Συνεργασία ΕΕΛΛΑΚ-The Cube Athens για την προώθηση των Ανοιχτών Τεχνολογιών και της εκπαιδευτικής ρομποτικής

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
ΕΕΛΛΑΚ

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ στο πλαίσιο συνεργασιών του με φορείς που μοιράζονται κοινές αξίες και φιλοσοφία συνεργάζεται με το the Cube Athens για την πρωτοβουλία του φεστιβάλ ρομποτικής Robotex αλλά και του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών.  Σκοπός της συνεργασίας είναι η κινητοποίηση ομάδων οι οποίοι θα συμμετέχουν στις παραπάνω πρωτοβουλίες για την υλοποίηση έργων με ανοιχτό λογισμικό και ανοιχτό υλισμικό (hardware).

Η έκθεση Robotex θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ρομποτικής και διοργανώνεται σε περισσότερες από 10 χώρες παγκοσμίως. Φέτος το Νοέμβριο, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά η Robotex Greece,  στην Ελλάδα με διοργανωτή το The Cube Athens και την ιδιαίτερη συνεργασία του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών.

H Robotex απευθύνεται σε κάθε είδους κοινό, παιδιά, μαθητές, γονείς και φοιτητές και στοχεύει να:

 Συμβάλει στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος της νεολαίας στις επιστήμες STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics).

 Εξοικειώσει την κοινωνία με τα ρομπότ και τις εφαρμογές τους.

 Ενισχύσει το γνωστικό επίπεδο της ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα.

 Αποτελέσει σημείο αναφοράς των ομάδων, λεσχών, εκπαιδευτικών και κάθε ενδιαφερόμενου για την ρομποτική.

 Προωθήσει την, σχετική με την ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη, καινοτομία που παράγεται στην Ελλάδα.

 Συνδέσει μηχανικούς και επιστήμονες με επιστημονικά ιδρύματα και εταιρίες που πρωτοστατούν στον τομέα της ρομποτικής.

Παράλληλα, αλλά ανεξάρτητα από τη Robotex, από τον ΕΕΛΛΑΚ διοργανώνεται ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών , ο οποίος απευθύνεται σε ομάδες μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ) και έχει ως στόχο την εισαγωγή στην εκπαίδευση υλικού και λογισμικού που ανοίγει ορίζοντες, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των μαθητών, δεν θέτει φραγμούς στην επινοητικότητα και την πρωτοβουλία τους και δεν προωθεί σε μαθητές και τις οικογένειες τους προϊόντα συγκεκριμένων εταιρειών.

  Robotex Greece: Το μεγάλο φεστιβάλ ρομποτικής στην Ελλάδα
Previous Article

MBCFET: Στα 3nm με νανοδομές “κατεβαίνει” η Samsung

Next Article

“Στα χέρια” της Adobe περνά η Magento