Canon Imaging: Κατάρρευση λειτουργικών κερδών κατά 81,6%

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η Canon δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου για το 2019 για το τμήμα Imaging και δεν είναι ευχάριστα.

To τμήμα Imaging της Canon παρουσίασε κατάρρευση λειτουργικών κερδών κατά 81,6% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2018, λόγω της μείωσης κατά 23% των πωλήσεων φωτογραφικών μηχανών κατά την ίδια περίοδο.

Τα ποσοστά αντιστοιχούν σε πτώση από $229,8 εκατ., πέρυσι, σε $42 εκατ., φέτος. Στα παραπάνω δεν λαμβάνεται υπόψη ένα επιπλέον έλλειμμα $16,9 εκατ. στο λειτουργικό κέρδος από κάμερες broadcast και κινηματογραφικες μηχανές, οι οποίες διαχωρίστηκαν από τo τμήμα Imaging.

Οι entry level dSLR έχουν αρχίσει να αντικαθίστανται από τα smartphone

Canon EOS 250D
Οι entry level dSLR, όπως η νέα EOS 250D είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, σε παρακμή. (φωτό:Canon)

“… αναμένουμε ότι η συρρίκνωση της αγοράς θα συνεχιστεί για άλλα δύο έως τρία χρόνια, λόγω της ανόδου των smartphone”, σημειώνει η έκθεση της Canon. “Με δεδομένο αυτό, υπάρχει ένα τμήμα της αγοράς που σίγουρα θα παραμείνει, ιδίως τμήματα που εξυπηρετούν τις ανάγκες των επαγγελματιών και των προχωρημένων ερασιτεχνών.»

“Ως εκ τούτου, για να υπερασπιστούμε την κορυφαία θέση μεριδίου αγοράς, θα διατηρήσουμε τις μέγιστες επιχειρηματικές μας προσπάθειες. Ταυτόχρονα, λαμβάνουμε μέτρα για μετατόπιση της επιχειρηματικής μας εστίασης προς το B2B, επεκτείνοντας τον επιχειρηματικό μας χώρο στην αυτοκινητοβιομηχανία και τη βιομηχανία ».

Όπως παρατηρείται σε παρόμοιες περιπτώσεις, η εταιρεία επικαλείται εξωτερικούς παράγοντες, όπως η οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα και την Ευρώπη και η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα γύρω από το Brexit. “Επιπλέον, ακόμη και στις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες των φωτογραφικών μας μηχανών με εναλλάξιμους φακούς, διαπιστώσαμε ταχεία συρρίκνωση της αγοράς dSLR λόγω της ανόδου των smartphone και η συνολική αγορά συρρικνώθηκε, καθώς οι πωλήσεις των Mirrorless δεν θα μπόρεσαν να καλύψουν αυτήν την πτώση”.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η οικονομική έκθεση της Canon για το τμήμα Imaging έρχεται αμέσως μετά τη δημοσίευση του Huawei P30 Pro review, στο οποίο προβλέπουμε ότι οι μεγάλες μηχανές και συγκεκριμένα οι Mirrorless, θα τεθούν υπό αμφισβήτηση από κορυφαία φωτογραφικά smartphone, όπως το P30 Pro.

Οι Mirrorless είναι απάντηση στα smartphone

Η εταιρεία προσδιορίζει τις κάμερες Mirrorless και ειδικά το σύστημα RF ως το μέλλον της. “Εν μέσω αυτής της κατάστασης, θα μετατοπίζουμε σταθερά την εστίασή μας από τις dSLR στις Mirrorless, με στόχο τη διατήρηση της συντριπτικής ανταγωνιστικότητάς μας, την οποία έχουμε στηρίξει στις dSLR”.

“…αναμένουμε ότι η βάση επαγγελματιών και προχωρημένων ερασιτεχνών, οι οποίοι εκτιμούν την ποιότητα εικόνας και τις εκφραστικές δυνατότητες που προσφέρουν κάμερες με μεγάλους αισθητήρες, και σε συνδυασμό με την αφθονία εναλλάξιμων φακών, θα τους κάνουν να παραμείνουν.”

Εν ολίγοις, το μέλλον της εταιρείας έγκειται στην επιτυχία φωτογραφικών μηχανών όπως η Canon EOS R και στη γκάμα των φακών Canon RF που αναμένεται να ανακοινωθούν στο μέλλον.

Εμείς θα σχολιάσουμε ότι, πέρα από τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις, η Canon θα πρέπει, ίσως, να φροντίσει για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία των πλεονεκτημάτων που έχουν τα συστήματά της, σε εκείνο το κοινό που θα μπορούσε, ενδεχομένως, να εκτιμήσει την ποιότητα της εικόνας που προσφέρουν και θα είχε το τεχνολογικό υπόβαθρο και ενδιαφέρον να μάθει και να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρουν.

Στον αντίποδα, οι κατασκευαστές φωτογραφικών smartphone, οι οποίοι εμφανίζονται ως ανταγωνιστές, δείχνουν να τα πηγαίνουν περίφημα στον τομέα.

Previous Article

Huawei Y6 2019 review – Android smartphone

Next Article

Samsung Galaxy Fold: Αναβολή μέχρι νεωτέρας