Ναυάγησε η εξαγορά της Xerox από τη Fujifilm

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ισχυροί μέτοχοι της Xerox διαφώνησαν με την πρόταση εξαγοράς της Xerox από τη Fujifilm. H πρόταση εξαγοράς θα πρέπει να θεωρείται ως άκυρη, μετά τις αντιδράσεις των μετόχων της Xerox. 

Μεγαλομέτοχοι της Xerox, με προεξέχοντες τους Carl Icahn και Darwin Deason, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους το 15% των μετοχών της αμερικανικής εταιρίας, διαφωνούν με τη συμφωνία πώλησης. Λένε ότι η υποτιμάται η αξία της Xerox. Με την άποψη των Carl Icahn και Darwin Deason συμφωνούν έξι ακόμη μέλη του Δ.Σ. της Xerox. Αποτέλεσμα της νέας κατάστασης ήταν η πτώση, την προηγούμενη εβδομάδα, κατά 3% της μετοχής της εταιρίας. Σύμφωνα, με ρεπορτάζ του BBC, η συμφωνία μεταξύ των Fujifilm και Xerox έχει ήδη ακυρωθεί.

Η αρχική συμφωνία εξαγοράς προέβλεπε ότι η Fujifilm θα απορροφούσε τη Xerox μέσω εξαγοράς του 50,1% των μετοχών της για $6,1 δισ.  Η νέα εταιρία θα είχε την ονομασία Fuji Xerox. H συγχώνευση θα μείωνε τα λειτουργικά έξοδα των δύο εταιρειών, αλλά θα οδηγούσε στην απώλεια 10.000 θέσεων εργασίας από την Fuji Xerox στην Ασία.

Previous Article

“Στα χέρια” της Adobe περνά η Magento

Next Article

Η LG Nano Cell TV “παίζει μπάλα” με Kaká