαπώνων της Sony και της Panasonic) ότι η τεχνολογία QD-OLED μπορεί να “κοιτά” στα ίσια την OLED – αν δεν την ξεπερνά. Αν θέλετε τη γνώμη μας, μάλλον συμβαίνει το δεύτερο, αν κρίνουμε από την πολύχρονη αναμονή, επιμονή αλλά και τις τεράστιες επενδύσεις της Samsung στη νέα τεχνολογία τηλεοράσεων.

Subscribe to our newsletter!

sonos beam gen2 banner
Previous Article

Huawei Watch FIT 2: H νέα γενιά smartwatch! 

Next Article

Sonos Ray soundbar – Η top of mind ηχητική αναβάθμιση της TV