Συνεχίζονται τα θέματα dimming σε Sony OLED TV

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Sony KD-55A1

Η σύγχυση σε κατόχους Sony OLED TV παραμένει, καθώς το νέο firmware, φαίνεται ότι, δεν διευθέτησε ικανοποιητικά το ζήτημα dimming στις συσκευές τους.

Όπως είχαμε γράψει στο τέλος Ιουλίου, κάτοχοι Sony OLED TV αναφέρουν προσωρινή, αλλά μη επιθυμητή, μείωση της φωτεινότητας – dimming – της οθόνης στην τηλεόρασή τους. Το φαινόμενο ξεκίνησε μετά την αναβάθμιση firmware v6.2858, με την οποία επιλεγμένες Sony TV εξοπλίστηκαν με Dolby Vision.

Αξίζει να προσθέσουμε ότι, οι αναφορές των κατόχων γίνονται μέσα από το επίσημο forum χρηστών της Sony UK.

H Sony πρόσφατα εξέδωσε την αναβάθμιση firmware v6.5629, η οποία, αναφέρουν χρήστες, δεν διευθέτησε ικανοποιητικά το θέμα dimming, ενώ άλλοι κάνουν λόγο για μικρή μόνο αλλαγή. H Sony σημειώνει στα σχόλια της για την OLED A1 ότι, το εν λόγω firmware “Βελτιώνει τη φωτεινότητα της εικόνας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις” – “Improves picture brightness in a specific set of circumstances”. 

Η Sony δέχεται ότι θέμα υπάρχει μόνο με την OLED A1 και έχει δημοσιεύσει οδηγίες για τους χρήστες που αντιλαμβάνονται μια ξαφνική αλλαγή στη φωτεινότητα της οθόνης τους.

Θα είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε αν το θέμα dimming υπάρχει και στην AF8 (65AF8), όπως τουλάχιστον ο χρήστης flashf1 αναφέρει σε post του στο επίσημο forum της Sony, μετά την παραλαβή του δείγματος από την εν λόγω σειρά της εταιρίας, το  οποίο αναμένουμε.

Previous Article

Best of IFA 2018

Next Article

Acer SL & PL: Προβολείς laser για την εκπαίδευση