“Σκληρή” και αδιάβροχη compact φωτογραφική Sony DSC-RX0

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
H RX0 είναι η πρώτη σκληρή κάμερα της Sony στη σειρά RX. (φωτό: Sony)

H RX0 είναι σχεδιασμένη για να φέρει τις φωτογραφικές δυνατότητες της σειράς RX σε ένα ανθεκτικό και αδιάβροχο σώμα.

H RX0 είναι η πρώτη σκληρή κάμερα της Sony στη σειρά RX. (φωτό: Sony)
H RX0 είναι η πρώτη “σκληρή” κάμερα της Sony στη σειρά RX. (φωτό: Sony)

Η DSC-RX0 είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη γκάμα φωτογραφικών μηχανών της Sony στη σειρά RX. Στο παρελθόν η σειρά RX έχει φιλοξενήσει σοβαρές σχεδιάσεις με πολύ καλή απόδοση. Με τη νέα αυτή compact φωτογραφική μηχανή, η Sony θέλει να κάνει διαθέσιμα τα χαρακτηριστικά απόδοσης της σειράς σε συνθήκες που οι χρήστες των Sony δεν είχαν φανταστεί έως σήμερα.

Οι διαστάσεις της νέα RX είναι ιδιαίτερα περιορισμένες, όπως περιγράφουν τα 59×40,5×29,8mm των προδιαγραφών της. Η μικροσκοπική κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη βροχή, κάτω από το νερό, σε περιβάλλον με χώμα και σκόνη. Κάτω από το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βάθος έως 10m για μια ώρα και φτάνει έως τα 100m με τη θήκη MPK-HSR1. Μπορεί να πέσει από ύψος 2m και να δεχθεί βάρος έως και 2000N, σύμφωνα με τα τεστ της Sony.

Στην πίσω όψη της Sony DSC-RX0 υπάρχει οθόνη TFT LCD 1,5" με 230,4kdots, ρυθμιζόμενη φωτεινότητα σε 5 βήματα, και για ηλιόλουστες συνθήκες. (φωτό: Sony)
Στην πίσω όψη της Sony DSC-RX0 υπάρχει οθόνη TFT LCD 1,5″ με 230,4kdots, ρυθμιζόμενη φωτεινότητα σε 5 βήματα, και για ηλιόλουστες συνθήκες. (φωτό: Sony)

To νέο μέλος της οικογένειας RX της Sony μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνη της ή σε setup με πολλές κάμερες μαζί για να δώσει λήψεις από διαφορετικές γωνίες. Έως και 15 κάμερες μπορούν να δεχθούν εντολή λήψης καρέ από τον πομπό Sony FA-WRC1M. Έως πέντε RX0 του setup μπορούν να χειριστούν και να συγχρονιστούν ασύρματα μέσω του PlayMemories app της Sony.  Η σύνδεση μέσω access point περισσότερων RX0 είναι μια λειτουργία που θα γίνει διαθέσιμη Ιανουάριο 2018, μέσω αναβάθμισης firmware.

Οι φωτογραφικές δυνατότητες της RX0

Η Sony DSC-RX0 έχει αισθητήρα 1″ stacked 15,3Mpixel Exmor RS CMOS, επεξεργαστή Bionz X και ευρυγώνιο φακό Zeiss Tessar T* 24mm F4, σταθερής εστιακής απόστασης. Υποστηρίζονται τύποι αρχείων RAW και JPEG.

H θήκη κατάδυσης στα 100m, MPK-HSR1. (φωτό: Sony)
H θήκη κατάδυσης στα 100m, MPK-HSR1. (φωτό: Sony)

Υπάρχει δυνατότητα λήψης Super Slow Video 1000fps. Επίσης, παρέχεται έξοδος 4Κ HDMI με ασυμπίεστο σήμα για εγγραφή σε εξωτερικό εγγραφέα. Φυσικά παρέχονται πληροφορίες Time Code/ User Bit, ενώ υποστηρίζονται διάφορα προφίλ εικόνας και S-log2.

Τιμή και διάθεση της RX0

Οι παραδόσεις της νέας RX ξεκινούν στην Ευρώπη Οκτώβριο 2017. Η τιμή της RX0 θα είναι €850, περίπου.

Info: Sony Europe,  τηλ.: 211 1988791

 

Previous Article

IFA 2017 – Επιχειρηματική Ανασκόπηση

Next Article

Παιδικό smartwatch ΤCL Movetime Family Watch MT30