Η Xerox στη λίστα με τις πιο ηθικές εταιρίες του κόσμου

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
xerox-ethics-quotient-ethisphere

Η Xerox αναγνωρίστηκε για 12η φορά ως μία από τις πιο ηθικές εταιρίες στον κόσμο για το 2018 από το Ινστιτούτο Ethisphere, το οποίο πρωτοστατεί στον καθορισμό και στη μετεξέλιξη των προτύπων επιχειρηματικής ηθικής.

Η Xerox βρίσκεται στη λίστα των πιο ηθικών εταιριών του κόσμου από το 2006, και είναι μία από τις δύο τιμώμενες εταιρίες στον Κλάδο των Πληροφοριακών Συστημάτων, οι οποίες αναγνωρίζονται για τη δέσμευσή τους στην ακέραιη εταιρική διακυβέρνηση και στην ιεράρχηση των ηθικών επιχειρηματικών πρακτικών.  

Το 2018 τιμήθηκαν 135 οργανισμοί από 23 χώρες και 57 κλάδους. Η αξιολόγηση και βελτίωση της κουλτούρας, η αυθεντική διακύβερνηση, η αφοσίωση στη διαφάνεια και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι οι βασικές προτεραιότητες όλων όσων τιμήθηκαν.  

«Κάθε απόφαση και δράση μας θα πρέπει να φανερώνει τη σταθερή προσήλωσή μας στον κώδικα ηθικών επιχειρηματικών πρακτικών» τόνισε ο CEO της Xerox, Jeff Jacobson. «Η συνεχής αναγνώρισή μας από τη Ethisphere είναι μια αντανάκλαση αυτής της προσήλωσης».  

«Οι παγκόσμιες επιχειρήσεις που λειτουργούν με κοινή αντίληψη του νόμου είναι πλέον η ισχυρότερη φωνή της κοινωνίας για πιο ανθρώπινες συνθήκες. Φέτος διαπιστώσαμε ότι κάποιες εταιρίες βρήκαν αυτήν τη φωνή. Οι πιο ηθικές εταιρίες του κόσμου συνέχισαν να οδηγούν υποδειγματικά τις εξελίξεις» τόνισε ο CEO του Ethisphere, Timothy Erblich 

Μεθοδολογία & Αξιολόγηση
Η αξιολόγηση των πιο ηθικών εταιριών του κόσμου βασίζεται στο πλαίσιο Ethics Quotient του Ινστιτούτου Ethisphere, που προσφέρει μία ποιοτική θεώρηση της αξιολόγησης των επιδόσεων μιας εταιρίας σε εταιρική διακυβέρνηση, κίνδυνο, αειφορία, συμβατότητα και ηθική.

 Η αξιολόγηση βασίζεται σε πέντε βασικές κατηγορίες: ηθική και συμβατότητα (εταιρική διακυβέρνηση και υπευθυνότητα), κουλτούρα ηθικής, διακυβέρνηση και ηθική, καινοτομία και φήμη. Όλες οι εταιρίες που συμμετέχουν στη διαδικασία αξιολόγησης, λαμβάνουν τη βαθμολογία τους που τους προσφέρει πολύτιμα insights για το πού βρίσκονται σε σχέση με τις ηγέτιδες επιχειρήσεις. 

Βραβεύσεις

Η πλήρης λίστα με τις πιο ηθικές εταιρίες του κόσμου για το 2018 βρίσκεται στο https://worldsmostethicalcompanies.com/honorees

Previous Article

MWC 2018: Με στρατηγική την Επαυξημένη Νοημοσύνη η Lenovo – νέα Yoga και Chromebook

Next Article

Κυρτή AOC AG3562UCG6 Black Edition