Ο Stephen Hawking “έδειξε” πριν το θάνατο του το Πολυσύμπαν;

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Δέκα ημέρες πριν το θάνατο του ο Stephen Hawking συνυπογράφει εργασία που μπορεί να οδηγήσει στην ανακάλυψη παράλληλου σύμπαντος.Ο Stephen Hawking  απεβίωσε 14/3, σε ηλικία 76 ετών. Το τελευταίο update στην πιο πρόσφατη επιστημονική του έρευνα έγινε δέκα ημέρες πριν το θάνατό του. Θέμα της εργασίας είναι ένα από τα πιο καυτά από αυτά που απασχολούν την επιστημονική κοινότητα σήμερα –ίσως θα έπρεπε να μας απασχολεί όλους–, αυτό της ύπαρξης Πολυσύμπαντος.

Η εργασία έχει τίτλο A Smooth Exit from Eternal Inflation και εξετάζει μέσω μαθηματικών τη συλλογή αποδείξεων για την ύπαρξη άλλων συμπάντων.

Η εργασία προτείνει ότι αποδείξεις για το Πολυσύμπαν μπορούν να συλλεχθούν μέσω της ακτινοβολίας που προέρχεται από την έναρξη του χρόνου. Και αυτή η ακτινοβολία μπορεί να μετρηθεί από μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο που θα ταξιδέψει στο απώτερο διάστημα. 

Την εργασία που στόχο έχει να μετατρέψει την αναζήτηση αποδείξεων για τα παράλληλα σύμπαντα από θεωρητική σε επιστημονικά μετρούμενη, συνυπογράφει ο Thomas Hertog, καθηγητής φυσικής στο KU Leuven University στο Βέλγιο, ο οποίος μίλησε στους Sunday Times.

Previous Article

Βραβείο Ermis έλαβε το πρόγραμμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «LG Αθλητές του Αύριο»

Next Article

Η επίσημη παρουσίαση των Samsung Galaxy S9 και S9+ στην Ελλάδα