Η Sharp λανσάρει την πρώτη της OLED TV

Author: No Comments Share:
sharp oled tv 4T-C65CQ1 profile

Οι Sharp OLED TV είναι πλέον γεγονός, καθώς η εταιρεία κάνει ένα νέο βήμα μετά από εκείνο του “οικοσυστήματος 8K”. Πλησιάζει η ώρα της Samsung.

Στο παιχνίδι των OLED TV μπαίνει πλέον και η Sharp, μια κίνηση που ερμηνεύεται από αναλυτές ως αποτέλεσμα της αποτυχίας των τηλεοράσεων 8K να συγκινήσουν τους θεατές, τόσο στην Ιαπωνία, όσο και παγκοσμίως και αυτό παρά την προγραμματισμένη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020 σε UHD 8K.

Η πρώτη sharp oled tv 4T-C65CQ1
Η πρώτη Sharp OLED TV 65″, 4T-C65CQ1 (φωτό: Sharp)

Με την μετατροπή της τεχνολογίας LCD… σε commodity, οι καθιερωμένοι κατασκευαστές τηλεοράσεων, αλλά και νέοι, όπως η Huawei και η Xiaomi, κοιτούν όλο και περισσότερο προς άλλες τεχνολογίες, όπως οι MicroLED και OLED.

Εξάλλου, η Samsung, η οποία θεωρείται από τους κύριους “παίκτες” στο πεδίο των LCD TV με τις QLED TV έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη της δικής υβριδικής τεχνολογίας βασισμένης στα OLED και στα Quantum Dot.

Sharp OLED TV με Android

sharp oled tv 4T-C55CQ1
H πρώτη Sharp OLED TV 55″, 4T-C55CQ1 (φωτό: Sharp)

Οι πρώτες τηλεοράσεις OLED της Sharp θα κυκλοφορήσουν στις 65″ και 55″ και οι κωδικοί των μοντέλων είναι 4T-C65CQ1 και 4Τ-55CQ1, αντίστοιχα. Οι Sharp OLED TV θα είναι διαθέσιμες στις 23 Μαΐου 2020, στην Ιαπωνία.

medalist S1 image processor
O επεξεργαστής εικόνας Sharp Medalist S1 (φωτό: Sharp)

Οι OLED τηλεοράσεις της Sharp είναι βασισμένες σε OLED πάνελ της LG Display με ανάλυση . Για τις ανάγκες επεξεργασίας video, η Sharp ανέπτυξε τον Medalist S1 processor, οποίος υποστηρίζει συνδεσμολογία HDMI 2.0. και χρησιμοποιεί τεχνογνωσία της εταιρείας από το 8K οικοσύστημα. Σε ό,τι αφορά την εικόνα υψηλής δυναμικής περιοχής, υποστηρίζονται τα HDR10, Dolby Vision και το “τηλεοπτικό” στάνταρ HLG. Το ηχητικό σύστημα είναι το πατενταρισμένο από τη Sharp “front open sound system”, 2.1 καναλιών, 7 ηχείων, 65W. Οι “οργανικές” τηλεοράσεις της Sharp τρέχουν λειτουργικό σύστημα Android TV.

sharp front open sound system
To πατενταρισμένο ηχοσύστημα Sharp front open sound system (φωτό: Sharp)

Η εταιρεία έχει παρουσιάσει οικονομικές τηλεοράσεις LCD με Android TV, αλλά επί του παρόντος δεν έχει ανακοινώσει τα πλάνα της σχετικά με τη διάθεση Sharp OLED TV στην Ευρώπη. Το πιθανότερο σενάριο είναι να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις στην IFA 2020, αρχές Σεπτεμβρίου ή και στη CES 2021, για την Αμερική.

Previous Article

Οι εκδηλώσεις του Public για τον Μάιο 2020

Next Article

Vodafone: Υποθαλάσσιες οπτικές ίνες σε Αιγαίο και Ιόνιο